radek kosař Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 (editace) Zdravím , nevím zda jsem si koupil dobře nebo špatně.Mám octávii combi 1.6 MPI 75KW a začala mi žrát olej auto má najeto 43000km a je tři roky staré.Tak jsem to začal řešit a bylo mi řečeno že to jsou pístní kroužky.Po třech dnech se mi ozvali z servisu ,že je motor K.O a že se to musí řešit výměnou celého motoru.Tak si dopisují s MB a já pořád čekám na verdikt zda to uznají nebo ne.Kdo to bude platit to opravdu nevím a chci se zeptat zda je možné při tak málo najetých kilometrech zničit motor.Auto je v autorizovaném servisu. Díky Radek Editováno: 25. Září 2008, autor: radek kosař Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 to nevim, jestli je možný po tolika kylometrech oddělat motor, každopádně už je po záruce (pokud nebyla prodloužena), takže bych moc nedoufal v to, že něco uznaj. co znamená začala žrát olej? kolik? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alexas Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 Luke ty si vážně provokatér Pokud to auto bylo pravidelně servisováno a kylometry souhlasí, tak by z nich něco mohlo kápnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViktorMPI Vloženo 24. Září 2008 Sdílet Vloženo 24. Září 2008 (editace) Ou, mám stejnej motor, podobný počet km, jen o rok míň a nedokážu si představit, že by se teď měl rozsypat . Doufám, že je tohle ojedinělej případ, protože jsem myslel, že tenhle motor něco vydrží . Bohužel asi neporadím, jen přeju hodně štěstí, ať se podaří nějaká domluva. Dej vědět, kdyby se našla příčina. Editováno: 24. Září 2008, autor: ViktorMPI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 A zase jsme u autorizovaných servisu ktery řeší problémy celkovýma vyměnama.Po těch kolometrech přece nemužeš odepsat motor.Zkusil bych bud jiný servis nebo někoho kdo se tim zabývá mimo autor.servis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek kosař Vloženo 25. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 25. Září 2008 [zdravím, tak začala žrát 1 l na 1000km a potom 1.5 l na 1000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr07 Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 Má někdo z vás nějakou podobnou zkušenost?Budu objednávat nové auto,chtěl jsem s tímto motorem a toto mě teda dost překvapilo.Určitě dej vědět jak to dopadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 to tvoje áno.viem,že Ty si "ine kafe" . jinak já si dovedu představit oddělat i takhle "mladej" motor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 jako klidně si to auto s 1.6 MPI kup...tohle je auto z druhý ruky, bůh ví, kdo s tím co dělal... anebo to byl prostě špantnej kus... a jak tu někdo psal, bylo-li auto servisováno v autorizáku, tak by mohli z Bolky uznat záruku.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 záruku mimo záruční dobu? myslím, že tuhle povinnost boleslav nemá a byla by to pouze její dobrá vůle Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 26. Září 2008 Sdílet Vloženo 26. Září 2008 Zdravím ,nevím zda jsem si koupil dobře nebo špatně.Mám octávii combi 1.6 MPI 75KW a začala mi žrát olej auto má najeto 43000km a je tři roky staré.Tak jsem to začal řešit a bylo mi řečeno že to jsou pístní kroužky.Po třech dnech se mi ozvali z servisu ,že je motor K.O a že se to musí řešit výměnou celého motoru.Tak si dopisují s MB a já pořád čekám na verdikt zda to uznají nebo ne.Kdo to bude platit to opravdu nevím a chci se zeptat zda je možné při tak málo najetých kilometrech zničit motor.Auto je v autorizovaném servisu. Díky Radek Chci se tě zeptat, jestli jsi auto koupil jako nový nebo třeba z bazaru. Pokud nejsi první majitel, tak je docela možný, že to má najeto úplně jiný kilometry (viz např. zkušenosti lidí na tomto foru s bazarem KUPŠKODU). Jestli naopak jsi první majitel a jezdíš cca těch 15 000 ročně, usuzuju, že asi nebudeš ani žádný závodník a pak to teda normální není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FOLFOX Vloženo 27. Září 2008 Sdílet Vloženo 27. Září 2008 Ahoj, měl jsem stejnou motorizaci v OII něco přes 2 roky, koupil jsem ji jako skladovku, najel jsem kolem 70 000 km, nikdy žádný problém nebyl, olej se měnil jenom v rámci garančky. Otázkou je, jaký je opravdový původ auta, jinak tenhle motor patří nejmíň se mršícím v OII. I když se může najít samozřejmě i špatný kus. Konzultuj to ještě s nějakým jiným servisem. A tá záruka, to neumím odhadnout jak se MB zachová... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek kosař Vloženo 5. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 5. Říjen 2008 (editace) Zdravím, je to asi 14 dní co jsem psal že mám motor K.O.Tak se vše v dobré obrátilo a MB uznala vadu a poslali mi nový motor,tak jsem moc rád a přeju všem,kteří budou něco reklamovat i po záruce atˇvše dobře dopadne.Doufám že tento motor vydrží víc než 41500 km .Jo a stálo mě to 2066,-kč a matroš který poslala MB stál 97.000,-kč. Ahoj a přeju všem co nejméně závad . Editováno: 5. Říjen 2008, autor: radek kosař Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidek.c Vloženo 5. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2008 tak to gratuluji..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlito Vloženo 5. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2008 Neviem, ci nie si prvy a posledny ..... takato vec sa nestava kazdy den a este k tomu po zaruke . Koho mas v MB ....tatinka ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 6. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2008 ehm, novej motor za 97K Kč? není ot nějak málo? Carlito Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr07 Vloženo 7. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2008 Tak hlavně že to dobře dopadlo,mám objednanou novou OII s tímto motorem.Doufám,že mě něco takovýho nepotká. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
murder Vloženo 7. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2008 Neviem, ci nie si prvy a posledny ..... takato vec sa nestava kazdy den a este k tomu po zaruke . Koho mas v MB ....tatinka ? Nemusí mít, máma měla Feldu najela s ní za čtyři roky cca 36000km začal klepat motor, tak laborování v servisu a zjistili, že vyběhl pístní čep, nejspíš tam zapomněl montér dát segrovku. Rodiče to tehdy stálo kolem desítky (nový válec, píst ten byl roztrženej a držel na posledním cm, těsnění pod palicí...) táto to napsal do Škodovky co to vyrábí za aušusy, nepočítal s nějakou korunou jen jim chtěl vynadat. Promptně přišla odpověď ať pošle podklady ze servisu, identifikátory auta, a fakturu, tak to poslal a celkem do měsíce od opravy, měl peníze za kompletní opravu doma s velkou omluvou a že se jim i povedlo vypátrat odpovědného motoráře tak, že ho potrestali na čtvrt roku na ohodnocení. Takže věřím, že přímo se Škodou se jednat dá, bohužel je plno dealerů, kteří jsou líní pracovat pro zákazníka, tak vše zamítají. Jinak rodiče bydlí v SK tak mě překvapila ta rychlost řešení. Tehdy byla ještě záruka asi jen na půl roku takže 3 1/2 roku po záruce (r.v 1996) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.