Přejít na obsah

Alarm Meta a jine dalkove ovladani

tomina

Doporučené příspěvky

V octavce r.v.2000 (facelift) mam od novoty alarm META - nevim typ, ale ma svoje dalkove ovladani (naprosto zbytecne i kdyz central ma svoje..hold Simply clever :-( ). Posledni dobou staci v garazi trochu bouchnout dvermi a zapne se sirena, stejne reaguje alarm na bouchnuti dvermi sousedniho auta. Nevim jaka cidla alarm ma, vim na 100% ze ma cidla hlidani vnitrniho prostoru. Jestli ma otresova to nevim ale nereaguje na houpani auta. Zajimalo by me kde a jak se da nastavit citlivost cidla, popripade jesi je to znamka toho, ze neco odchazi, protoze driv fungovalo vse jak ma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potrebuju nutne poradit, ve Skodovce na me kaslou i kdyz je to origo Skoda prislusenstvi a chteli by montovat hned novej alarm. Musim nejak zjistit jaka cidla a kde je alarm ma. Kam se davaj mikrovlny cidla? jediny co vim je, ze je nejaka krabicka k alarmu za radiem...je jen volne hozena - na ni je zminka o alarmu a logo Skoda.

Odkaz ke komentáři

Mikrovlnný snímač M23 ,je to pod radiom ale nema ziadne nastavovacie prvky

http://www.metasystem.sk/index.php?option=...1&Itemid=48

Kdyz sem mel venku radio, koukal jsem, ze ten snimac je tam jen hozenej, zadnej sroubek nebo tak. Je mozny,ze pokud bouchnu treba tema dverma v garazi, tak se snimac nepatrne pohne diky tlakovy vlne a proto auto houka?

Odkaz ke komentáři

No i to je možný,skus ten snímač zabalit do nejaké hadry nebo molitanu a dej ho spět.Tým by se to melo trochu znecitlivit.

Jediny co nevim je, jesi nahodou to cidlo nema byt volne. Kvuli tomu aby reagovalo na silnejsi otresy. Kazdopadne to jak je tam ted volne hozeny mi nepripada uplne standartni instalace. Nebyl by problem ho tam prisroubovat ale nevim jesi muzu :-( Urcite musi byt nejaky instalacni manual kde by se dalo zjistsit jak vyrobce doporucuje montaz.

Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...

V octe r.v. 2001 mam alarm Meta s dalkovym ovladanim - alarm ma sve vlastni ovladani, je to alarm z origo Skoda prislusenstvi. Protoze me ten dalkac uz stve, rad bych si koupil treba vystrelovaci klic od Rakso. Nevi nekdo, jesi by slo zapojit ridici jednotku tohodle centralu primo do alarmu od Meta? Potreboval bych zjistit, jak alarm prinutit, aby si myslel ze byl aktivovan nebo deaktivovan origo ovladacem. Pokud je v alarmu oddelena cast prijimace a alarmu samotneho nebyl by to problem. Vi nekdo jak funguje Meta montovana do Octavek?

Odkaz ke komentáři

S origo pracovat nebude, ale chci pouzit neorigo od Rakso, stacilo by najit na obvodu alarmu misto, kam by slo privest impuls, aby doslo k jeho vypnuti a odemceni. Jen bych potreboval videt schema. Dneska jsem ho vyfotil, z fotek se zda, ze je alarm v jednom tele se sirenou, je to tak? Da se z tohodle poznat, jesi je to ten typ, ktery se da rozebrat nebo ten zality a nerozebiratelny?

post-2805-1201124542_thumb.jpg

post-2805-1201124562_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak se mi dneska povedla zajimava vec, ktera by se mohla nekomu hodit. Pritelkyni jsem objednal dalkove ovladani centralu od Rakso s vystrelovakama. Jeden sem vykuchal a dovnitr se uplne krasne vejde vnitrek od dalkoveho ovladace od Mety. Takze jsem ho tam dal a zakapnul tavnou pistoli a funguje :-) Alarm se ted ovlada prostredim cudlikem. A konecne mam taky vystrelovak :) :) :)

Odkaz ke komentáři

Tak se mi dneska povedla zajimava vec, ktera by se mohla nekomu hodit. Pritelkyni jsem objednal dalkove ovladani centralu od Rakso s vystrelovakama. Jeden sem vykuchal a dovnitr se uplne krasne vejde vnitrek od dalkoveho ovladace od Mety. Takze jsem ho tam dal a zakapnul tavnou pistoli a funguje :-) Alarm se ted ovlada prostredim cudlikem. A konecne mam taky vystrelovak :) :) :)

jo tak to jsi dobrý, já to taky tak chtěl udělat, ale koukal jsem že by se mi do origo klíče nevešel! stejně mi přestalo fungovat, takže by to bylo bez efektu! Máš foto?

Odkaz ke komentáři

S origo pracovat nebude, ale chci pouzit neorigo od Rakso, stacilo by najit na obvodu alarmu misto, kam by slo privest impuls, aby doslo k jeho vypnuti a odemceni. Jen bych potreboval videt schema. Dneska jsem ho vyfotil, z fotek se zda, ze je alarm v jednom tele se sirenou, je to tak? Da se z tohodle poznat, jesi je to ten typ, ktery se da rozebrat nebo ten zality a nerozebiratelny?

Koukni na nějaký kod jestli najdeš, u mě koukl na kod a řekl že tohle rozdělat nepůjde, já to pak porovnám s tím svým! ;)

Odkaz ke komentáři

Mam fotku celeho ovladace. Dovnitr jsem to jen polozil, zalil tavnou pistoli a jeste teply jsem ho sesrouboval (narozdil od origo vystrelovaku je tenhle sroubovaci). Origo vystrelovak tu mam taky a Meta se do nej nevejde. Kdyby se ale trosku zevnitr pribrousil, vesla by se, origo je hold ze silnejsiho plastu.

Jediny cislo co na alarmu vidim je 6F96 a je to na kabelazi, jinam nevidim :-(

post-2805-1201258056_thumb.jpg

post-2805-1201258077_thumb.jpg

Editováno: , autor: tomina
Odkaz ke komentáři

Mam fotku celeho ovladace. Dovnitr jsem to jen polozil, zalil tavnou pistoli a jeste teply jsem ho sesrouboval (narozdil od origo vystrelovaku je tenhle sroubovaci). Origo vystrelovak tu mam taky a Meta se do nej nevejde. Kdyby se ale trosku zevnitr pribrousil, vesla by se, origo je hold ze silnejsiho plastu.

Jediny cislo co na alarmu vidim je 6F96 a je to na kabelazi, jinam nevidim :-(

No já že to právě zkoušel, a musel bych to tam snad nalámat, aby se tam vešel! Tak alespoň že ten nápad to do tohodle klíče narvat někomu vyšel!

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

Tak az dneska jsem se dostal k tomu mymu alarmu, zjistil jsem ze je to tenhle typ: bka093017a, zajimalo by me, jak moc by byla slozita montaz meta alarmu, ktery by umel origo klice. Teoreticky by stacilo dotahnout jen CAN, coz je jeden drat a je hotovo. Maximalne by bylo nutny prepinovat konektor. Nevedel by nekdo kde sehnat tenhle "kompaktni" alarm, ktery umi CAN, jaky ma oznaceni? Jak se u tehle alarmu provadi vymena zalohove baterie? Alarm ma uz neco pres 7let a je tam porad puvodni...dobiji se nejak?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...