Přejít na obsah

Ručička teploty kapaliny

tarzan

Doporučené příspěvky

Čau lidi,

mám takovýto problém: po zahřátí auta se ručička ukazatele teploty pohne jen o asi 3 nebo 4 mm doprava - přitom teplota by měla být určitě vyšší, měl jsem to v servisu a řekli mě, že diagnostika ukazuje teplotu OK a že když se to pohne o ty 3 mm tak mám pracovní teplotu :(

Už dříve mám vyměněné čidlo teploty a termostat.

Četl jsem forum: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=39949 , ale můj problém je trošku jiný - ručky drží jen tahle se pohne málo :(

Octavia MR98.

Díky za tipy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 4 týdny později...

Nechci tě nijak strašit ale to vypadá na odcházející čidlo teploty. Já mám MR 99 a měl jsem stejný problém taky mi neukazovala teplota a VAG teplotu načetl v pořádku. Čidlo teploty je dvojité někdy se třemi nebo čtyřmi vývody. Já mám se čtyřmi hranatý konektor barvy modré. Umístění na mojí oktávce na pravé straně motoru nad převodovkou. Takhle vypadá to čidlo. kol5

post-16766-1212090338_thumb.jpg

Editováno: , autor: mischicka
Není třeba citovat bezprostředně předchozí příspěvek.
Odkaz ke komentáři

Taky bych to viděl na to čidlo, pokud máš tu teolotu motoru dobrou. I když si ho měnil, může být v háji, teď budu taky zase jedno reklamovat, koupeno nové a blblo od samého začátku. Jinak jak psal pjaroslav, to čidlo je dvojité, jeden okruh dává signál pro ŘJ motoru a druhý pro budík. :)

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Nazdar ještě se vrátím k původnímu tématu. Moje chcíplé čidlo jsem opatrně ze zvědavosti rozebral a jaké bylo překvapení když se v prostoru pod konektorem nacházelo mokro a na omak je poznat že se jedná o chladicí směs. Jinak vlastní čidlo je v pouzdře zalité a ze zálivky vycházejí čtyři slaboučké drátky které jsou naletovány do konektoru. V mém případě byl po rozebrání evidentně znát že jeden drátek uhnil. Při demontáži došlo k utržení těchto drátků ale z konektoru koukaly pouze tři a na zálivce nebyl vidět žádný. lol

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...