Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

nevím proč dáváš do auta 100oktanový benzin,pokud umíš číst, nikde není psáno, že se tam má dávat, tím naopak palivové soustavě ublížíš, začne to uvolňovat nečistoty a vstřiky půkdou do kopru....

Kolko oktanov ma LPG ? Zeby nieco nad 100 ? Vadi to ? Zavisi predstih s oktanovym cislom paliva ? Upravuju korekcie aj predstih? Co je lepsie, mat 2 paliva (start benzin potom hned LPG) s co najvacsim rozdielom oktanov alebo co najmensim ? Cim vyssie oktanove cislo tym vacsie rozpustadlo, plati to ? Sposobuju rozpustanie aditiva alebo oktany?

cus borci, takže dneska dotankovano- 340km ujeto na 28,5L LPG.. cca... vychazi to na 8,4l plynu, uspora 1 kč na kilometr oproti benzinu, auto dostava poradny kartac, jezdim do plna, takže to odpovida, verim tomu, že duchodce jizdou bych se dostal na 7, ale při ceně 17kč za l plynu na to co??? :kol-46: mam fabia combi 1.4 63kW, jezdíme dva do práce, nebo plní, t.j. 2 děcka navíc.. jezdím denně 26km do práce a z práce, takže 53 km plus pojíždky k rodičum atd.. takže za rok nahrkáno 22tkm.. každej mesic sem tankoval za cca 4t korun. tak uvidime. Kamoš ma golfa 4 1.8 bez turba, myslím 92kW, nebo kolik a jezdí za 10l lpg.. otec stejny motor v kratke felde jako ja ,autoškola, spotřeba 8l lpg, jezdi mesto, plus sem tam si vyjede i mimo... pokud se bude plyn držet na 17 korunách, bude to gut... pár tisíc najedu, pak to hodím na doseřízení a uvidíme..

Upraveno od JirkaBrno

dotankováno, 17.15l LPG na 235km, spotřeba 7,4.. cena 16.90 litr,, veeelkaa spokojenost... :-))

dneska dotankovano,najeto 490 km, dotankovano 38.5 l lpg, spotreba kolem 8 litru, parada, cena 16.90 Brno

Díky blesku to není stopro vidět, ale pokus o EKO cestu cca. 50 km průměr dle PP 4.7 l/100 km v benzínu. Prostě fantazie:). Jinak se mi podařilo min. jednu nádrž nechvátat a soustředit se a dostal jsem se na kombinovanou spotřebu 6.6 l/100 km v LPG, což je úplná fantazie, akorát už se to cestování dá nazývat pouze přesunem:), ale tankovat po 680 km 44.5litru LPG za 750,-Kč bylo velmi příjemné.

post-73389-0-97785600-1350748773_thumb.j

tak já to mám jak Martin...dávám tak jednou za 14 dní cca 5 litrů v létě a vzimě asi víc.....jezdím každý den a auto stojí venku.a startuju několikrát deně studené auto..plyn si zapínám sám až se hne ručička teploměru...spotřeba plynu mám dálnice kde jezdím kolem 130-140 tacho 9-10 litru a mimo kde jezdím do 100 tacho kolem 7,5 až 8,5 litru na sto:-)jinak se mě povedlo minulý měsíc najet na 33 litru LPg + benzín na starty 560 km....:-)po dálnici z toho jsem najel 120km...zbytek okrsky....ale taky dokážu vyjet 35 litru LPg na 380km:-)takže jsem z toho velkýho nájezdu paf...jinak pruměrně najíždím cca 450km....

JirkaB:to je hezký...máš spotřebu na spodní hranice mý spotřeby:-)

tak já dotankoval 4.10 10l 100oktanovýho naturalu, jelikož mam digi palivomer, tak se to blbe pozna, ale zatim se mi to nepohlo.. startuju tak 3X denně, ale mam auto v garaži.. jinak s plynem jezdim kolem 8 litrů-mšsto, mimo město, kousek dalnice, vesmě s 2 dospělí, sem tam i děcka.. jako dobry, od 4.10 najeto 1200km..

..., ale tankovat po 680 km 44.5litru LPG za 750,-Kč bylo velmi příjemné.

můj osobní rekord je 715 km na 44 l, ale souhlas, znamená to značnou sebekázeň :kol-46:

Tak uz mam na LPG najazdene cez 12 000 km, 50kw 1.4 mpi kratka fabia, sekvent DT GAS system.

Zatial sa mi skoro na kazdej pumpe voslo do takmer prazdnej nadrze 34.5-35 litrov, nikdy nenechavam tlacit viac ked uz tuka ventil.

Co viem dost isto je, ze pri normalnom jazdeni po meste + neagresivnom jazdeni po dialnici do 100 km/h sa da v pohode ist za 7l / 100 km, v pripade, ze je to tomegas.

Na probugas pri rovnakej jazde je to zrhuba o 7-8 deci na 100 km viac, cize sa to vobec neoplati tankovat.

Na flagu mi zas autom trha pri rozbehoch ako besne a niekedy si musim prepnut na benzin len aby som sa rozbehol. (flagu uz preto zasadne neberem)

Pri jazdeni okolo 115 km/h spotreba stupa na cca 8 litrov, pri 135 tak 9-9.5 litra a pri 150 a viac nad 10 (to uz ale aby clovek nosil na hlave tie sluchadla do helikoptery, pri 4500 otackach dava o sebe motor vedet).

Bezne ked sa neponahlam jazdim v priemere za 7.5 litra, cize spokojnost.

Blbe ale je, ze pracujem v Bratislave a tam neni siroko daleko dobrej pumpy (tomegas), cize vacsinou berem po ceste do Ziliny a spat v Piestanach na Gulfe. (raz som bral u sukromnika v Pezinku, bol tam chudak obkoleseny flagami a podobnym bordelom za mensie ceny, ja som ale vytrval a dosiel az ku nemu a ked som mu pochvalil plyn dostal som zlavu a este aj dzusik :-) )

Mam to potvrdene aj na ceste do chorvatska kde sme sli dvaja s totalne nalozenym autom, cez mesta a po dialnici do 100 km/h sme sli pod 7 litrov (rekord tusim 6.7 cez madarsko)a ked som to nahanal po dialnici na Zagreb a spat tak 8.5-9 litrov.

V Chorvatsku v tom hice bola vyhoda, ze stacilo nastartovat, pridat na 2000 otacok a tuk uz som siel na plyn :) take tam bolo teplo, plus plyn tam bol velmi lacny, ked som tam prisiel tak z 5.56 kuny a ked som odchadzal tak za 4.4 kuny, a to na kazdej cerpacke po celej ceste domov, luxus. Pred slovinskom som natlacil do plna a dosiel az do Ziliny. Keby aj tu take ceny boli, tomegas bezne berem za 72 centov v piestanoch alebo za 73 v Ziline.

• 2 týdny později...

nechci nic rikat ale dalnice do 100km/h je podle me docela napovazenou... zaprve prodluzujes tim uz tak dlouho cestu sobe a rodine a i vsem okolo kteri uz jsou davno myslenkama v u more a nacinaj pivko. i setrit se musi rozume :)

nechci nic rikat ale dalnice do 100km/h je podle me docela napovazenou... zaprve prodluzujes tim uz tak dlouho cestu sobe a rodine a i vsem okolo kteri uz jsou davno myslenkama v u more a nacinaj pivko. i setrit se musi rozume :)

No veru nie je to nic moc, ale ked chce clovek setrit a ma len fabku tak musi ist tak. Rozdiel medzi 100 a 140 je niekedy aj cez 3-4 litre, nehovoriac a o hluku.

Upraveno od Teq

mám to odzkoušené na několikerých cestách zejména do BG, pokud se umravňuji a striktně držím 4000 ot. => odpovídá 120-125 tacho (max. nějaké krátkodobé zvýšení na předjetí) tak s tříhrnkem se držím na krásných průměrných 7,7l/100km. Ale stovkou bych se fakt necoural, to bych do toho Bulharska nedojel ani za dva dny :kol-46:

No, moze byt, neviem ako vy ale ja mam strasne citlivy plyn a staci zo ho pritlacim ked idem 100 km o 2 milimetre viac a uz idem tacho 140, a to uz potom pekne papka. Mozno mam aj preto taku spotrebu koli nepravidelnej rychlosti, idem teraz menit na tom olej a filtre a dam si namontovat aj tempomat...vyzuvat sa mi za kazdym ked idem na dialnicu veru nechce. (inac ten plyn fakt normalne neudrzim)

me uz napadlo predelat htp na greenline :) vymenit 5kovy kola za kola z 1.6ky aby na dalnici tocila min prece jenom ty novy htp toci podstatne min

tento vikend Brno Ostrava fridek mistek ostrava brno... natankovano 41 litrů LPG najeto 480 km, cesta do ostravy na hranici zadržení řp, tzn 150-160km, cesta z ostravy 140, z Olmiku 120.. rychlostí průměr 114km.. spotřeba 8.5 l LPG, obsazenost 4 lidi plus kufr... zbytek cesty co mi došlo lpg jsem jel na 100oktanovy OMV benzin a motor jel jak z praku, šlo to sakra poznat na co to jede..jinak 4000otáček mi odpovídá rychlosti 145km. spokojenost.

me uz napadlo predelat htp na greenline :) vymenit 5kovy kola za kola z 1.6ky aby na dalnici tocila min prece jenom ty novy htp toci podstatne min

Až toto zrealizuješ tak aby to bylo funkční a rozdíl ot bude aspon 500 na 5ku od originálu tak budu prní který to od tebe koupí pokud to nebude stát pochopitelně 10+

v.maxxx: stoji to asi 5500,- musim pockat na nejakej rozlitlej diferak. uz si to nepamatuju kolik by byl rozdil 500-400ot a to by myslim stacilo aby htp na dalnici usetrilo nejakou decku.

s tim prodluzovanim rychlosti u auta ktere ma okolo 50kw bych byl opatrnej :)

otazka jestli pak dostacuje i vykon aby se dalo tech 140 tachometrovech udrzet... ono kdyz pri kazdem fouknuti vetru musi clovek podrazovat na ctyrku taky neni prijemne...

u htp 40KW je nejvýšší točivý moment ve 3000ot. a výkon ve 4000ot. a ve 130km/h má 4000ot když by jsi se dostal na 3500 tak seš v nejideálnějšim pásmu

Nemám už koncernové auto, ale pridávam svoju spotrebu po 20.000 km na LPG: 6,3 l/100 km. Min. spotrebu som mal 5,2 l, max. 7,2 l/100 km :)

Tankovano Rakvice, Flaga, 17.30/L, na 35L najeto 500km, spotreba 7l/100km LPG.

Už jsem dlouho nepřispíval....u nás po 145tis.km dlouhodobá 8.67 :kol-47:

Upraveno od hony

• 3 týdny později...

tankovano Rakvice Flaga- 34 litrů najeto 500km po odečtení benzínových km... takže spotřeba pod 7l lpg .. cena 17.30

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.