Přejít na obsah

OBD-USB adaptér

ace ventura

Doporučené příspěvky

Ahoj, koupil jsem pro kámoše OBD-USB adaptér, viz.: http://www.pc-autodiagnostika.cz/propojovaci-kabely/ (ten druhej) a mám s ním velkej problém. Nedokážu se spojit s řj motoru pokud běží. Na druhou stranu když se připojím a pak nastartuju tak se komunikace ukončí a řekne, že není žádná odezva od řj. Ostatní řj v autě chodí bez problému. Zkoušel jsem dodaný ovladače a 304ku Vag-com i nové FTDI ovladače a 311ku. Celkem asi 5 aut, 3 pc a stále to samý. Nastavení defaultní podle návodu včetně rychlosti. Pokud ale použiju svůj starý K-COM adaptér s externí FTDI redukcí tak vše chodí na 100%.

Koupil jsem ho přes Aukro, řešil jsem to s prodejcem i s p. Svobodou (Autocomsoft) a ten řekl, že se s tímto nikdy nesetkal. Prodejce mi kabel vyměnil a já mezitím objednal další 2. Teď mi přišli a stejnou závadu mají všechny 3 !!!

Nesetkal jste se někdo s tímto problémem? Nepoužíváte stejný adaptér? Díky.

P.S.: chtěl jsem kvalitu ale měl jsem koupit nějakou čínu za cca půlku ceny a měl bych po starostech...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, koupil jsem pro kámoše OBD-USB adaptér, viz.: http://www.pc-autodiagnostika.cz/propojovaci-kabely/ (ten druhej) a mám s ním velkej problém. Nedokážu se spojit s řj motoru pokud běží. Na druhou stranu když se připojím a pak nastartuju tak se komunikace ukončí a řekne, že není žádná odezva od řj. Ostatní řj v autě chodí bez problému. Zkoušel jsem dodaný ovladače a 304ku Vag-com i nové FTDI ovladače a 311ku. Celkem asi 5 aut, 3 pc a stále to samý. Nastavení defaultní podle návodu včetně rychlosti. Pokud ale použiju svůj starý K-COM adaptér s externí FTDI redukcí tak vše chodí na 100%.

Koupil jsem ho přes Aukro, řešil jsem to s prodejcem i s p. Svobodou (Autocomsoft) a ten řekl, že se s tímto nikdy nesetkal. Prodejce mi kabel vyměnil a já mezitím objednal další 2. Teď mi přišli a stejnou závadu mají všechny 3 !!!

Nesetkal jste se někdo s tímto problémem? Nepoužíváte stejný adaptér? Díky.

P.S.: chtěl jsem kvalitu ale měl jsem koupit nějakou čínu za cca půlku ceny a měl bych po starostech...

Mě se líbí,jak tam píšou,vyvinuli jsme kabel,ne žádná čína :D No,co na to říct..... Taky dost dobře nechápu proč jsi kupoval tohle ?Vrátit a zkusit možná tohle ,nebo jiné...http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=44059

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři

Už jsem pár čínskejch kabelů měl v ruce a některý byly fakt hrozný (špatně zapájený, vysouvající se piny atd). Nebylo to pro mě tak jsem chtělo něco co bude ok. Už jsem od Svobody bral ty K-COMy a mám od něj i HEX-CAN. Ale tohle se jim nějak nepovedlo. Uvidím co mi Svoboda odpoví, psal jsem mu email...

Odkaz ke komentáři

To nevím kde jsi nakupoval,ale na takový kabely jsem já osobně nenerazil.Jen pro info,všechny kabely jsou nejspíš z číny i ty od Svobody,ten v nich má akorát nahraný svoje "střeva" pro svoje upravený programy. Nechceš třeba tohle? http://www.motordiag.cz/produkt/supervagkcan Udělám Ti 50% slevu než stojí tam a se zárukou :palec2:

Odkaz ke komentáři

To nevím kde jsi nakupoval,ale na takový kabely jsem já osobně nenerazil.Jen pro info,všechny kabely jsou nejspíš z číny i ty od Svobody,ten v nich má akorát nahraný svoje "střeva" pro svoje upravený programy. Nechceš třeba tohle? http://www.motordiag.cz/produkt/supervagkcan Udělám Ti 50% slevu než stojí tam a se zárukou :palec2:

Ty kabely od p.Svobody jsou jediný v republice co jsou funkční i s updaty má zastoupení Ross-tech pro ČR!!!

Takže žádná čína podílí se na vývoji SW atd. lol

Odkaz ke komentáři

Tak jsem byl u p. Svobody a zkoušeli i jeho adaptér a soft na mém autě a stále nic. Prý se s tímto už kdysi setkal, problém je zřejmě kdesi v FTDI převodníku. Je tam nesrovnalost v rychlosti komunikace a neproběhne inicializace řj. Domluvili jsme se, že mi tyto kabely vymění za K-COMy a já si koupim redukce.

Každopádně mi to vrtá hlavou, ten jejich adaptér je vlastně úplně to samý jako K-COM + moje externí FTDI redukce akorád že je to v jedný krabici.

Dneska jsem si hrál s Vag-Comem a podařilo se mi s autem spojit ikdyž byl motor v chodu. Přepsal jsem hodnoty Start Baud na 10400 a Blk Int na 25 ale Octavia 1.8T AGU se nechytá ani s jiným nastavením :feve:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem byl u p. Svobody a zkoušeli i jeho adaptér a soft na mém autě a stále nic. Prý se s tímto už kdysi setkal, problém je zřejmě kdesi v FTDI převodníku. Je tam nesrovnalost v rychlosti komunikace a neproběhne inicializace řj. Domluvili jsme se, že mi tyto kabely vymění za K-COMy a já si koupim redukce.

Každopádně mi to vrtá hlavou, ten jejich adaptér je vlastně úplně to samý jako K-COM + moje externí FTDI redukce akorád že je to v jedný krabici.

Dneska jsem si hrál s Vag-Comem a podařilo se mi s autem spojit ikdyž byl motor v chodu. Přepsal jsem hodnoty Start Baud na 10400 a Blk Int na 25 ale Octavia 1.8T AGU se nechytá ani s jiným nastavením :feve:

Podle mě na to jdeš moc složitě s těma kabelama,možná někdo ty updaty HEX kabelu využije,někdo kdo se tím opravdu živí,ale vyhazovat prachy(přes 2 tisíce) za KKL na kterým nikdy nic neupdatuješ je holej nesmysl,ještě když pak čtu tohle. Dnes jsem akorát prodal jeden KKL maníkovi s 1.8 T r.v.99 110Kw..nevím jestli je to AGU ale chodilo to napohodu i když neměl zrovna NTB košér.jinak ovladače jsem mu nahrál poslední vydané FTDI,takže mu to bude šlapat i v 64bit Vistách

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...