Prosinec 21, 201113 r Tak já taky přispěju se svou špetkou do mlýna..použil jsem tenhle: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/casedgspr-castrol-edge-sport-10w60-fabia-fabia-2-roomster-octavia-octavia-2-superb-superb-2-yeti.html mám chipnutou 1,8 TSI v Superbu a motoru lepší olej rozhodně neublíží..měním v rozmezí mezi 10-15000..první výměnu jsem udělal po 5000km a ten olej byl černej,jak bota s kouskama stříbrných "pilin" Motor si holt sedá... Ofiko výměnu mám po 30000, tak doufám,že Škodováky dokopu k tomuhle oleji
Leden 6, 201213 r olej určený pro vysokootáčkové a výkonem namáhané motory ... na tu 1.8 TSI bych osobně po zkušenostech s turbo benzínáky volil EDGE 0W-30.
Leden 7, 201213 r Jde mi o mazání turba, to že to máš čiplé je jedna věc. Určitě ji nechipoval nový motor, takže se mi ty tvé stříbrné šupinky moc nelíbí :-( problém je, že 10W60 je určena pro atmosférické motory hlavně - BMW M3, Porsche 911 a AMG atmosféra nebo kompresor. Prostě motor co točí. To turbo potřebuje trochu jiné mazání, hlavně od začátku a 10W60 trvá ohřátí na provozní teplotu dejme tomu 30sekund a 0W30 maže po 5 sekundách. Opravdu doporučuji 0W30, pokud máš svůj motor a turbo rád - určitě lepší volba než 10W60
Leden 7, 201213 r Chipoval jsem takřka nový motor-cca 5000 km..a vypouštěl jsem první náplň originálního oleje ještě před chipem,takže ty šupiny mě nepřekvapujou..brácha to měl ve služebním TSIčku ve Fabce úplně stejné a to je bez chipu. Nový motor si prostě sedá..s tím olejem uvidím..no.. beztak po 10000 km bude další výměna...Longlife intervaly se mi nezdají Upraveno Leden 7, 201213 r od Boumik
Leden 9, 201213 r http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=414 Taky to jde,co říkáte,alespon pro Brno a okolí.
Leden 13, 201213 r Jo tak mas 50200 pro LL a 50400 pro kratky, takze ta q8 bude good, rozhodne lepsi volba nez 10W60 :-)
Leden 15, 201213 r Jo tak od škodovky je jasný, že Castrol ... s BMW je škoda největší testovač olejů castrolu, ale na závody škoda jede Shell :-) a aditiva do olejů stejně vyrábí 3 firmy na světě, tak je to ve finále jedno :-)))
Červen 10, 201213 r Kluci... mám jednu otázku. Je tady někdo, kdo si mění olej a filtry doma a ne v servise? Na předchozím autě jsem si to dělal sám.. minule jsem supa dal do servisu, ale ted tak přemýšlím, proč. Stejně jsem zjistil, že olej nevysávají, ale jen vypustí a to si dokážu udělat sám. Tak nevím proč jim platit. Může tam nastat nějaká komplikace? Třeba zavzdušnění při výměně paliváku nebo něco.., ale odvzdušnění bude asi atomatické předpokládám... díky
Červen 10, 201213 r myslím že až na vyjímky tady nenajdeš nikoho kdo by si to nedělal sám.Proč platit servisu takové částky když to chce jen čas a uděláš to sám.Nic u toho nehrozí.Klidně se do toho pusť.Jinak co se týká palivového filtru tak ten nemusíš měnit při každé výměně oleje.Já třeba měním co tři výměny oleje.Bavím se samozřejmě o paliváku.Olejový filtr měním pokaždé.
Červen 11, 201213 r Dokonce i ja jsem schopny si ojel vymenit sam. A to je co rict. Ovsem pokud ma clovek misto, kde to provest. Po vypusteni oleje a vyndani filtru je dobra vec jeste vzit dlouty sroubovak a na dne nadoby olej. filtru najit takovej cudl - je to vypustni ventil a kdyz se na nej zatlaci, odtece jeste trocha toho zbytkoveho oleje/humusu, co zustane na dne. Cili davas novej filtr do "cisteho". Mozna uz's to vedel, ale treba ne :-)
Červen 11, 201213 r Tak to jsem nevěděl s tím olejákem. Ono vlastně u supa je jen ta vložka že?? Ten kryt zůstává pořád stejný. Ono vyměnit olej není problém.. spíš mi šlo o to že doma to nevypustíš všechno. vždycky ti tam něco zůstane... ale je to asi minimum no...
Červen 11, 201213 r jj, jenom vlozka, takze ti uvnitr na dne zustane prave ten zbytkovej bordylek a prebytecny olej. Zmacknes ten ventil sroubovakem a ono to odtece. Tim aspon trochu zajistis, ze ten novej filtr davas do cistyho.
Červen 11, 201213 r no a já ještě potom vemu a foukám do motoru a ikdyž to není nic moc tak i tak odteče další trocha.Stím ventilem jsem to taky nevěděl.Tam jsem to vždy odsával bálonkem a hadicí takže díky za tip
Červen 11, 201213 r Ještě nechápu jednu věc. když je olej třeba 5W-40, tak číslo 40 podle článku zde http://oleje.cz/index.php?left=main&page=mot_visko určuje viskozitu oleje při letních teplotách. Zimní teploty chápu, že při startu ten olej není zahřátý a je jiná viskozita. Ale v létě ten olej musí být v klidu ne?? A když se přeci olej v autě zahřeje tak má kolem 90 stupňů... tak nechápu co tam v píšou o okolních teplotách. To na to přece nemá vliv ne?? Mám totiž vybraný olej 5W-30 s normou 505.01 pro krátký intrval. Tak přemýšlím jestli není lepší vzít nějaký 5W-40. Ale nechápu prostě to druhé číslo..
Červen 12, 201213 r Foukáš do motoru kompresorem nebo čím?? jak kompresorem?Mám papulu ne. To byses divil jak to pomůže
Červen 13, 201213 r To věřím no.. jen bych potřeboval vysvětlit jak je to s tím číslem... prrotože to nechápu.. no musím ještě zagooglit..
Červen 14, 201213 r první číslo je na zimu- udává jak bude motor mazat v zimním období.Čím menší číslo,tím je olej řidší a rychleji maže. Druhé číslo je na léto- udává kdy olej neztrácí ještě potřebné mazací schopnosti.Zase čím větší je číslo,tím větší teplotu olej zvládne a není snížena jeho mazivost. Já používám 5W-40 proto,že můj motor už je postarší pán a tudíž kdybych dal třeba 0W-30(tzv.longlife) tak by mi to více teklo jelikož už těsnost motoru není tak dobrá.
Červen 14, 201213 r Ja davam 5W30 long life, protoze ho mam za dobrou cenu a ma specifikaci 507.00 pro auta s DPF. Ovsem menim po 15tkm.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.