tibi Vloženo 25. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2007 Odborborníci poraďťe . V minolosti som so známim robil geometrie optikou tým štýlom že sme meranú nápravu (prednú alebo zadnú ) naddvihli , namontovali sme optiku , otáčaním kôl sme optický lúč (pompcou nastavovacích prvkou na uchytení o koleso) vycentrovali , aby lúč smeroval stále do jedného bodu, ( tým sme dosiahli to , že optický lúč bol presne v kolmici s sou kola a vymedzili sme prípadné chyby čiastočnou deformáciou disku.!) a až potom sme nastavovali gemetriu. Teraz mi ale v servise pri záručnej prehliadke " pretsavili geometriu s tým že tam bola odchýlka , ale keď som po ních chcel aby dodržali spomínaný postup, pozerali na mňa ako na blbého a nevedeli čo vlastne chcem. Asi po 5000km sa mi zdá , že jedno predné kolo je približne o 1 mm viac obdraté ako ostatné. Možno že sa mílim , ale ja si myslím že mi viac uškodili ako pomohli. ( Bhohožiaľ už bývajúcu optiko nemám k dispozícii ) Ako robíte geometriu Vy? Ďakujem za odpoveď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 25. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2007 No ja mam najeto 51 tkm a jeste jsem s geometrii nehybal - pri kontrole vzdy v poradku a podle stavu pneu taky. Nicmene, byt tebou, zajel bych do jineho servisu a nechal si to nezavisle prekontrolovat. Sice to neco stoji, ale pro klid v dusi. Idealne tam, kde maji nejake moderni vybaveni, laser apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.