Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Prosím o radu, kto sa vyzná do felícií. Máme doma felíciu ročník 97. Pri jazde píska v predných kolesách ale ked stlačím brzdu tak to prestane a ked ju pustím zase to pistí. Neviete mi poradit, co to môže byt? Vymené už bolo skoro všetko - kotúče, brzdové platničky, valčeky, ložiská, brzdy boli odvzdušnené 2x, brzdová kvapalina vymená, ale stále žiadna zmena. To pískanie je velmi hlučné a stále sa to stupňuje. Prosím niekoho kto sa s takým niečim už stretol alebo proste vie poradiť, čím to môže byť. Neviem si rady. Dakujem pekne.

Vloženo (editace)

Nie, piska to na ktorom kolvek stupni. Zahada, pri cuvani to nepiska. Kamen tam isto nebude, lebo to uz bolo niekolko krat rozobrate. Najnovsie tam zacalo aj nieco dost hlucne klepat.

Editováno: , autor: zaphira
  • o 4 týdny později...
Vloženo

Mám ten istý problém,okrem toho mi ešte prehrieva kotúče a celý náboj kolesa.Vymenil som brzdové hadičky,kapalinu,ale stále sa nič nezmenilo.Bol by som rád každej rade.Chcem si požičať celý hlavný brzdový válec aj s posilňovačom a uvidím.Keby ste mali niečo nové napíšte.

Vloženo
tak ti asi jen špatně odbrzďují, chce to sundat tu paknu a namazat čepy, po kterých jezdí. Dále může být větší hranka na kotouči.

Mě to dělalo taky a mechanik mi řekl, že špatně odbržďují, trochu obrousil destičky (zúžil) a bylo to v pořádku. Ony tam musí chodit volně

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Mal som ten istý problém, myslím že to robilo len pravé predné koleso. Keď som pritlačil na brzdu, stačilo jemne, pískanie prestalo. Tak som menil celé platničky a všimol som si, že platničky sa pri pohybe zadrhávajú v tom ich držiaku ( čo sa v nom pohybyjú, asi sa to volá stmeň ). Tak som držiak poriadne očistil od nečistôt a platničky, lepšie povedané ten ich kovový podklad som trochu obrúsil ( pilníkom ), aby sa v držiaku ľahko pohybovali a nezadrhávali o strmeň. Myslím, že to asi pomohlo lebo pískanie už nepočuť.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...