Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

oktávica je přece jenom ale větší a těžší než F

edit: JirkaBrno má stejnou motorizaci a combi, jen jiný výrobce LPG, tak ti třeba dá reference on, za kolik jezdí

podľa mňa to je veľa, ja mam v oktavke 1,4 16v ale 59kw verziu, tiež BRC a dlhodoba realna spotreba (125.000km) je 7,69 LPG + 0,48 BA  l/100km  a to oktavka je o dosť ťahšia ako fabia a to jazdim ako mesto, tak okresky aj diaľnice

Pri ceste na dovolenku kde je 90% diaľnica mam spotrebu 8,3 l/100 km LPG a benzin takmer Nula, takže ta spotreba mi tak či tak pride vysoka

Upraveno od jozef janosik

před 5 hodinami, Kamíšek68 napsal:

Taky se mi zdá nějaká vysoká.

A teď otázka , co mám udělat pro to, aby byla nižší. Styl jízdy a cesty jsou více-méně stále stejné.

Jánošík a to máš pri akej rýchlosti takú spotrebu na tej diaľnici . Ja keď som plne naložený a idem 150 na tempomate tak mám spotrebu 10l  aj s klímou. Mám Octaviu combi  1.6

Po diaľnici jazdím navigačných 130, samozrejeme v lete s klimou

S 1.4 63kv mít spotřebu 6.9 l to už tomu musí člověk dost č šlapat na krk,nebo jezdit hodně město.Já mám ten samý motor a třeba když jedu do Itálie,jedo 140 km/h tak na konci mám 6.6,6.7 průměr.Rodíl co popisuje je necelých 30% oproti benzínu a ten beru ještě jako ok.Napište váš rozdíl v % a potom se to dá porovnat.

Ta průměrná spotřeba je prostě opravdová průměrná dle tankování za dostatečnou dobu cca 50.000km.

Ne podle palubního počítače spočítaná na plynulé cestě v létě někam na dovolenou. Není problém sednout do auta jet 50 km a na konci to ukazuje dle PP 5,6, i méně, ale pak po městě, kolony, krátké jízdy tak je tam 9,2. Tak prostě bohužel průměr dle tankování vyjde okolo 7 litrů. Prostě město, jízdy do 5 kilometů a okolo komína. :(

Většina tvrdí, zvýšení spotřeby o 10%, ale 30% jenom v LPG je trochu dost.

V létě ježděno na pneu 205/45 R16 a v zimě 185/55 r15.

• 2 týdny později...

Zvýšení spotřeby MUSÍ být o 30 %, jelikož LPG má zhruba o 30 % nižší výhřevnost (obsah energie), pokud srovnáváme litr benzínu a litr LPG. Když se to vyjádří v klilogramech, tak je spotřeba plus minus stejná, jelikož kg benzínu a kg LPG mají skoro stejnou výhřevnost (obsah energie).

Tak jsem toho svého skoro již veterána protáhl k moři na ostrov Pag, najeto tam 770 km (trajekt), zpět 870 km (most) a nějaké ježdění po ostrově, celkem najeto 1994 km se spotřebou 8,3 litru LPG na 100 km. Benzínu tak max. litr, bylo pěkně a autíko přepínalo celkem hned po nastartování.

• 4 týdny později...

Tak jsem by v servisu s tou vysokou spotřebou, něco tam poladil a zatím za posledních 5 tankování je průměr okolo 8 litů. Kdyžtak  mám přijet a uděláme diagnostiku za jizdy.

• 10 měsíců později...

Zdar všetkým plyňákov,

mám na Vás otázku ohľadne spotreby na polodote a reálu. Mám F2 FL 1.4 16V už 3 rok v plyne so sytémom Tartarini. Všetko cajk sem tam nejaká blbosť ohladne nie ideálneho ukazovania ukazateľa stavu nádrže plynu ale inak cajk. V priemere vychadzala spotreba plynu voči benálu cca o 1liter viac ako sa aj píše v manuáloch(rozdiel medzi polodotom a reálom). Priemerná spotreba cca 6.8 - 7.2L/100km teraz v lete nájazd 500-540km priemer na nádrž do ktorej dám 38-39 litrov LPG.  Pred nejakým časom som musel meniť čidlo teploty chladiacej kvapaliny a batériu v aute a nechal som si troška doupraviť dávkovanie plynu pretože pri preraďovaní medzi rýchlosťami auto trošku šklbalo. Od vtedy mi polodot ukazuje nižšiu spotrebu ale rozdiel medzi polodotom a reálom je už 1,5 - 2l na LPG. Je to normálne? Čo to mohlo spôsobiť? Zmenu som začal pozorovať až po výmene čidla a následne batérie (akcie rýchlo po sebe). 

Upraveno od Keso8

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.