Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Prosím o radu,mam Fabii 1 RS,mam z byvaleho auta kola která bych na ni rad dal,jedna se disky 7X17 ET35,problem je v tom,ze kola jsou rozteče 4X100,dival jsem se na podložky na zmenu roztece a minimalni sirka podložky je 2,5cm,proto se ptam,zda nekdo nevi,kdybych tam pripadne kola dal pres tyto podložky,zda by nebyly kola vylezene z blatniku,pripadne kolik,predem dekuji za odpověď...

Vloženo

budou vylezlý, tak pak leda jedině hoodně našprclou gumu, jestli se ti chce hledat, někde ve "vaše fabie", mám tema o mojí bejvalí hatatytle, tam sem jeden čas měl 7x17ET35 s 205/40/17 vpředu 15mm podložky a vzadu 20mm, trochu místa tam bylo ale už nic moc..

spíš bych kola prodal a koupil nějaký s vhodnou roztečí(jetý se už dají pořídit za pěkný ceny..)

• o 5 let později...
Vloženo

lidi mám dotaz, mám ALU R15 5x100 (OI) a chtěl bych změnu na R16(17) 5x112 (OII). Jak to pokud možno co nejlevněji realizovat (čistě jen změna rozteče). Díky.

Vloženo

Vím, že rozdíl o 1mm v rádiusu se u starších škodovek s roztečí 4x98mm při použití kol s roztečí děr 4x100mm (hlavně u hliníkáčů z novějšího fáčka a feliny na starších typech) dal vykompenzovat pomocí šroubů s excentricky vytvořenou hlavou a speciální podložkou - informace od pracovníka pneuservisu. Rozdíl o 6mm mezi 5x100 a 5x112 už tak vykompenzovat nejde, jsou nutný buď vymezovací podložky s druhou sadou děr s jinou roztečí a dvě sady šroubů (jedna sada drží podložku na origo náboji, druhá sada kolo na podložce), anebo výměna kompletních nábojů kol za novější s větší roztečí.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...