Publikováno Červen 22, 200817 r Zdravim,mel bych prozbicku. Snazim se pomoct kamaradovi co si koupil pred pul rokem auto na Spotrebitelsy uver od CSOB, ale pred mesicem se dostal do finnacnich potizi a neni ted schopnej splacet radne v budoucnu splatky. Lze auto vratit kdyz auto neni starsi jak 1 rok? Ci lze nejak auto doplatit a pak obratem prodat? Chtel bych mu pomoct a tim ze mu sem tam pujcim na splatku, tak to ale neni reseni ktere by me i vsem jeho kamaradum do budoucna vyhovovalo. Diky za jakoukoliv radu....
Červen 22, 200817 r Jo, pokud je to na úvěr, tak to auto může v pohodě prodat a doplatit úvěr. Úvěrová společnost proti tomu nic mít nebude. To auto je jeho, ne tý společnosti. Něco jinýho je Leasing.
Červen 24, 200817 r To není tak jisté. Já měl ÚVĚR u GE Money Auto a i když to byl opravdu úvěr tak měli velký TP v zástavě. Nakonec mne tak nas.ali, že jsem si půjčil ve spořce, vše doplatil a s GE už nikdy nikdy nic!!! Auto je moje, TP mám doma a kdyby se něco stalo tak ho prodám a úvěr doplatím v klidu.
Červen 26, 200817 r Autor No to je problem velkej TP maj oni a kdyz se pokusil auto prodat tak by na tom hodne moc tratil, v AAA mu nabydli 340 000kc i když nove auto stoji 450 000kc. No docela spatný... Zkusim nekde nahodit inzerci ale to nebude mit asi nikde smysl...
Červen 27, 200817 r takže to není spotřebitelský úvěr, ale čsob leasing? Nebo firemní úvěr na vozidlo?
Červen 27, 200817 r No to je problem velkej TP maj oni a kdyz se pokusil auto prodat tak by na tom hodne moc tratil, v AAA mu nabydli 340 000kc i když nove auto stoji 450 000kc.No docela spatný... Zkusim nekde nahodit inzerci ale to nebude mit asi nikde smysl... Predpokladam, ze se jedna o toho Ceeda co je v bazaru. Po pravde receno myslim, ze za 400tis to je neprodejne, ackoliv je to auto pul roku stare. Navic s tim, ze majiteli ani nemuzes ukazat velkej TP a sou s tim patalie. Kazdopadne preju at se co nejdriv proda a vyresi se tim jeho fin. problem.
Červen 27, 200817 r já osobně si myslím, že by měl najít kupce a pak požádat banku (leasingovku) o převod smlouvy na nového majitele s tím, že ten bude nadále platit splátky a s tvým kamarádem se nějak finančně vyrovná, otázkou je jak... ale pravdou je, že když nemáš na splátky peníze, tak je lepší se závazku zbavit... i za cenu toho, že za auto dostaneš almužnu... jinak u spotřebitelskýho úvěru můžeš požádat o ukončení, oni ti vypočítaj kolik máš doplatit, doplatíš to a dostneš samo velkej TP...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.