ronek Vloženo 7. Říjen 2008 Vloženo 7. Říjen 2008 prosím o radu jak vymontovat přední pravý tlumič u fabie r,v,2000.Děkuji Citovat
Standis Vloženo 8. Říjen 2008 Vloženo 8. Říjen 2008 Musíš povolit horní uložení, tyčku stabilizátoru a šroub zezadu na tlumiči a roztáhnout objímku na tlumiči a pak ho jednoduše vyndáš ven. Nezapomeň na stahovák na pružiny Citovat
pchm Vloženo 9. Říjen 2008 Vloženo 9. Říjen 2008 Musíš povolit horní uložení, tyčku stabilizátoru a šroub zezadu na tlumiči a roztáhnout objímku na tlumiči a pak ho jednoduše vyndáš ven. Nezapomeň na stahovák na pružiny Nazdar, menil si to skutocne tymto sposobom ako popisujes ? Tiez som tu hladal postup vymeny tlmica a najdene odkazy popisuju rozne postupy. Napr. povolovat napravnici, prip. spodny cap ... vid. http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=35098 p. Citovat
Standis Vloženo 9. Říjen 2008 Vloženo 9. Říjen 2008 Necituj poslední příspěvky Měnil jsem to tímto způsobem, jen u mého 16V jsme musel povolit pod tlumičem 3 šsrouby, abych mohl poloosu dát níž. Kamarád měnil tlumiče na Mpi a dělat to nemusel, normálně povolil šroubky a tlumič krásně vyndal ven Citovat
Tomas_ek Vloženo 9. Říjen 2008 Vloženo 9. Říjen 2008 povolit tři horní šrouby v misce (13) vyndat tři šrouby - ze spodu od čepu (13) vyndat šroub z těhlice (dvanáctihran M14) sundat horní matku kosti (16) ze zadu do těhlice vrazit klínek, stříknout WDčkem, říznout přes nějakou tyč do těhlice až vyleze tlumič z těhlice, tak vyšroubovat horní šrouby a pohodlně to vyndáš ven stahovák na pérko, povolit horní uložení, imbus 6 nebo 7 a nějaká 22. nebo 24. klíč rovnou bych vyměnil axiální ložisko uložení. Citovat
Jar_da Vloženo 9. Říjen 2008 Vloženo 9. Říjen 2008 ne každej tlumič má tenhle imbus, buď 6 nebo 7, asi to dělají jak se jim chce Citovat
Dakie Vloženo 10. Říjen 2008 Vloženo 10. Říjen 2008 já mám na Supersportu myslím imbus 6 a matka je 22 Citovat
Lugo Vloženo 10. Říjen 2008 Vloženo 10. Říjen 2008 Dakie: Myslíš správně Jen bych dodal to,že horní uložení povolit až poslední...lip se pak spodek tlumiču "vymlacuje" ven z těhlice... Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.