Přejít na obsah

Modely aut na RC

century

Doporučené příspěvky

Každopádně letadla jsou docela dost složitý ovládat a heliny jeste těžší..

Ten červeno bílej je akrobat, tzn. neni na rychlý lítání, ale na takový blbinky..

Ten druhej je něco jako větroň.. vystoupáš s nim nahoru , vypneš motor a kroužíš si po obloze..

http://www.rcm-pelikan.cz/ http://www.rcm.cz/ nebo spíš nakupuju u nás v Plzni

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoj..

Ja sice zadnej RC model nemam,ale jednu dobu jsem se o to dost zajimal a chtel si ho taky koupit...Nicmene,jen pridam svuj nazor v tom,ze bych sel dozhodne do spalovaku.Sice naklady,hlavne porizovaci jsou vyssi,ale zato si myslim,si vic uzijes a nemusis pak resit dobijeni baterek,jejich kupovani atd...Nalejes "benal" a jezdis,jak je libo..Zase je ale fakt,ze to chce jezdit ¨na otevrenym prostranstvi...

Ale za mne urcite spalovak.. ;)

P.S. Letadla jsou taky paradni vecicka.. ;):palec2:

Odkaz ke komentáři

Zase nevýhoda spalováků je, že se ti celej model zasere od toho metylalkoholu a před jízdou se to musí chvilku nechat běžet abys to zahřál.. aby ti to po ceste nechcíplo.. což když se stane u letadla když to nečekáš tak s tim šlehneš do země a model za tisíce kačen v řiti..

Odkaz ke komentáři

Tak já jsem provozoval tohle. K tomu jsem měl ještě elektrokřídlo na blbnutí.

AdamCZ - s tím šlehnutím máš pravdu. Ať se stane co se stane, s letadlem je vždycky konec. Mě prasklo táhlo od výškovky a zahrabal jsem motor 30 cm hluboko do oranice. Komplet éro na odpis, včetně motoru a elektroniky. :feve:

post-3972-1218836308_thumb.jpg

Editováno: , autor: foromen
Odkaz ke komentáři

Zase nevýhoda spalováků je, že se ti celej model zasere od toho metylalkoholu a před jízdou se to musí chvilku nechat běžet abys to zahřál.. aby ti to po ceste nechcíplo.. což když se stane u letadla když to nečekáš tak s tim šlehneš do země a model za tisíce kačen v řiti..

Tak jasne,u letadel je to asi i neco jinyho..Ja mluvil vyhradne o autech...Tam jedine spalovak..A asi i do toho letadla,covece.. :D

Odkaz ke komentáři

njn, modelařina něco stojí.. to máš model, motor, serva, přijímač, baterky, nabíječka (nebo palivo), vysílačka (u letadel z EPPčka potřebuješ jeste spešl vteřinák a aktivátor, nekdy se hodí i nákej ten kousek EPPčka na nějaký opravy) s cenou budeš rád že se dostaneš do 20táců..

litr toho metylalkoholu stojí cca 3kila.. + se to míchá s ricinovým olejem.. ten vyjde tak na 150kč/litr

a jelikoš sem spalovák nikdy neřidil, tak nevim ani spotřebu..

Odkaz ke komentáři

Jo to jo, ale jak to tak píšeš, tak ty spalováky jsou spíše pro fakt modeláře, který to maj jako mega koníčka. Asi zvolím spíše ten elektromotor. Tak pro ty občasný projíždky po terénu a po zahradě to bude stačit. Ale ještě jakej vybrat. To je otázka. Je toho strašně moc.

Odkaz ke komentáři

To musíš promyslet ty co je pro tebe lepší, se spalovákem se zas jezdí i lítá daleko líp, je to proste výkonější..

Když zajdeš do Luny, tak ti tam poradí co si máš vybrat.. dost věcí maj i skladem.. ale každopádně je to docela drahá sranda..

Odkaz ke komentáři

No ja teraz prevadzkujem mojho trabantika na elektro. Je to podvozok CE-4, vykonnejsi motor, karoseria trabant tusim od carsonu, vysielacka "pistolova" acoms technisport hayabusa. Postupne som si ho postaval, celkova cena ale tiez nie je moc pod 15kKc. Udrzba je relativne jednoducha, treba ho poriadne "odprasnit" a je to. Inak len standardna udrzba baterii.

Chcel by som spalovaka, nejaku buggy 1:8, tam sa ale cena bez vsetkeho zacina na tej hranici. Po jazdeni co viem, tak treba model osetrit, ocistit a motor pripadne "konzervovat". Par veci okolo toho je popisanych napriklad na tomto fore. Asi by som volil buginu od ineho vyrobcu, to ale zalezi od preferencii a dostupnosti nahradnych dielov.

Mam este (cerstvo postavenu) lodicku, zatial sme ju so synatorom nestihli ani zabehnut. :) Lietadielko (skylady) tiez caka na svoj cas. ;)

Odkaz ke komentáři

No, já mam taky RC letadlo, Cessnu :) fotky pak dodám.

Ale mam známého, který má spalovák buggynu a fakt mazec, měl to kompletně postavené podle sebe, takže fakt vymazlená.

Ale pokud RC létací stroje, tak do začátku elektro letadlo, se spalovákem by jste si moc neškrtli, pokud nemáte ohromný talent nebo kamaráda, co tomu hodně rozumí.

Dobré je si pořídit simulátor s kabelem pro vysílačku, tam neni o co přijít a naučíte se i základy.

Takže kdo si chce pořídit rc letadlo, tak dejte na mé rady :)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...