zdenouch Vloženo 4. Duben 2008 Sdílet Vloženo 4. Duben 2008 (editace) Zdravím pánové byl jsem na jarní prohlídce v Škoda servisu a našli mi tyto nutné opravy: 2x držák stabilizátoru+ 2x pouzdro ramen. Můžete mi prosím poradit kde se přesně tyto části nachází, kde je koupím a jestli je zvládnu vyměnit sám. Předem děkuji za vaše rady. Editováno: 8. Duben 2008, autor: zdenouch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenouch Vloženo 5. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 5. Duben 2008 Poradí někdo kdo už měnil a jakou značku použil? Originál nebo Febi atd. Zvládnu to udělat sám, nebo to mám nechat na servis? Děkuji za vaše rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr E Vloženo 6. Duben 2008 Sdílet Vloženo 6. Duben 2008 Zdravím pánovébyl jsem na jarní prohlídce v Škoda servisu a našli mi tyto nutné opravy: 2x držák stabilizátoru+ 2x pouzdro ramen. Oprava by stála 2000,-? Můžete mi prosím poradit kde se přesně tyto části nachází, kde je koupím a jestli je zvládnu vyměnit sám. Předem děkuji za vaše rady. Na stabilizatoru vyměníš vše sám, no problem. Jen nevím jestli myslíš tyčku nebo sponu. Pouzdro ramen nech na servis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.BuBaK Vloženo 6. Duben 2008 Sdílet Vloženo 6. Duben 2008 Na stabilizatoru vyměníš vše sám, no problem. Jen nevím jestli myslíš tyčku nebo sponu. Pouzdro ramen nech na servis. Ved puzdro treba iba vylisovat a nalisovat, nemal by tam byt ziadny problem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenouch Vloženo 6. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 6. Duben 2008 Ved puzdro treba iba vylisovat a nalisovat, nemal by tam byt ziadny problem VÝMĚNU DRŽÁKU S GUMOU NA STABILIZÁTORU MI DĚLALI V SERVISU A VYDRŽEL 25000KM? PŘI TOM VYLÍSOVÁNÍ A NALÍCOVÁNÍ SUNDÁVÁTE RAMENO? CO GEOMETRIE PŘEDNÍ NÁRAVY? ASI SE S NÍ POHNE? MÁM KOUPIT ORIGO NEBO FEBI? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dědek Vloženo 6. Duben 2008 Sdílet Vloženo 6. Duben 2008 Já dával FEBI.Rameno se musí vyndat.Geometrii potom určitě ano. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenouch Vloženo 6. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 6. Duben 2008 (editace) Já dával FEBI.Rameno se musí vyndat.Geometrii potom určitě ano. Kdo jste už měnil, jakou značku a co to vydrželo? Editováno: 8. Duben 2008, autor: zdenouch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenouch Vloženo 8. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Duben 2008 Kdo jste už měnil, jakou značku a co to vydrželo? Máte někdo zkušenost s tímto ramenem na O1: http://www.aukro.cz/item342873218_rameno_n...seat.html#photo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neználek Vloženo 9. Duben 2008 Sdílet Vloženo 9. Duben 2008 Já se do toho pustím zítra, koupil jsem od Seba na přední nápravu skoro vše, to je silebloky, vrchní uložení + axialní ložisko,kulový čep + čep řízení a gumy stabilizatoru vše za 2930Kč ve Škodovce chtěli za to asi 5500Kč .Silenbloky mi nalisuje borec za 200Kč.A pokud příjdou zítra kratší pružiny (objednány u člena fora (,,Baka''.)tak to udělám najednou. Neználek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenouch Vloženo 9. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2008 Já se do toho pustím zítra, koupil jsem od Seba na přední nápravu skoro vše, to je silebloky, vrchní uložení + axialní ložisko,kulový čep + čep řízení a gumy stabilizatoru vše za 2930Kč ve Škodovce chtěli za to asi 5500Kč .Silenbloky mi nalisuje borec za 200Kč.A pokud příjdou zítra kratší pružiny (objednány u člena fora (,,Baka''.)tak to udělám najednou. Neználek Já dnes koupil komplet přední ramena origo a na uložení tlumičů čekám. Pustím se do toho asi v sobotu. Udělej nějaké foto. Rád se podívám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neználek Vloženo 10. Duben 2008 Sdílet Vloženo 10. Duben 2008 Já dnes koupil komplet přední ramena origo a na uložení tlumičů čekám. Pustím se do toho asi v sobotu. Udělej nějaké foto. Rád se podívám. Ahoj tak první poznatky ,hlavně si sežeň 18 ku nástrčku je na silenblocích a pořádnej t kus strhl jsem ráčnu tak že vrchní uložení tlimiče je na zítra nafotit jsem nestihl nic ,snad zítra ahoj Neználek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenouch Vloženo 12. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 12. Duben 2008 Ahoj tak první poznatky ,hlavně si sežeň 18 ku nástrčku je na silenblocích a pořádnej t kus strhl jsem ráčnu tak že vrchní uložení tlimiče je na zítra nafotit jsem nestihl nic ,snad zítra ahoj Neználek Dík za radu s 18 klíčem. Bez něj bych byl v koncích! Měnil jsem ramena a uložení předních tlumičů. Držák stabilizátoru se mi zdá v pořádku? Jaký je váš názor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neználek Vloženo 12. Duben 2008 Sdílet Vloženo 12. Duben 2008 Zdenku ja to udělal komplet pokud jsem to měl rozhozený ,dnes jsem udělal to vrchní uložení tlumičů a axialni ložiska.Jedno se točilo celkem obstojně ale to druhé vůbec a to dělalo to lupání při otáčení volantem. Neználak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barbarosa Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 Tak jsem dne provedl výměnu gum v kostech stabiku a pouzdro uložení tyče. Netrvalo mi to sice hodinu, jak se někde píše, dělal jsem to dýl, ale s láskou. Taky jsem ve škodovce zjistitl, že se ty gumy mají měnit cca každých 50 tis.Km. Měl jsem ještě staré objímky na pouzdrech tyče (bez toho žlábku) a ve škodovce mi řekli, že ty se už nedělají. Musel jsem si sehnat nové se žlábkem. 4 gumy do pouzder kosti stabil. mě stály 86,- Kč a o obě gumy do pouzdra tyče 460,- Kč. Při výměně jsem taky krásně zmokl, protože jsem to dělal u známého a ten má jenom stříšku s pracovním stolem. Jinak jsem zvedl auto na dva hevery, sundal kola, povolil a sundal kosti stabilizátoru a potom pouzdro na tyči i s gumou (to byla největší drbačka dostat to ven, malo mista). Ten šroub z kosti stabil. jsem vyrazil a staré pouzdro vydoloval pomocí kombinaček. Když jsem dával nové vše jsem velice řádně namazal grafitovou vazelínou, nové pouzdro jsem vtlašil do kosti - čekal jsem, že to bude větší pakárna. Šroub jsem tam zase nalisoval pomocí ořechu z goly a svěráku, stejně tak i ten čep nebo co to je za trubičku. Vše řádně namazáno grafit. vazelínou. Pouzdro na stabil. tyč jsem řádně máznul i styčí nasadil i se sponou- pěkná drbačka. Musel jsem použít delší šroub jinak bych u toho klečel ještě teď. Vše řádně dotaženo a šup na kola. Rozdíl je nepatrně znát, je to spíš klid duše. Jinak někdo psal, že má mezeru mezi ramenem a gumou stabiku na kosti, jeto normální protože v tom pouzdře je čep - trubička, který po obou stranách přesahuje pouzdro, když je to dobře dotažený může se stát, že je tam mezera, která nic neznamená, stejně tak i v druhém pouzdře kde je ten šroub, když je to dobře dotažené nic se neděje. Fotky jsou jenom ze začátku práce, protože jak jsem řekl zmokl jsem jako alik a pak jsem byl i špinavý jako prase a brát do těch umatlaných pracek telefon se mi nechtělo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neználek Vloženo 16. Duben 2008 Sdílet Vloženo 16. Duben 2008 Tak dnes proběhla geometrie a už je předek skoro hotov, možná vyměna pružin-35mm a tlumiče ale už teď mám pod autem jen 13cm(měřeno pod deklem pod motorem) můžete někdo poměřit kolik tam máte a napsat jestli jste to pustili níž dík Neználek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenouch Vloženo 16. Duben 2008 Autor Sdílet Vloženo 16. Duben 2008 Tak dnes proběhla geometrie a už je předek skoro hotov, možná vyměna pružin-35mm a tlumiče ale už teď mám pod autem jen 13cm(měřeno pod deklem pod motorem) můžete někdo poměřit kolik tam máte a napsat jestli jste to pustili níž dík Neználek Geometrii mám taky za sebou. Dívám se BARBAROSA nemá u šroubu co drží kost k rameni žádnou vůli jak já? Je tam vůle nebo není? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neználek Vloženo 16. Duben 2008 Sdílet Vloženo 16. Duben 2008 Geometrii mám taky za sebou. Dívám se BARBAROSA nemá u šroubu co drží kost k rameni žádnou vůli jak já? Je tam vůle nebo není? Vše záleží na te středové trubce v silenbloku, šroub dotáhneš jen k té trubce a ne ke gumě silenbloku . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.