Přejít na obsah

Divny zvuk pri brzdeni + naruseny kotouc

petr.perm

Doporučené příspěvky

Zdravim, mam nasledujici problemek, tak se tu poptam...

U O1 (66kw, 1998) se mi deje nasledujici. Pokud brzdim ci zatacim doleva, ozyva se od leveho predniho kola zvuk, jako kdyz o sebe neco dre (kov x kov). Vcera sem zjistil, ze to uz lehce dela i pri jizde rovne. Nejvic to je ale porad slyset pri brzdeni. Zkusil sem nekolikrat prudce zabrzdit, jestli to neni treba rez nebo neco podobneho a nic, furt to dela. Navic i kdyz sem se snazil sebevic, nedoslo ani k zablokovani kol ani k aktivaci ABS. Tzn jako by to malo brzdilo...pritom ale zas se mi ten brzdny ucinek nezdal az zas tak slaby. No nevim co si o tomdle myslet.

Ale pak jsem doma kouknul na kotouc u toho LP kola a zjistil sem, ze ma na sobe nekolik vyraznych drazek po obvodu. Tudiz je mozny, ze se neco dostalo mezi kotouc a trmen? Zas si ale rikam co by to mohlo byt, ze by se to neobrousilo casem, ale furt to kurvilo kotouc.

Jinak zaclo to delat po tom, co auto asi mesic stalo bez jezdeni venku. Ted s timto "efektem" najeto cca 500km a porad dela. Zda se mi ze cim dal vic, takze zacinam mit strach s tim nekam jet.

Tudiz se ptam - netusi nekdo co to je, pripadne jak vyloucit nejake zavady? Pred tim nez to holt budu muset dat do servisu...

Editováno: , autor: petr.perm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...