KRYSIMLADE Vloženo 7. leden 2008 Sdílet Vloženo 7. leden 2008 Cus, OKI II Kratka najeto 50.000 Pozoruji ze pri jizde je to jak kdybych byl na trampoline. V podzemnich garazich i pri pomale jizde se jakoby mirne zhupuje zleva doprava. Testovano na dalsich trech OKI a nichts. Dale sem zkusil jakoby rozhoupat auto na sloupku ridice a zjistil jsem ze se vykyvne vice nez zminovana dalsi vzorova auta. Nejaka myslenka ci rada ? P.S. Obcas si jakoby take zaplave o(( Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 7. leden 2008 Sdílet Vloženo 7. leden 2008 Cus,OKI II Kratka najeto 50.000 Pozoruji ze pri jizde je to jak kdybych byl na trampoline. Dik Že by tlumiče?Vše tomu nasvědčuje.Plavání může dělat taky vymačkaný kulák ale nedělá houpání samozřejmě.Navrhoval bych test tlumičů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 7. leden 2008 Sdílet Vloženo 7. leden 2008 nevěřím, že by tluniče byly po 50 t. km v čudu. Tenhle dojem mívám, když přezuju z letních na zimní. Co tam máš za gumy (rozměr) a na kolik nahuštěný ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KRYSIMLADE Vloženo 7. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 7. leden 2008 Mno Leto 16 lita 205 Zima 15 plech 195 V lete se to ,,nehoupe,, ale zase jakoby je takovy tvrdsi a skakaci proti jinemu se stejnou konfiguraci. Foukano snad vsechno od 2.0 po 2.5 na 2.0 je to ale sileny na 2.5 to alespon drzi smer. nevěřím, že by tluniče byly po 50 t. km v čudu. Tenhle dojem mívám, když přezuju z letních na zimní. Co tam máš za gumy (rozměr) a na kolik nahuštěný ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 7. leden 2008 Sdílet Vloženo 7. leden 2008 MnoLeto 16 lita 205 Zima 15 plech 195 V lete se to ,,nehoupe,, ale zase jakoby je takovy tvrdsi a skakaci proti jinemu se stejnou konfiguraci. Foukano snad vsechno od 2.0 po 2.5 na 2.0 je to ale sileny na 2.5 to alespon drzi smer. vzpoměl jsem si, že někdy loni se to taky probíralo a někomu to dělala špatná geometrie zadní nápravy.Nevěřím, že by přechod mezi 205/55 a 195/65 je nějaký velký rozdíl-na služební OII 1.9TDI mám tuto sestavu taky a nějak dramatický rozdíl mi to nepřipadá.Předek se sem tam trochu zhoupne ve vyjetých kolejích ale to dělá ten těžký motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karlos3 Vloženo 7. leden 2008 Sdílet Vloženo 7. leden 2008 Podobný pocit mám vždy po přezutí z letních na zimáky a to mám obě sady 205/55R16 a to nejen u Oct.II ale i dříve u Passatu jsem měl stejnej pocit.Jinak tlumiče musej být v 50.000km naprosto v pohodě,já mám na jedné z Oct.II přes 300.000km a na testech tlumičů byl předek 65% a zad.překvapivě horší 59%.Na to že funglový tlumiče nemaj kolikrát ani 85% je to myslim super na ty km. Jinak geometrii nechávám na všech Oct.II dělat tak zhruba po 50.000km a vždy je aspoň trochu rozhozená a po seříz.je to znát.Výborně se mi osvědčila geometrie v AutoJarov nebo v A.T.U v Praze na spořilově,na obou místech maj leaser.geo.BOSCH. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KRYSIMLADE Vloženo 7. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 7. leden 2008 Tady spise to jde jakoby od zadku. je to jak na kobyle o)) Test tlumicu vysel OK, ale da se tomu vubec verit ? Podobný pocit mám vždy po přezutí z letních na zimáky a to mám obě sady 205/55R16 a to nejen u Oct.II ale i dříve u Passatu jsem měl stejnej pocit.Jinak tlumiče musej být v 50.000km naprosto v pohodě,já mám na jedné z Oct.II přes 300.000km a na testech tlumičů byl předek 65% a zad.překvapivě horší 59%.Na to že funglový tlumiče nemaj kolikrát ani 85% je to myslim super na ty km.Jinak geometrii nechávám na všech Oct.II dělat tak zhruba po 50.000km a vždy je aspoň trochu rozhozená a po seříz.je to znát.Výborně se mi osvědčila geometrie v AutoJarov nebo v A.T.U v Praze na spořilově,na obou místech maj leaser.geo.BOSCH. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 7. leden 2008 Sdílet Vloženo 7. leden 2008 nech si udělat tu geometrii. Tak, jak to popisuješ to na ní sice nevypadá, ale pokud to jakoby uskakuje do stran, je to geo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rass Vloženo 7. leden 2008 Sdílet Vloženo 7. leden 2008 (editace) vzpoměl jsem si, že někdy loni se to taky probíralo a někomu to dělala špatná geometrie zadní nápravy.Nevěřím, že by přechod mezi 205/55 a 195/65 je nějaký velký rozdíl-na služební OII 1.9TDI mám tuto sestavu taky a nějak dramatický rozdíl mi to nepřipadá.Předek se sem tam trochu zhoupne ve vyjetých kolejích ale to dělá ten těžký motor. Dramatický to není, ale je to velmi znát! Mám přesně tuto "sestavu" letních a zimních a po přezutí je auto podstatně náchylnější na vítr a každou nerovnost na silnici (auto se nechá snadněji rozhodit), vyjíždění ze směru (předjíždění), o hodně více se musí směr korigovat volantem, ty 15" jsou o poznání měkčí a to i pře to že jsou foukány na 2,4, přece jen je ta guma znatelně vyšší, ale už jsem si za ty cca 2měsíce zvykl. Editováno: 7. leden 2008, autor: Rass Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 8. leden 2008 Sdílet Vloženo 8. leden 2008 Dramatický to není, ale je to velmi znát! Mám přesně tuto "sestavu" letních a zimních a po přezutí je auto podstatně náchylnější na vítr a každou nerovnost na silnici (auto se nechá snadněji rozhodit), vyjíždění ze směru (předjíždění), o hodně více se musí směr korigovat volantem, ty 15" jsou o poznání měkčí a to i pře to že jsou foukány na 2,4, přece jen je ta guma znatelně vyšší, ale už jsem si za ty cca 2měsíce zvykl. Souhlasím, auto se nechá snadněji rozhodit.Jezdím s kombíky 1.9TDI a 2.0FSI a TDI se mi více rozhodí na předku, hlavně ve vyježděných kolejích.Myslím, že je to vyšší vahou motoru dieselu.FSI mě tolik nezlobí, připadá mi, že sedí líp, ale jsem taky opatrný samozřejmě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KRYSIMLADE Vloženo 24. leden 2008 Autor Sdílet Vloženo 24. leden 2008 Tak jsem ted zkusil vedle sebe 4 auta. Do vsech sme strcili stejne z boku a ten muj ..... se proste vykyvuje nejvice a nejdele mu trva nez se dostane do klidu. Taaaaakze otazka na mistni samany. Cim je dano vykyvovani kastle doleva a doprava pri strceni z boku do vozu ??? Protoze to bude stopro nejake divne, vadne nebo nevim co o)) Diky. P.S. Typ na servis Praha kde rozumi podvozku u OKINEK II ??? Auto je uz mimo zaruku. Cau Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaromírek Vloženo 29. leden 2008 Sdílet Vloženo 29. leden 2008 Tlumiče, co jiného by to mohlo být. Stačí když odejde jeden. Pokud je vadný, je jedno kolik má najeto km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 29. leden 2008 Sdílet Vloženo 29. leden 2008 no tlumiče si nech zkontrolovat, ale moc tomu nevěřím. Krom toho, tlumič pohlcuje kmitání kol svisle k vozovce a tobě to podle popisu dělá výrazně do strany. Jinak zimní gumy s vysokým profilem dokážou pěkně tancovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.