Přejít na obsah

Zadní brzdy

RaKa

Doporučené příspěvky

Nazdar, mám 4x4 1.9 TDI PD.

Když lehce brzdím, tak se mi od zadní levé kotoučové brzdy ozývá hlasité chřoupání, prostě - CHRRRR. Jakmile sešlápnu víc, tak je to většinou bez zvukových efektů.

Takže mě asi čeká výměna destiček a možná taky kotoučů, že? Všimnul jsem si, že na rozdíl od předních kotoučů jsou zadní "vybroušené" až víc od kraje (tak cca 0.5cm).

Kolik je minimální tloušťka předních a zadních kotoučů?

Nechá se to vyměnit na ulici s běžným nářadím?

A ještě jeden dotaz k brzdám. Hadička co vede k brzdovému válci od motoru je u motoru je stažená sponou. V tomhle místě se ale protáčí. Je to normální? Myslím, že mi to hůř brzdí ... Pokud se protáčet nemá, tak jak to spravit? Přitáhnout sponu (což myslím nejde), novou hadičku nebo pouze přelepit jako tady kolega ... Nechci zbytečně vyhazovat peníze, pokud to jde opravit.

http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...mp;#entry736430

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar, mám 4x4 1.9 TDI PD.

Když lehce brzdím, tak se mi od zadní levé kotoučové brzdy ozývá hlasité chřoupání, prostě - CHRRRR. Jakmile sešlápnu víc, tak je to většinou bez zvukových efektů.

Takže mě asi čeká výměna destiček a možná taky kotoučů, že? Všimnul jsem si, že na rozdíl od předních kotoučů jsou zadní "vybroušené" až víc od kraje (tak cca 0.5cm).

Kolik je minimální tloušťka předních a zadních kotoučů?

Nechá se to vyměnit na ulici s běžným nářadím?

A ještě jeden dotaz k brzdám. Hadička co vede k brzdovému válci od motoru je u motoru je stažená sponou. V tomhle místě se ale protáčí. Je to normální? Myslím, že mi to hůř brzdí ... Pokud se protáčet nemá, tak jak to spravit? Přitáhnout sponu (což myslím nejde), novou hadičku nebo pouze přelepit jako tady kolega ... Nechci zbytečně vyhazovat peníze, pokud to jde opravit.

http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...mp;#entry736430

Ahoj .. no asi máš sjeté destičky a nebo už orezlé kotouče a ten tam tet drhne... asi výmněna nutná ..

a hadička zda ce protáčí by mnělo být O.K. ale nesmí tam být prasklina a unik ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...