Přejít na obsah

Divný zvuk od motora/prevodovky

sysell

Doporučené příspěvky

Mam taky problem. Mam 66kw tdi, vymenil som 5 stupnovu prevodovku za 6 stupnovu. A tym zacali problemy:

Dovtedy som nevedel ze nejaku prevodovku mam, po vymene dost huci 5 a 6 prevodovy stupen. 1-2-3-4 je celkom ticho ale ked dam 5 hned je pocut hukot najma v nizsich otackach.

Druha vec - pri zaradenej rychlosti (lubovolnej) ked prudko pridam a hned pustim plyn - proste šklbem motorom strasne pocut hrkotavy zvuk. Mne to pride ako zortvacnik ale ked som ho menil vyzeral velmi slusne. Tuto teoriu podporuje aj to ze ked na volnobehu stlacim a prudko pustim spojku bez zaradenia rychosti tiez pocut troska taky zvuk ale len velmi malo - proste ked zopne zotrvacnik s hriadelom prevodovky bud hrknr ten zotrvacnik alebo nieco v prevodovke.

Posledna vec je ked zastavujem a idem uplne pomalicky 2-3 km/h pocut suchotavy zvuk ako keby suchali predne platnicky ale brzdy to nie su. Evidentne ten zvuk s klesajucou rychlostou ako keby spomaloval. Ked zastranem stichne aj ked v pozadi ho je mozno stale trocha pocut (tazko sa to identifikuje pri toch chrciacom diesly). Ked ale idem pomaly cca 3-5 km/h a pocujem ten zvuk a vypnem motor a necham zastavit auto bez motora tak hned ako vypnem motor zvuk uplne zmizne a auto ide uplne ticho.

Tazke uvazujem ze by to mohol robit zortvacnik ale nechapem preco by sa menitl zvuk s rychlostou auta najme ked nie je zaradena rychlost, respektive mam zoslapnutu spojku. Kod prevodovky neviem ale kupil som to komplet s polosami a tie su ako nove a aj prevodovka starter a vsetko vyzeralo velmi zachovalo.

Prosim vas poradte co to moze byt. mam este jednu co som kupil za super cenu do zasoby ale nehcem skusat menit zotrvaky a prevodovky a tym vylucovat chybu systemom pokus - omyl.

diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...