cheno Vloženo 28. Říjen 2008 Vloženo 28. Říjen 2008 Mam roztrhanu manzetu na pravom kolese . v servise mi ponukal nejaku z polyuretanu .Gumove sa uz nerobia ? ake su vyhody a nevyhody voci gume ? zvladnem vymenu manzety v domacich podmienkach ? co ku tomu potrebujem ? Dik Citovat
mira xj Vloženo 30. Říjen 2008 Vloženo 30. Říjen 2008 gumové se dělají ,ale vydrží tak 30-50t. km. Ty polyuretanové vydrží mocmoc. Gumová mažeta,mazací tuk, a stahovací pásky,nová matka na poloosu = cca 230kč. Doma to není problém vyměnit,jen je to pěkně špinavá robota. 1, povolit kolo 2, povolit matici co drží 3,Sundat kolo 4,vyšroubovat 3 sřouby co drží čep v rameni 5,vytáhnout čep tak aby byl venku z ramene 6,vytočit kolo co nejvíce do rejdu a vytáhnout poloosu - jde to blbě,ale jde 7,šroubovákem roztáhnout sponky co drží manžetu 8,vyklepnout vnější kloub - podržíš poloosu aby ti nevyjela z převodovky a větším kladivem krátkým a rázným bouchnutím sklepneš kloub. kloub uvnitř drží jen na takovém pružném drátku. Jde to blbě,ale jde. 9, stáhneš manžetu,naklepneš zpátky ten kloub,namažeš vazelínou - prodává se tuba a množsví odpovídá přesně na jeden kloub,stáhneš páskama a provedeš zpětnou montáž. Jen tak mimochodem pokud neseženeš ty kovové stahovací pásky,tak v servisech normáně používají dlouhé plastové elektrikářské. Zkoušel jsem to a drží to! stojí cca 2kč /ks. A taky nezapomeň dát ten spodní čep uplně stejně jak byl -na otisk,nebo si to obškrábni jehlou. Poprvé jsem to dělal asi hodinu podruhé asi 30 minut. Citovat
cheno Vloženo 30. Říjen 2008 Autor Vloženo 30. Říjen 2008 dík za info ale asi to dam radsej do servisu lebo mi tecie aj olej od prevodovky v mieste spojenia prevodovka nahon kolesa. inak tie stahovacie pásky boli origos k manzete .. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.