Publikováno Květen 25, 200817 r Ahojte ,již půl roku mám vážné problémy s levým brzdovým kotoučem na Fabii 1,2 , 47 KW.Jel jsem po cestě,kde byl posypán asfalt kamínky,znenadání rana,škublo mi to s volantem i brzdový pedál mi poskočil.Ihned jsem si všiml,že s brzdama není vše v pořádku.Při dobrzďování auto nepravidelně brzdí .Při brzdění se mi třepe volant.Na STK jsem viděl při kontrole brzd,jak mi ručička lítá nahoru a dolů - křivý kotouč.Pravá strana byla v pořádku,a při kontrole účinnosti měla ručička stabilní pozici.Kotouče i destičky jsem vyměnil za nové na obou stranách - Feroda ,a myslel jsem si,že je po problému .Po ujetí 2 tis Km závada opět.Koupil jsem druhou sadu kotoučů a po ujetí dalších 2 tis.Km opět ta samá závada.Jel jsem do servisu Škoda ,kde mi řekly,že mám vadný náboj s ložiskem.Ložisko mi vyměnily ,a daly nový kotouč i destišky.Na 3 tis.KM byl klid a mám to tu zase .Opět na levé straně.Už nevím co dál.Vyměnil jsem vše.Oba kolíky držící třmen,ložisko,kotouče,destičky.Nikdo mi v servisech nedokázal pomoct.Stálo mě to už více jak 10 tis.kč.Můžete mi poradit,v čem mám problém?Ahojte Zdeněk Upraveno Květen 25, 200817 r od zdendyp
Květen 25, 200817 r vem kolo z te strany a zajed k nejakemu hodne dobremu pneuservisu a nech si ho projet na vyvazovacce, divil by ses co dokaze krivy disk udelat s kotoucema (osobni zkusenost , presne takova co pises, ujedes cca 2tkm a je to krive zas) i kdyz je to pak k placi sehnat jedno nove kolo
Květen 25, 200817 r Autor vem kolo z te strany a zajed k nejakemu hodne dobremu pneuservisu a nech si ho projet na vyvazovacce, divil by ses co dokaze krivy disk udelat s kotoucema (osobni zkusenost , presne takova co pises, ujedes cca 2tkm a je to krive zas) i kdyz je to pak k placi sehnat jedno nove kolo Díky za radu, pořád mi to dělá ,i na zimních kolech i hned po vyvážení,i při vypůjčené sadě všech kol,kde u toho druhého auta nebyl problém.Myslím si,že v kolech to není,ale díky za tip.Zdeněk
Květen 29, 200817 r No mam velmi podobny problem. Dva krat som menil obidve predne loziska (raz cina, teraz uz FAG original), dva krat kotuce. Stale som to pripisoval tomu ze: mam vybite lozisko, koleso je nestabilne a kotuc sa pri brzdeni skrivi a poskodi. Vymenil som s odstupom asi 1 tyzdna obidve loziska aj brzy. Teraz je asi cca 2500km po vymene, zatial ticho od lozisk a brzdy jemne citit vo volante ked pribrzdujem s natocenymi kolesami....tak ja neviem, ked sa zas skrivia kotuce alebo odidu lozisku tak uz serem aj fabiu...inac mam kombi MR 2001... O silentblokoch zadnych ani nehovorim, asi 7-8tis co som menil a zas sa koleso pri zatlaceni s prednej strany hybe o 1-2cm...zatlacim do ocovej oktavky (MR1998) a ani sa nehnu...
Červen 3, 200817 r hm a ako ste po namontovani novych kotucov jazdili? nove kotuce je treba zahrievat pomaly, inak sa skrivia, aj ked pochybujem ze toto je vas pripad
Červen 9, 200817 r Mam otazku,dneska po skonceni jazdy som chytil predne brzdove kotuce,boli horuce.Je to normalny jav?Alu disky studene.
Červen 10, 200817 r ono ked brzdis tak vznika teplo tak to trosku asi bude normalne.Jedine ze by si nejakym sposobom zastavil bez brzdenia
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.