Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

toto forum je cenzurovano majitelem proti jeho vlastnim pravidlum, prispevek jeho majitel odstranil.

Upraveno od buml

Bod A3 jde na pojistko č. 3. :)

• Autor

toto forum je cenzurovano majitelem proti jeho vlastnim pravidlum, prispevek jeho majitel odstranil.

Upraveno od buml

• Autor

Upraveno od buml

Taky se chystám dodělat regulaci podsvitu na svojí Tource a chtěl bych se zeptat na pár drobností.

• ten díl 1U0 941 333 D je komplet kostka se dvěma poťáky, která se dá namísto stávající kostky s jedním?
  • jsou tam i ty plíšky, kterými se to uchycuje?
  • můžu se zeptat, kdes koupil a za kolik? (já budu asi kupovat tady)
  • po tvém zjednodušeném zapojení šedého kabelu na pojistku S3 - funguje ti osvětlení odkládací skříňky?
    Nejsem elektrikář, ale jak jsem koukal do schémat, tak na přípojný bod A3, který jsi obešel, by mělo být napojené i osvětlení toho kastlíku. Jestli ho vůbec Tourka osvětlený má :)

nějak mi uniká, jak si to provedl :)

Já zatím nijak :)

Ale buml to popisuje znovu přímo v Tuňákově návodu a já to pochopil, že nechal odporové vedení mezi A3 a A4 a přerušil napájení k A3 od pojistky S3. Tím by ale na A3 asi nemělo být 12V, ne?

pardon, samo to nebylo na tebe, ta A3 se nedá odpojit z pojistky ;)

Já fakt elektrice skoro vůbec nerozumím :feve: , takže jsem se mylně domníval, že je přes tu pojistku S3 bod A3 napájen. Teď vidím, že je to pitomost.

Laicky si tu regulaci podsvitu představuju tak, že vezme 12V z A3 a "vyrobí" se z něj 2-12V, který se přivede na A4. Bez regulace je těch cca 9V na A4 zajištěno odporovým vedením mezi A3 a A4.

Pokud vypojím z pojistky S3 šedý kabel (vedoucí od A3) ten zaizoluju a na jeho místo napojím k pojistce jiný kabel k poťáku regulace podsvitu, tak mi není jasné, jak to může fungovat, když se pak k regulaci podsvitu nedostane těch 12V z A3.

Asi ten bumlův popis blbě chápu a nebo jsem holt úplně mimo :)

začátek chápeš dobře, podsvit začíná na pojistce č.3, ta je napájena z ovladače světel. A3 je podsvit bez regulace (světlo kaslíku a relé regulace podsvitu), reglér podsvitu přivádí z bodu A3 do A4 2-12V, tím se reguluje podsvit. Relé podsvitu ještě extra reguluju podsvit pro: topení/man. AC, ovladač výhřevu sedaček a osvětlení kufru.

tak, jak to udělal nejspíš buml, tak mu nejde světlo kaslíku a pokud by měl man. AC, tak její podsvit a podsvit ovladače výhřevu sedaček. u osvětlení kufru si nejsem jist

tak sem si dneska dal rozborku auta a regulace podsvetleni jiz funguje.

timto jeste jednou dekuji bylo to presne jaks napsal, takze sem vyhodil z pojistky 3 pravej (odchozi) pin, ten zaizoloval a k ovladani regulace natah novej kabel a je to.

dik patri samo i Tunakovi, kterej zpracoval super navod:)

Trochu nechapu proc to Tour nema, to je za priplatek, nebo si vyjjimka?

• Autor

Upraveno od buml

Trochu nechapu proc to Tour nema, to je za priplatek, nebo si vyjjimka?

Tour to nemá a žádnej příplatek to neřeší. Proč to nemá? To se leda ptej v MB :)

Upraveno od wog

• Autor

Upraveno od buml

ad tlačítko TAXI, originál je nepodsvětlený, ale vím, že se dá dopodsvítit (chybí v něm jen led a odpor) :kuk:

• Autor

Upraveno od buml

aha, tak ty mrchy už to dělají zase co nejlevněji, ty úplně první spínače byly probarvený prosvitovou vrstvou až dolu

• Autor

Upraveno od buml

• 8 měsíců později...

Nevim jesi se ptam ve spravnym tematu, ale furt lepsi nez zakladat novy.. Jak se dostava info o intenzite podsvitu do CANu? Nektery radia, mozna i climatronik nebo i dverni RJ si ji tam berou nebo ne? Proc jsou nektery podsviceny elementy napojeny rovnou na regulator a nektery az za rele podsvitu? Rolbar este pise, ze je osvetleni kufru taky napojeno na regulaci...z jakeho duvodu?

podsvit CAN - jde to budíků kde je gateway

přes relé jsou zařízení kde je žárovka místo LED (A/C, výhřev sedadel)

Kdyz nemam ani manual AC (mam climatronik) ani sedacky s vyhrevem, mam v aute taky tohle rele? Nikdy jsem to nezkoumal...

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.