Mr.BuBaK Vloženo 9. Březen 2008 Sdílet Vloženo 9. Březen 2008 Skoda 1000 MB,Skoda 100 L,Skoda 120 L , vsetky tieto modely maju stabilizator prednej napravy. Na Favo akoby konstrukteri zabudli. Felda ma,Octa ma , Romo ma, Super ma. Cize len Favo nema.Prejavuje sa to hlavne v zakrutach a podstatne mensiou stabilizaciou vozidla pri beznej jazde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 9. Březen 2008 Sdílet Vloženo 9. Březen 2008 Né každá Felicie má přední stabilizátor, jen verze 1.6, 1.9 všechny motorizace s ABS. Je pavda, že je to za jízdy hodně velkej rozdíl. Ale na Fávo od roku 1993 se dá jednoduše dodělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.BuBaK Vloženo 11. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2008 Né každá Felicie má přední stabilizátor, jen verze 1.6, 1.9 všechny motorizace s ABS. Je pavda, že je to za jízdy hodně velkej rozdíl. Ale na Fávo od roku 1993 se dá jednoduše dodělat. Ak mas namisli hornu vzperu , tak ta ti kmitanie ramien napravy neriesi vobec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 14. Březen 2008 Sdílet Vloženo 14. Březen 2008 Ak mas namisli hornu vzperu , tak ta ti kmitanie ramien napravy neriesi vobec Jaká vzpěra mezi tlumiči!? Mluvíme tady o stabilizátoru přední nápravy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maco66612 Vloženo 14. Březen 2008 Sdílet Vloženo 14. Březen 2008 Ako zistim ci mam ten stabilizator na Felicii 98.? Kde to presne a ako to vyzera. Naco vlastne sluzi ta horna vzpera medzi tlmicmi? Aka je jej uloha? Dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 14. Březen 2008 Sdílet Vloženo 14. Březen 2008 Na která auta se dával stabilizátor jsem již výše psal. Je to ocelová tyč, která spojuje pravé a levé rameno přední nápravy. Jde o to, že když se v zatáčce nakloní auto na stranu, tak stabilizátor zároveň trochu přitáhne i tu odlehčenou stranu a tím se to auto trochu srovná, prostě se to auto mnohem méně naklání v zatáčkách. Vzpěra mezi tlumiči je namontovaná v motorovém prostoru mezi tlumiči pomocí 4 šroubů co drží tlumiče. Má za úkol zpěvněvat karoserii. Například u prvních ročníků Felicie docházelo při prudkém průjezdu zatáčky k mírnému krutu karoserie a praskali přední okna, ta vzpěra to vyřešila. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maco66612 Vloženo 15. Březen 2008 Sdílet Vloženo 15. Březen 2008 Aha, dakujem, lebo som nevedel naco presne, jedny hovorili ze aby sa nzmackol cely predok pri naraze... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Julo Vloženo 15. Březen 2008 Sdílet Vloženo 15. Březen 2008 (editace) my mame juniora a tiez stabilizator nemame ...a je pravda, ze v zakrutach sa to naozaj viac naklana ako fabia so stab. (bratranec ma fabcu so stab. tak viem) Editováno: 15. Březen 2008, autor: Julo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadeCZek Vloženo 29. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2008 Zdrawím lidičky, vidím, že tady máte celkem zajímavé téma, zvlášť pro mě určitě! Mám na vás tady takový mini dotaz? ´´Mohl bych přehodit nápravy z Feliny na Fáčko?? Bez nějakých složitějších úprav??´´ Na zahradě mám rozbitou Felinu 1.6 MPi Combi a jak už kolega zdůraznil ta ten stabilizátor má! Jestli by to nějak pomohlo bude tam ten Feliňácky motor. Někdo mi říkal, že to je jedno, že to jsou úplně totožná auta!? Proto se chci přesvědčit, než se dotoho aspoň z části pustím! Předem díky za pomoc! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.