Publikováno Říjen 28, 200816 r Mam roztrhanu manzetu na pravom kolese . v servise mi ponukal nejaku z polyuretanu .Gumove sa uz nerobia ? ake su vyhody a nevyhody voci gume ? zvladnem vymenu manzety v domacich podmienkach ? co ku tomu potrebujem ? Dik
Říjen 30, 200816 r gumové se dělají ,ale vydrží tak 30-50t. km. Ty polyuretanové vydrží mocmoc. Gumová mažeta,mazací tuk, a stahovací pásky,nová matka na poloosu = cca 230kč. Doma to není problém vyměnit,jen je to pěkně špinavá robota. 1, povolit kolo 2, povolit matici co drží 3,Sundat kolo 4,vyšroubovat 3 sřouby co drží čep v rameni 5,vytáhnout čep tak aby byl venku z ramene 6,vytočit kolo co nejvíce do rejdu a vytáhnout poloosu - jde to blbě,ale jde 7,šroubovákem roztáhnout sponky co drží manžetu 8,vyklepnout vnější kloub - podržíš poloosu aby ti nevyjela z převodovky a větším kladivem krátkým a rázným bouchnutím sklepneš kloub. kloub uvnitř drží jen na takovém pružném drátku. Jde to blbě,ale jde. 9, stáhneš manžetu,naklepneš zpátky ten kloub,namažeš vazelínou - prodává se tuba a množsví odpovídá přesně na jeden kloub,stáhneš páskama a provedeš zpětnou montáž. Jen tak mimochodem pokud neseženeš ty kovové stahovací pásky,tak v servisech normáně používají dlouhé plastové elektrikářské. Zkoušel jsem to a drží to! stojí cca 2kč /ks. A taky nezapomeň dát ten spodní čep uplně stejně jak byl -na otisk,nebo si to obškrábni jehlou. Poprvé jsem to dělal asi hodinu podruhé asi 30 minut.
Říjen 30, 200816 r Autor dík za info ale asi to dam radsej do servisu lebo mi tecie aj olej od prevodovky v mieste spojenia prevodovka nahon kolesa. inak tie stahovacie pásky boli origos k manzete ..
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.