Přejít na obsah

Moje LED svetla


davidek.c

Doporučené příspěvky

práve včera som videl jedného forda a mal také asi origo pásy (alebo od jedného u nás na SK čo to húfne vyrába) a tiež to boli len čočky diodiek.

Nebolo to zlé ale svietilo mu to do boku a keď som ho v protismere míňal pekne mi prebekli tie diodky ako som sa dostával do zorného poľa jednotlivých diód.

Tým som chcel povedať že je je v týchto prípadoch priam nutné dávať paraboly pred tie diody (ktoré však nie sú nikdy k mání) a diody smerovať na smer jazdy aby tie paraboly urobili ten "zväčšovací efekt" aj to aby ich bolo vidno z viac uhlov skoro rovnako.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No spíš si myslím, že to není ani tak o umístění jako o atestech atd..

A to by asi neprošlo, nebo se mýlím?

Ovšem nápad a převedení do praxe GOOD :palec2:

Edit: vysvětlujte policii: No, to jsem si udělal doma, ale přece to svítí pánové a dyť je slunko, šetřím si tím světla a svítit to svítí.. To by asi neprošlo..? Jako doplněk ovšem fajnový.

Editováno: , autor: dadacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Umisteni dle zakona OK,ale homologace samozrejne nikoliv.....kdyz narazis na vola"policie",tak vzdycky neco najde kdyz bude chtit...napr.tmavsi folie na prednich oknech nez muze byt atd.....

Nápad opravdu dobrej, ale obávám se ani nemusíš narazit na četníka vola, tohle podle mě neprojde jako denní svícení u nikoho. Spíš bych to bral jako novej vítr do plachet pro lidi, kteří tohle chtějí a neví kam to dát. Časem to jistě půjde umístit i přímo do světlometu. Ta připomínka o svítivosti jen dopředu je taky dobrá, je to fakt...zepředu to svítit bude, ale z úhlu už moc ne. To by šlo, myslím, ošetřit použitím LED ne s bodovým, ale prostorovým svícením. Ty ale zase svítí méně :( Sám jsem to řešil, když jsem si doma dělal podobné svícení do lišt na podlaze v chodbě.

Ale za sebe říkám, že máš hezký auto, bohužel tímhle jsi mu moc nepomohl, spíš to vypadá lacině a trochu mi to kazí jeho dojem. Nicméně jak říkám...jen to jen můj názor. Nápad jako takovej je dobrej :))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Umisteni dle zakona OK,ale homologace samozrejne nikoliv.....kdyz narazis na vola"policie",tak vzdycky neco najde kdyz bude chtit...napr.tmavsi folie na prednich oknech nez muze byt atd.....

To se mi hrozně líbí, když si doma někdo na koleně zbastlí něco na auto a náhodou s tím má problémy na silnici (podotýkám oprávněně), tak hned mluví o volech u policie. To fakt žeru, takový názor. Jinak popiš to umístění podle zákona OK, ať se člověk něco dozví.

P.S. neber to osobně, ale ten názor mi fakt přijde hodně ujetý

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

asi jsem se spatne vyjadril o policii a myslel jsen tim to,ze kdyz bude neco chtit najit,tak proste najde a o tom ze s tim muzou byt problemy jsem pocital.....neni to homologovane a stim nic nenadelas...Takovych veci se prodava spoustu a dost lidi se je taky montuje a to rozmisteni je dle zakona o umisteni dennich svetel

post-12248-1211484264.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejde o ale přece o to, že by někdo postupoval stylem, když chce najít, najde. na mém autě třeba nenajde nic..prostě není co, není tam nic, co by nebylo schválené. To, že je něco +/- tam, kde by mohlo být, ještě vůbec nic neznamená. A jestli se něco prodává nebo ne..to je celkem jedno, podstatné je, že všude má být vyznačena homologace. pokud není, nejde to použít..samozřejmě to ale nebrání tomu, aby se to prodávalo ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevim resit homologaci....

Si sahnete kazdej do svedomi co vsechnom mate na svem aute nebo jste kdy meli.

Pocinaje LED zarovkama v parkovackach,prez ruzne listicky,spojlerky,3-ti brzdova svetla,zarovky se zvysenou vatazi,nebo namodralou bankou...

Myslim ze v tomhle ohledu neni nikdo svaty a urcite aspon jednou v zivote neco nehomologovaneho na aute mel

Kdyz si tam nekdo neco namontuje a je to aspon trochu vkusne tak bych to neresil ani byt policajtem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, taky názor jak poleno..takže vše, co vyhovuje tvému vkusu, by policajti řešit neměli..jinak jsou to volové. To je opravdu fajn názor..spíš bych řekl, ať si každý na své auto dá co chce, i když je to v rozporu s legislativou, ale když na to přijde a někdo to při kontrole řeší, tak nadávat na buzeraci na silnici je hodně přízemní. Holt musím taky umět nést následky, ne?

Lištičky..zaručíš, že při nehodě neprdnou a neproletí jako ostrý střep někomu hlavou? To samé žárovky..asi taky nebudou jen z prd.le definované vlastnosti, rozmístění, počet..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kemar souhlasim s tebou led svetla nikoho neohrozuji a hlavne neoslnuji a je na kazdem jestli si neco namontuje.....mam treba tmavsi folie na orednich sklech nez je povoleno a taky si ponesu za to riziko.Nekomu staci auto takove jake vyjede s fabriky a ma ho stejne jak dalsi X liddi a je spokojeny a ti druzi si auto proste nejak odlisi a upravi ...

post-12248-1211557814_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas..je to jen můj názor a pak názor těch blbců, co ničemu nerozumí a jen dávají dohromady normy, směrnice a metodiky ;) jen tím chci říct, že silnice není džungle a že prostě nejde, aby si každý dával úplně co chtěl na své auto..prostě musí být nějaká pravidla, jde o bezpečnost. Kdo chce, pochopí, kdo ne, pořád si obhajuje svoje, a je pravda, jak jsem už psal, že mně dostal příspěvek, že si nějaký policista dovolil řešit neschválenou věc na autě. Jinak trošku do techniky a legislativy dělám, takže nejde jen o názor..je v tom i trošku znalostí ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...