Přejít na obsah

Help Navigace DX

astarek84

Doporučené příspěvky

Cau lidi, potrebuju pomoct. Koupil sem DX navigaci, dal sem si ji do Fabie. GSM antenu sem zapojil, ale potrebuju zapojit draty od ABS aby to fachcilo. Prosim poradite mi, kde je najdu? nevim odkud to mam vyvist... Diky moc.

za 1 o navi je toho napsano uz dost !!!!! :feve: staci hledat :help:

a za 2 nepoprebujes zapojovat na ABS !!!! je to moc zdlouhavy. kdyz prijedes do Trutnova tak ti to klidne udelam !!!! :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, já řeším ten samej problém, jen u octávie, taky chci koupit DX navigaci a tak zjišťuju vše kolem. Přetl sem tady toho spoustu, zde jsou nějaké odkazy už pěkně setříděné http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=36948 , ale stejně nikde sem nenašel to co hledám a to je:

1) odkud zapojit ty signály z abs aby to nejlépe fungovalo. Někdo říká natáhnout dráty přímo ke kolům a brát to odtamtud, další že ne že odjinud, pak zas nějak z galy, ale nikdo nenapíše přímo odkud, tj. z jaké svorkovnice, nebo na jaký drát kde se napojit, prostě přímou odpověď na přímou otázku

2) Blokování při couvání, opět odkud kam napojit

3) Ta navigace má taky nějakou svojí diagnostiku jak sem pochopil, tak asi bude nutné nějak natáhnou drát do diangnostické zásuvky, nebo někam aby se na to dostala diagnostika.

4) Četl sem ten dokument wordovskej od Cosbyho, kde popisuje pěkně jednotlivé druhy navigací, vím že A funguje s maxidotem přímo, B a C jen přec TMC box, ale co když nemám maxidot a chci dát do octávie B nebo C navigaci, musím být jen s TMC? Protože v tom dokumentu mě zaskočila tato věta, cituji: "TMC box je taky nutností při použití B a C navi u Oktávie a Superbu", ale proč je tam nutností, když nemám a bohužel ani asi mít nebudu maxidot

Omlouvám se že sem se sem přicpal s octávií, ale zdálo se mi tohle téma dost podobné mému problému a kdybych založil něco podobného v sekci oktávie tak mě ukamenují že je toho napsáno už všude plno, že stačí hledat, jenže já už hledal, dlouho a moc sem toho nenašel, většina témat o zapojení navigace končí u převodníku a puštění videa na navigaci nebo odkazem na další odkaz a další který vás pak zavede zpátky a nedozvíte se skoro nic.

Tak předem děkuji za nějaké reakce a třeba i pomoc a když tak i třeba nějakej ten odkaz, co sem mohl přehlédnout, kde bych našel odpovědi na mé otázky nejen já, ale i třeba kolega co toto téma založil a já se mu sem vetřel ... :feve:

Odkaz ke komentáři

Ahoj, já řeším ten samej problém, jen u octávie, taky chci koupit DX navigaci a tak zjišťuju vše kolem. Přetl sem tady toho spoustu, zde jsou nějaké odkazy už pěkně setříděné http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=36948 , ale stejně nikde sem nenašel to co hledám a to je:

1) odkud zapojit ty signály z abs aby to nejlépe fungovalo. Někdo říká natáhnout dráty přímo ke kolům a brát to odtamtud, další že ne že odjinud, pak zas nějak z galy, ale nikdo nenapíše přímo odkud, tj. z jaké svorkovnice, nebo na jaký drát kde se napojit, prostě přímou odpověď na přímou otázku

2) Blokování při couvání, opět odkud kam napojit

3) Ta navigace má taky nějakou svojí diagnostiku jak sem pochopil, tak asi bude nutné nějak natáhnou drát do diangnostické zásuvky, nebo někam aby se na to dostala diagnostika.

4) Četl sem ten dokument wordovskej od Cosbyho, kde popisuje pěkně jednotlivé druhy navigací, vím že A funguje s maxidotem přímo, B a C jen přec TMC box, ale co když nemám maxidot a chci dát do octávie B nebo C navigaci, musím být jen s TMC? Protože v tom dokumentu mě zaskočila tato věta, cituji: "TMC box je taky nutností při použití B a C navi u Oktávie a Superbu", ale proč je tam nutností, když nemám a bohužel ani asi mít nebudu maxidot

Omlouvám se že sem se sem přicpal s octávií, ale zdálo se mi tohle téma dost podobné mému problému a kdybych založil něco podobného v sekci oktávie tak mě ukamenují že je toho napsáno už všude plno, že stačí hledat, jenže já už hledal, dlouho a moc sem toho nenašel, většina témat o zapojení navigace končí u převodníku a puštění videa na navigaci nebo odkazem na další odkaz a další který vás pak zavede zpátky a nedozvíte se skoro nic.

Tak předem děkuji za nějaké reakce a třeba i pomoc a když tak i třeba nějakej ten odkaz, co sem mohl přehlédnout, kde bych našel odpovědi na mé otázky nejen já, ale i třeba kolega co toto téma založil a já se mu sem vetřel ... :feve:

Tak v první řadě,než jsi napsat tvůj rozsáhlý příspěvek,by jsi měl napsat,do jaké auta to chceš.

Takových dotazů mi opravdu denně chodí dost,ale podstatné věci vždy zapomenete napsat a pak se divíte,že.....................

Odkaz ke komentáři

Tak v první řadě,než jsi napsat tvůj rozsáhlý příspěvek,by jsi měl napsat,do jaké auta to chceš.

Takových dotazů mi opravdu denně chodí dost,ale podstatné věci vždy zapomenete napsat a pak se divíte,že.....................

cosby. on pise ze ma octavii I lol staci cist ;) ,ale jinak je to tu skoro kazdy den takovej dotaz.

Odkaz ke komentáři

Aha,sorry.No jinak,jak jsem psal,TMC je nutností,pokud chceš B nebo C spojit s maxíkem.POkud ho nemáš a nevyžaduješ dopravní vysílání,tak potřeba není.Jinak zapojení na zpátečku,ABS atd najdeš v DP.Relativně to do ABS tahat nemusíš,stačí gala-kde je je taky v DP.osobně si myslím,že pokud se chceš do něčeho pouštět,DP je první základ.Stáhneš ji někde tady na FTP

Odkaz ke komentáři

jde o to, že když tam nezapojím ty pitomý dráty od ABS, tak navina nefuguje... GSM anténu mám zapojenou, ale nedokáže si najít pozici a nehejbe se při jízdě.. přitom když dám GSM info, tak to družice najde

O popisu připojení na fábii sem našel něco tady, třeba to pomůže: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...100&hl=gala

Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...