Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Zjistit více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Aplikace na celou obrazovku na Vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a dalšími funkcemi.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Procházejte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na menu se třemi tečkami (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Instalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Instalovat.

Máte problémy s řízením? Nefunguje servo?

Doporučené odpovědi

Na VAg mi vypísalo chybu :čidlo posilňovača riadenia E-250 č.ch. 00186,svorka 30 posil.riadenia č.ch.01288 a referenčné napätie pos.riadenia č.ch 01290 bude odídený senzor posilńovača riadenia?Škoda mi je to dávať do servisu keď si to môžem vymeniť doma a za dara.Nevie niekto kde by som lacnejšie kúpil snímač ešte síce neviem aký typ či TRW alebo KOYO mám ročník 2001 1.9 TDi.

Dikes

Na VAg mi vypísalo chybu :čidlo posilňovača riadenia E-250 č.ch. 00186,svorka 30 posil.riadenia č.ch.01288 a referenčné napätie pos.riadenia č.ch 01290 bude odídený senzor posilńovača riadenia?Škoda mi je to dávať do servisu keď si to môžem vymeniť doma a za dara.Nevie niekto kde by som lacnejšie kúpil snímač ešte síce neviem aký typ či TRW alebo KOYO mám ročník 2001 1.9 TDi.

Dikes

Neviem čo sa stalo ale dnes som auto naštartoval a servo ide idem na káblový zvôzok či nieje pod vzd.filtrom prehnitý.

Dúfam že len tam bude chyba.

Kontakty na positkach nad aku, kontakty na samotnom servočerpadle, stav aku a či dosť dobia preba prekontrolova no a dať na VAG.

a co s tím kdyz napignu vag a napise mi to ze se s jenotkou podpory rizeni teda serva nelze pripojit .... ze by kabel ... a to jsem kabely shlidl a vypadaj zdravě

Tak se vracím ještě jednou i s výpisem z diagnostiky :

Fabia 1.4 MPI, r.v.2002, posilovač řízení Koyo. Auto bylo zaparkováno den v suchu a teple. Když jsem pak nastartoval, svítila kontrolka posilovače řízení a volant jde velmi ztuha (nikdy dřív se mi to nestalo). Žádné jiné příznaky nejsou, pouze nejede servo a svítí kontrolka. Po odpojení čidla natočení volantu od serva je stav stejný. V nádržce olej je. Kabelový svazek vypadá zdravě.

Výpis VAG :

Control Module Part Number: 6Q0 423 156 K

Component and/or Version: LenkhilfeKYO X908

Software Coding: 00140

Work Shop Code: WSC 13765

1 Fault Found:

01309 - Power Steering Control Module (J500)

37-00 - Faulty

Zkoušel jsem koukat na online hodnoty při zapnutém motoru, tvářilo se to OK, servo to požadovalo ZAP, napětí na svorkách 15 a 30 ok, při natočení volantu čidlo dodávalo správné hodnoty.

Jen požadované a skutečné otáčky serva stále byly na 0 i při otáčení volantu.

Poradíte, v čem by mohl být problém ?

Dobry den,

mam fabiu 1.4 16v 100 bhp rok 2001 a samozrejme problem so servom. Obcas sa kontrolka rozsvieti ale nie casto a skor pri dlhsej jazde ale nie je to pravidlo. Kablovy zvazok pod riadiacou jednotkou mam zdvihnuty takze by mal byt ok. Nebol som si isty ci to nebude baterka alebo alternator, tak som vymenil baterku za par mesiacou staru boschku ale teraz mi svieti kontrolka dobijania, bol som to dat premerat a alternator nedobija vobec. Predtym ked merali dobijanie tak sa asi sekundu menilo napatie a potom sa ustalilo a bolo 13,9V. Este som medzitym zhodil hmlovku a vystriekal konektory na serve s WD40, mohol ssom nieco odpalit...? Este som nepozeral kabel medzi alternatorom a baterkou alebo servom, co by som mal este skontrolovat?

Tieto chyby boli aj predtym, je to nieco komplexne alebo by som mal riesit postupne?

Address 01: Engine

Controller:

Note: Can't Synch Baud Rate

Address 08: Auto HVAC

Controller: 6Y0 820 045

Component: Klimaanlage X0760

2 Faults Found:

00818 - Sensor for Evaporator Outlet Temperature (G263)

30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent

00898 - Control Circuit A/C compressor

30-00 - Open or Short to B+

Address 17: Instruments

Controller: 6Y2 919 880 B

Component: KOMBIINSTRUMENT VDO V08

Coding: 16442

Shop #: WSC 00001

TMBND46Y213173159 SKZ7Z0Y0678739

1 Fault Found:

01314 - Engine Control Module

49-10 - No Communications - Intermittent

Address 44: Steering Assist

Controller: 6Q0 423 156 E

Component: Lenkhilfe 0001

Coding: 00110

Shop #: WSC 00000

1 Fault Found:

00816 - Power Steering Sensor (G250)

30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent

a este na druhom vagu som nacital EGR insuficient flow, takze to vyzera na celkom dobru zabavu.

Upraveno od pemat

ahoj,potreboval by som radu, mam fabiu 1,2, pri vymene baterky mi vypadlo servo, namobtovane teraz stršie, pol roka išlo a potom mi začalo svietiť, neskor svietilo stale, potom sa rozsvietila aj kontrolka erbegu, a posilovač nejde,

može to byť len komunikaciou medzi riadiacimi jednotkami?, neviem prečo svieti aj erbeg,

myslim komunikaciu po vodičoch

CAN L a CAN H

[Zdravím!Mam po roku zase problem so servom,servo funguje,len zasvietila kontrolka a nezhasla,mam servo koyvo,môže mat na tu kontrolku vpliv,že mam vymlatene gumy na stabilizatore,ktore sa chystam menit ,lebo mi bucha cely spodok,ked som sa pozrel,tak je volny cely stabilizatora zda sa mi,že je volne aj riadenie,wag mi nehlasi žiadnu chybu a kabelaž mam menenu,len chcem vediet,či ma na kontrolku vpliv aj naprava,alebo sa to rozsvieti,len ked je malo oleja,servo fuč...vopred dík!

teraz som bol to dat znova na wag a dal som novši program VAG-COM Release 409-1 a spustil som priamo posilovač a našlo mi to chybu snimača

sshot2am.png

,neviem či tomu môžem verit na 100%,aby som nekupoval zbytočne,ešte prestriekam pre istotu kontakty....

Upraveno od birko2

Nikdo neporadí?

Po zásahu admina (omluva :) ) sem přesouvám svůj dotaz ze samostatného vlákna.

Fabia 1,4 16V 2002 hlásí chybu 17550 a 16407. tu první jsem tady našel, druhou ne.

16407 - přestavování vačkové hřídele rada válců.......... co to může být? Děkuji

Po zásahu admina (omluva :) ) sem přesouvám svůj dotaz ze samostatného vlákna.

Fabia 1,4 16V 2002 hlásí chybu 17550 a 16407. tu první jsem tady našel, druhou ne.

16407 - přestavování vačkové hřídele rada válců.......... co to může být? Děkuji

Omlouvám se, jsem fakt k.kot, patřilo to jinam, prosím neodpovídejte.

Tak se vracím ještě jednou i s výpisem z diagnostiky :

Fabia 1.4 MPI, r.v.2002, posilovač řízení Koyo. Auto bylo zaparkováno den v suchu a teple. Když jsem pak nastartoval, svítila kontrolka posilovače řízení a volant jde velmi ztuha (nikdy dřív se mi to nestalo). Žádné jiné příznaky nejsou, pouze nejede servo a svítí kontrolka. Po odpojení čidla natočení volantu od serva je stav stejný. V nádržce olej je. Kabelový svazek vypadá zdravě.

Výpis VAG :

Control Module Part Number: 6Q0 423 156 K

Component and/or Version: LenkhilfeKYO X908

Software Coding: 00140

Work Shop Code: WSC 13765

1 Fault Found:

01309 - Power Steering Control Module (J500)

37-00 - Faulty

Zkoušel jsem koukat na online hodnoty při zapnutém motoru, tvářilo se to OK, servo to požadovalo ZAP, napětí na svorkách 15 a 30 ok, při natočení volantu čidlo dodávalo správné hodnoty.

Jen požadované a skutečné otáčky serva stále byly na 0 i při otáčení volantu.

Poradíte, v čem by mohl být problém ?

Vyřešeno, nové servočerpadlo za 5000 na vrakáči, funguje jak hodinky (ťuk ťuk). :)

ahojky, chci se optat jestli je mozne servo koyo ve fabii 1 nahradit servem stejne tnacky ale z fabie 2 predem diky za odpoved

Koyo može ale TRW je trochu ine.

• týdny později...

KTO MENIL KABELOVY ZVEZOK A VEDEL BY PORADIť, POTREBUJEM VEDIEť, KDE KONčI KABELAž OD SERVA, MYSLIM čI V PRIESTORE MOTORA, ALEBO POD PRISTROJOVKOU

• týdny později...

Zdravím, po výmene senzora servo pumpa dosť stíchla, chyby žiadne. Uvidíme dokedy. Je dôležité ktorou stranou sa senzor nasadí? Obidve strany sú rovnaké... Ešte otázka ako nastavim servo pumpu cez vag na menšiu hodnotu, chcel by som ju šetriť.

ahoj KTO PORADI

nejde mi servo, , ked je chybny kablovy zvezok, počul som že po jeho odpojeni od serva , bude isť riadenie ľahšie, je to pravda??

ale vtedy sa odpoji aj napajanie elektroniky, , alebo ten jeden drot nechať pripojeny??

mam servo Koyo, snimč celoplastovy, servo bolo menene, teraz je to asi zvezok, ked bol omotany a nnavlhnuty

Ahoj všem,tak jsem zavítal mezi Vás se stejným resp podobným problémem.Před dvěma dny se mi stalo toto: jelikož jsem se potřeboval rychle otočit a téměř na místě zatočil jsem volantem na maximum doleva,v tu chvíli mi začalo šíleně pískat servo,když jsem dal volant zpět do rovné polohy rozsvítil se mi na palubce volant,servro přestalo pískat a samozřejmě od té doby řízení jde ztuha. Jelikož jsem potřeboval nutně odjezdit ještě dva dny pokusil jsem se jezdit tak jak to bylo,ale ... nastal problém,žádné problokávání desky,světel atd,ale rovnou úplné vybití baterie přes noc. Baterii jsem dobil a včera zkusil ujet 20 km,vše OK,dnes ráno ale opět vybitá baterii,takže jsem se nedostal ani do servisu.Existuje vysvětlení co to vlastně je,kde se servo seklo,a hlavně jak docílit toho abych mohl ještě o víkendu někam odjet bez vybití baterie?

Díky moc za rady

Vyskušal by som druhu alebo novu baterku. Potom dalej sa ukaže.

Vyskušal by som druhu alebo novu baterku. Potom dalej sa ukaže.

Tak baterii jsem vyměnil,snad někam dojedu,úplně jsem vyřadil snímač otáček,ale servo vůbec nereaguje,nebzučí nesyčí prostě je mrtvé a stále svítí kontrolka. Myslíte,že je totálně v řiti??

Treba potom dať na VAG,odmerať dobijanie, kontrola kabloveho zvazku a napajanie servočerpadla.

V sobotu mi poprvé na parkovišti při rozjezdu problikávala palubka+ světla. Dnes, tedy v úterý při jízdě v noci se mi to stalo několikrát až jsem měl strach, aby mi nezhasli světla, jak moc to jednu chvíli vše probliklo. Již nějakou dobu se mi sem tam rozsvítí kontrolka posilovače a řízení jde buď při pomalé jízdě (na parkovišti)ztuha, nebo až moc lehce-to se děje asi pár měsiců.

Výpis z VAG:

00816 - Snimac servorizeni (G250)

30-10 - preruseni n.zkrat na plus - Sporadicky

Zkoušel jsem stát na místě, nastartoval jsem motor, rozsvítil světla a lehce točil volantem - to jsem zkoušel asi tak třikrát, vždy z odstupem několika minut, z toho dvakrát problikávaly všechny světla. Navíc to i zkoušel proměřit na baterce - po nastartování a rozsvícení světel sem naměřil 14.3 a při točení volantem lehkým jen 13.3 (snad to k něčemu bude)

V pátek sundám čidlo, zjistím typ, vyčistím, vysuším atd. Pak jsem tu četl něco o kabelovým svazku - který to je a kde ho najdu/jak ho poznám? Taky zkontroluju hladinu oleje v servu.

Ještě něco se dá udělat?

EDIT: Fabia Combi 1.4MPi 2001

Upraveno od AlastorM

Mám podobný problém tak som dnes vybral snímač uhlu natočenia volantu , vysušil som ho fénom a 2 krát nastriekal bezfarebným lakom a nechal vysušiť na slnku.

Takúto radu som našiel na slovenskom škodafóre a zatiaľ to funguje. Chlapík písakl že má úž 3 mesiace pokoj tak prečo neskúsiť.

Máte někdo zkušenosti s výměnou řízení TRW řízením novějšho typu (od r. 2006) za staré ve 1 fabii, trochu se liší v senzorech natočení volantu.

To novšie riadenie tam sedi ked daš aj ktomu ten novši snimač uhlu nat.

Připojte se k diskuzi

Můžete nyní přispět a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a přispějte pod svým účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...
Profesionální čištění fasády výškovou technikou – efektivně a bez omezení provozu.

Účet

Navigace

Hledat

Hledat

Nastavit oznámení prohlížeče

Chrome (Android)
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome (Desktop)
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Nalezněte Oznámení a upravte své preference.