Přejít na obsah

Přívěsný vozík

vrkal

Doporučené příspěvky

Na 100km/h musíš mít odpruženou nápravu. Jinak můžeš tam mít nalepenou třeba 200km/h. Zákon o provozu na pozemních komunikacích povoluje přípojnému vozidlu max 80km/h a víc ani ťuk. Je to jen maximálka stejně jako v autě taky máš napsáno v TP max rychlost 350km/h, ale můžeš jet max 130km/h. Ta 100 se ti vyplatí jen pokud jezdíš do němec, ale tehdy myslím musíš absolvovat i technickou podle německé TUV (stojí víc). Takhle mi to bylo vysvětleno při koupi vozíku u VEZEKO ve Velkém Meziříčí, tak jsem koupil 80km, ale nenalepil dozadu 80 (vlastně nalepil, ale viditelně strhl abych mohl tvrdit, že tam byla) a jezdím po dálnici do 120km/h a ta 80 tam neprovokuje ostatní řidiče. Mám brzděné, 1 tunové, nízké, úzké plato 5,5 metrů dlouhé a sedí jako přibité.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na 100km/h musíš mít odpruženou nápravu. Jinak můžeš tam mít nalepenou třeba 200km/h. Zákon o provozu na pozemních komunikacích povoluje přípojnému vozidlu max 80km/h a víc ani ťuk. Je to jen maximálka stejně jako v autě taky máš napsáno v TP max rychlost 350km/h, ale můžeš jet max 130km/h. Ta 100 se ti vyplatí jen pokud jezdíš do němec, ale tehdy myslím musíš absolvovat i technickou podle německé TUV (stojí víc). Takhle mi to bylo vysvětleno při koupi vozíku u VEZEKO ve Velkém Meziříčí, tak jsem koupil 80km, ale nenalepil dozadu 80 (vlastně nalepil, ale viditelně strhl abych mohl tvrdit, že tam byla) a jezdím po dálnici do 120km/h a ta 80 tam neprovokuje ostatní řidiče. Mám brzděné, 1 tunové, nízké, úzké plato 5,5 metrů dlouhé a sedí jako přibité.

dík, za vyčerpávajicí info...

Odkaz ke komentáři

Ano homologují, ale ne všechny a hlavně stejně s ním můžeš max 80. Je to jen tah výrobců na zvednutí ceny stejný vozík s 80 je levnější než se 100 a lidičky v chybné domněnce, že budou lítat rychleji kupují 100. Pokud nejezdíš do německa a to hodně, aby se ti vyplatila TUV tak to nemá smysl kupovat.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...