Přejít na obsah

Velká spotřeba Favorit r.93 ??

Standa03

Doporučené příspěvky

Ahoj prosím někoho o radu, jak snížit spotřebu u Favorita 135 GLX rok výroby 1993.?mám vyměněný palivový i vzduchový filtr a na plnou nádrž najedu cca 400Km, což je dost málo. Navíc kontrolka benzínu klesá do pulky nádrže pomalu a když je v půlce tak dolu jde hrozně rychle..prosím poraďte..děkuju moc za vaše zkušenosti:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som presne Favorita 135 LX z roku 1993 a pamätám si že to bol žrút benzínu. Preto som to dal na LPG, ale aj tam bola spotreba 10l plynu, nech som robil čo som chcel. Pozri aké máš sviečky, niekto nech ti pozrie karburátor, či funguje ako má. Aké tam máš kolesá, klasiku alebo ničo väčšie?

Odkaz ke komentáři

No tak kola sú v pohode, myslel som či nemáš niečo väčšie. O karburátore viem málo, na to sú tu iní borci, ale mne ho rovnal na stolici + šteloval otváranie druhej komory a potom sa to trochu skultúrnilo. Nepribrzduje ti nejaké kolo? Nemáš niektoré po jazde horúce? Čo predzápal na rozdelovači? Ten vie spôsobiť podobné problémy.

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Velká spotřeba může mít nejrůznější příčiny:

a) zapalování - špatně seřízené, kabel, svíčka, na otcově favu to dělala zadírající se podtlaková regulace na rozdělovači

B) palivová soustava - zanesený karburátor

c) jiné příčiny - třeba zaseknuté lanko od ruční brzdy a permanentní přibržďování

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Zdarec,

Podle mne je to taky tak trochu stářím toho pekáče... já mám formana a od té doby co jsem ho zdědil po mamce tak jsem ho moc nešetřil.

Dříve žral kolem 6 - 7 litrů. po třech letech neustáleho šlapání mu na krk sice jede jako blesk, ale taky si za to vezme. takže teď jsem někde mezi 10 až 12 l na 100

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...