Přejít na obsah

Instalace alarmu

Laras

Doporučené příspěvky

Předem bych chtěl poděkovat Mikymu z Prahy :) za jeho rady.

Tedy k věci. koupil jsem si Magicar M100AS , Mikrovlné čidlo, polohové čidlo.

Instalaci jsem provaděl skoro sám, občas přisla moje draha polovička a pomohla s uklidem.

V první fázi jsem rozdělal vše co mě napadlo že budu potřebovat rozdělat - tedy spodní část palubovky pod řidičem, kaslik u spolujezce -stím spojené trable s airbagem , tapec dveří, sloupek řidiče....

Prohledával jsem elektroschémata kde jaké dráty jsou. Hledal jsem tolik zmiňované napojení na stropní světlo - toto se mi nezamlouvalo kvuli funkci - nic jsem nenašel, stejně tak nějaký rozumný signál od spínače kufru. Bohužel schémata selhaly tak jsem šel a všechny svorky vedle nohou řidiče jsem rozdělal a začal jsem všemožně proměřovat a neproměřovat, po cca 4 hodinách jsem to vzdal a hledal vodič který spíná stropní světlo- hurá mám :) Hnědo bíly. Kufr jsem taky proměřoval ale nedařilo se. svorku jsem našel ale chodilo tam podivné napětí s kterým jsem já nic nemohl udělat :( takže jsem si natahnul káblik od nohou řidiče po kufr. tam se spíná (-) mínus kdyby někdo nevěděl. Signály na otevření jsem musel natáhnout do dveří řidiče kde je jednotka k tomu určená ( červeno modrý , červeno zelený ). Dále jsem špekuloval jestli magicar umí při výstupu na směrová světla přerušovat signál ( aby to nesvítilo ). Hurá umí to v sobě - stačilo se mrknout do schémat a našel jsem vodiče co jdou na směrovky ( pod volantem svazek kabelů) ( Bílo černá a bílo zelená)

Následně vše propojení a zapájení a zabužirkování a zaizolování aby to dobře drželo.... Další problém jsem měl s prostupem od motorového prostoru do kabiny. hledal jsem jak jsem hledal tak jsem nic nenašel. Prostrčil jsem dva vodiče vedle táhla na otevření kapoty. Sirénku jsem umístil viz foto. tu jsem taky nevěděl kam dát a následně jsem našel pod krytem místo.... Asi mě tam někdo něco ukrad :) A naposled spínač od kapoty - nevím proč ale když se mrknu na krabici magicaru tak vidím na obrázku ovladače jak je vyobrazena i kapota že má možnost se zobrazit. Sklamaní ale v manuálu jsem nic takového nenašel tak jsem musel použít diody abych rozdělil signály a dal jsem to společně s kufrem.Následné čidla a klepací senzor jsem umístil před řidiče a snímače narušení jsem dal před spolujezdca do udělátka co jsem si udělal.

dalsí vymoženosti sjem nepotřeboval ta prozatím nejsou zapojené- kdo ví, možná někdy v budoucnu

To asi vše. Závěrem jen že do budoucna planuji trochu hudby do auta tak při rozebírání a tlumení dveří udělám upgrade magicaru a to aby signalizace nebyla od stropního světla ale od dveřních kontaktů....

Instalace trvala se vším všudy 2 dny po 10 hodinách.

edit: nic jsem nez...il jen sjem prošustroval jeden takovy plíšek na držení apodku palubní desky - musim se stavit ve škodovce

post-14021-1210096507_thumb.jpg

post-14021-1210096515_thumb.jpg

post-14021-1210096522_thumb.jpg

post-14021-1210096529_thumb.jpg

post-14021-1210096702_thumb.jpg

Editováno: , autor: Laras
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...