Přejít na obsah

pískanie v kolesách


zaphira

Doporučené příspěvky

Prosím o radu, kto sa vyzná do felícií. Máme doma felíciu ročník 97. Pri jazde píska v predných kolesách ale ked stlačím brzdu tak to prestane a ked ju pustím zase to pistí. Neviete mi poradit, co to môže byt? Vymené už bolo skoro všetko - kotúče, brzdové platničky, valčeky, ložiská, brzdy boli odvzdušnené 2x, brzdová kvapalina vymená, ale stále žiadna zmena. To pískanie je velmi hlučné a stále sa to stupňuje. Prosím niekoho kto sa s takým niečim už stretol alebo proste vie poradiť, čím to môže byť. Neviem si rady. Dakujem pekne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Mám ten istý problém,okrem toho mi ešte prehrieva kotúče a celý náboj kolesa.Vymenil som brzdové hadičky,kapalinu,ale stále sa nič nezmenilo.Bol by som rád každej rade.Chcem si požičať celý hlavný brzdový válec aj s posilňovačom a uvidím.Keby ste mali niečo nové napíšte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ti asi jen špatně odbrzďují, chce to sundat tu paknu a namazat čepy, po kterých jezdí. Dále může být větší hranka na kotouči.

Mě to dělalo taky a mechanik mi řekl, že špatně odbržďují, trochu obrousil destičky (zúžil) a bylo to v pořádku. Ony tam musí chodit volně

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mal som ten istý problém, myslím že to robilo len pravé predné koleso. Keď som pritlačil na brzdu, stačilo jemne, pískanie prestalo. Tak som menil celé platničky a všimol som si, že platničky sa pri pohybe zadrhávajú v tom ich držiaku ( čo sa v nom pohybyjú, asi sa to volá stmeň ). Tak som držiak poriadne očistil od nečistôt a platničky, lepšie povedané ten ich kovový podklad som trochu obrúsil ( pilníkom ), aby sa v držiaku ľahko pohybovali a nezadrhávali o strmeň. Myslím, že to asi pomohlo lebo pískanie už nepočuť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...