vrkal Vloženo 13. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2008 Mám přívěsný vozík natipovaný na max. rychlost 80 km/h, lze jej natipovat na vyšší rychlost? Např. 100 km/h, které se normálně prodávají, teda dneska jsem takový viděl na silnici. Má s tím někdo nějakou zkušenost, co je potřeba a zda se to vůbec vyplatí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
murder Vloženo 13. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2008 Na 100km/h musíš mít odpruženou nápravu. Jinak můžeš tam mít nalepenou třeba 200km/h. Zákon o provozu na pozemních komunikacích povoluje přípojnému vozidlu max 80km/h a víc ani ťuk. Je to jen maximálka stejně jako v autě taky máš napsáno v TP max rychlost 350km/h, ale můžeš jet max 130km/h. Ta 100 se ti vyplatí jen pokud jezdíš do němec, ale tehdy myslím musíš absolvovat i technickou podle německé TUV (stojí víc). Takhle mi to bylo vysvětleno při koupi vozíku u VEZEKO ve Velkém Meziříčí, tak jsem koupil 80km, ale nenalepil dozadu 80 (vlastně nalepil, ale viditelně strhl abych mohl tvrdit, že tam byla) a jezdím po dálnici do 120km/h a ta 80 tam neprovokuje ostatní řidiče. Mám brzděné, 1 tunové, nízké, úzké plato 5,5 metrů dlouhé a sedí jako přibité. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vrkal Vloženo 14. Červenec 2008 Autor Sdílet Vloženo 14. Červenec 2008 Na 100km/h musíš mít odpruženou nápravu. Jinak můžeš tam mít nalepenou třeba 200km/h. Zákon o provozu na pozemních komunikacích povoluje přípojnému vozidlu max 80km/h a víc ani ťuk. Je to jen maximálka stejně jako v autě taky máš napsáno v TP max rychlost 350km/h, ale můžeš jet max 130km/h. Ta 100 se ti vyplatí jen pokud jezdíš do němec, ale tehdy myslím musíš absolvovat i technickou podle německé TUV (stojí víc). Takhle mi to bylo vysvětleno při koupi vozíku u VEZEKO ve Velkém Meziříčí, tak jsem koupil 80km, ale nenalepil dozadu 80 (vlastně nalepil, ale viditelně strhl abych mohl tvrdit, že tam byla) a jezdím po dálnici do 120km/h a ta 80 tam neprovokuje ostatní řidiče. Mám brzděné, 1 tunové, nízké, úzké plato 5,5 metrů dlouhé a sedí jako přibité. dík, za vyčerpávajicí info... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joujou Vloženo 15. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2008 od nedávna už se nové vozíky homologují na rychlost do 100km/h..kupoval sem ted nový přívěsný vozík, nebržděný 2,1x 1,1 m a rychlost do 100km/h..nemusí být ale všechny..ale dost se jich takhle už prodává..vozík mám od pátka takže to je čerstvé Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
murder Vloženo 16. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2008 Ano homologují, ale ne všechny a hlavně stejně s ním můžeš max 80. Je to jen tah výrobců na zvednutí ceny stejný vozík s 80 je levnější než se 100 a lidičky v chybné domněnce, že budou lítat rychleji kupují 100. Pokud nejezdíš do německa a to hodně, aby se ti vyplatila TUV tak to nemá smysl kupovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.