Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Malta: check motoru je jedna z mála kontrolek, co se mi ještě nerozsvítila. Škube to trochu za studena v malých otáčkách, ale jen nepatrně a jak se zahřeje, je úplně v poho. Nu, jak jsem psal výše, vyzkouším výměnu krytu a pak to případně budu řešit dál. Na VAGu mi to píše více chyb, ale asi jen tato souvisí s plynem.

než jsme to naladili, tak škubání jsem měl tak v rozmezí otáček 2-3t km. Nejvíce znatelné to bylo tak kolem 2800ot/min. jak jsme nabohatili tak je klid, jak s checkem tak i s cukáním. Takže jak vyměníš kryt, tak uvidíš ;):palec2:

Upraveno od Malta

To mě to škube mezi 1,5 - 2 tis. otáček. Za studena jí jen tak lechtám, dráždím jí až na provozní teplotě :-)))

Upraveno od piloun1

no to cukání mi dělalo taky jen když jsem ji jen tak lechtal ;)

• 2 týdny později...

Lidi je tu Karel?

Help!!!!

Mám Octávku 1.6 75kw a nedávno mi zabudovali sekvenční sistém Tartaríni.

cca 2000 km nadmíra spokojenost možná i nadále.

Prostě auto jezdí v pohodě,necuká,prostě funguje akorád teď po 2000km se mi rosvítila kontrolka (asi Chek) takovej motůrek.Když jedu delší trasu tak se rozsvítí a potom na couračkách zhasne a tak mě napadlo projet to VAGem.

Málem se mi zastavilo srdce.

Upozrňuji auto jezdí bez problémů!!!!

Vyskočili chyby

17811

17831

16555

16891

16688

Já vím jsou to jen čísilka ale VAG info sistém mě dostal.

17811- Systém zpětného vedení výfuk.plynu - regulační odchylka

Příčina- ventil zpětného vedení vadný

17831- řada válců 1 - sekundární vzduchový systém - průtok příliš malý

16555- řada válců 1 - systém odměřování paliva - systém příliš chudý

16891- regulace běhu na prázdno - otáčky nad zadanou hodnotu

16688 -válec 4 zjištěno vynechávání zážehu

Jako nevímco si o tom mám myslet. Motor byl před nainstalováním LPG bez problémů.Nechci zanevřít nad LPG (cena hovoří)

ale aby mě to psalo tohle to nechci.

Chtěl bych vědět co si o tom myslí Karel.

Děkuji za názor.

Chyby_auto.bmp

• 2 týdny později...
robko: Co se týče výkonu, tak ten je úplně v pohodě, tahá jak 1.6. Mám tam sekvenční vstřik. Ale možná budeš mít pravdu s tím vzduchem. Mám prasklý ten spodní kryt vzduchového filtru, budu kupovat jiný. Taky mne překvapilo, že mi to vypisuje tu chybu dvakrát (možná už chudák Fábijka neví, jak mě dokopat k tomu, abych ten kryt už konečně vyměnil :-)))

Tak začnu tím, že seženu a vyměním kryt.

Dík za radu!!!

Tak falešný vzduch mi to nepřisává. Ale laboruju nad tím, jestli nemám špatný EGR ventil a kdo ví, jestli ta chyba nebude taky tímto ventilem!? Asi mě nezbyde nic jiného než pustit další prašule a ventil koupit. Hlavně aby to bylo tím a já ho nekoupil zbytečně...

Tak falešný vzduch mi to nepřisává. Ale laboruju nad tím, jestli nemám špatný EGR ventil a kdo ví, jestli ta chyba nebude taky tímto ventilem!? Asi mě nezbyde nic jiného než pustit další prašule a ventil koupit. Hlavně aby to bylo tím a já ho nekoupil zbytečně...

pisal si Karlovi sukromnu spravu, alebo email ?

mozno ma len dovolenku...

vydrz !

Ne ne, nikomu jsem nepsal. I když na Karla tu čtu jen samou chválu...

pisal si Karlovi sukromnu spravu, alebo email ?

mozno ma len dovolenku...

vydrz !

no spíš než dovolenku, bych typoval, že má Karel žně, že se přes tu frontu žadatelů o LPG nemá šanci se sem ani podívat ;)

Tak jsem ho koupil zbytečně, stále kvoká, stále kvoká...

Chyba 16555: chudá směs - objevující se na VAGu dvakrát pod sebou???? Při větší el. zátěži nebo při brzdění motorem a vyřazení začnou kolísat otáčky nahoru a dolu a někdy to chcípne úplně. HELP

no jestli píšeš při větší el.zátěži, tak mě napadá jediné ... udělat novou kalibraci. Zajeď k servisákovi LPG

Malta: ty tu na fóru nebýt, tak nemám s kým rozebírat mé problémy :-)

Nu, já opravdu zkusím v první řadě jet pouze na benál, co to bude dělat a uvidím.

to víš, sám mám auto v pr...., tak se snažím aspoň pomoci druhým, pokud můžu :palec2:

Dnes, při cestě do práce jsem vyzkoušel jet na benál a dělá to to samé. Takže si myslím, i když to zatím ještě nemám vyzkoušené na VAGu, že mi to napíše i ty samé chyby. Uvidím, vyzkouším. Každopádně mi to zlobí čím dál více. Už mne to deptá.

hm tak to plynem nebude <_< , tak pokud je už měněna lambda a EGR, tak projít konektory, možná cívky ... jak už ti ostatně tady někdo radil

Myslím si, že většinu konektorů jsme již prošli, jednu cívku jsem už také měnil, ostatní dvě již měnil předchozí majitel, svíčky jsem také měnil jediné co asi ještě vyzkouším je vyměnit lambda sondu za katalizátorem. Jediné co mne štve, že to už asi nestihnu dát dohromady před dovolenou...

Tak už ale fakt nevím. Včera jsme nad tím strávili přes 4 hodiny, zkusili jsme všechno možné, udělal jsem několik zkušebních jízd a pořád nic. Vyzkoušeli jsme vyměnit lambda sondu za kat. a nic (byla sice z Hondy, ale je úplně stejná vč. barev drátků), prošli jsme celé sání, našli jedno místo přisávání fal. vzduchu, přetěsnili a stále nic. Stále to na volnoběh zlobí a okamžitě to píše chybu č. 16555-chudá směs a tak po 30 km mi to napíše chybu a rozsvítí se mi kontrolka motoru na palubovce (vždy při volnoběhu) č. 17811-zpětné vedení výfuk. plynů (dle VIS vyměnit EGR ventil-udělal jsem a nic) a někdy když to připojím na VAG tam je i chyba č. 16514-rada1-sonda1 el. závada v obvodu - sporadická chyba.

Fakt už nevím, co vyzkoušet. Příliš mnoho inteligence v autě...

a ty zkušební jízdy proběhly na benál nebo LPG?

Obojí. Obojí stejný výsledek ...

a co svazek, měly ho ročníky 2003 už odmotaný? Klapka byla čištěna, eventuelně ta trubka od klapky k EGR ventilu?

Všechno, všechno jsme prošli - svazek mám rozmotaný-zkontrolovaný, klapka vyčištěná, že se leskne jak psí kulky, trubku jsme měli též vyndanou asi třikrát, v pořádku, těsnění v pořádku, ... Zakleté snad není, jinak jezdí super, jen tahle věc. Vsadim se, že to bude nějaká blbůstka na kterou už jsme stokrát koukali, jen přijít na to která. Po dovolený budu laborovat dál. Díky za rady a postřehy. Čč

zkus vyměnit i svíce, už to tady bylo mockrát, že dali new a bylo po nich houby

Kdyby to dělalo pouze na plyn tak možná ano, ale že by nové svíčky zlobily aj na benál!?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.