Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

tak mi přišel dopis od prodejce, že mi za měsíc a kousek propadá STK a že už STK dělaj i oni, tak jestli chci, že mi jí udělaj. tak se na příští tejden objednám a uvidíme jak se poperou s 18kama a fóliema :)

každopádně mě touhle službou příjemně překvapili...

Vloženo

Já na služebáku dělám STK taky přes ofiko servis, jen to stojí trochu více(prohlídka a přípravav před STK, STK atd). Stejně to odvezou na nějakou STK v okolí, jen si za to naúčtují víc. Zase to má člověk ale bez problémů. ;)

Vloženo (editace)

tyhle by to měli dělat snad přímo u nich, protože kdyby to někam vozili, tak na to kašlu a udělám si jí sám. na to se ještě poptám

Editováno: , autor: Luke288
Vloženo

planej poplach, sice jsem se objednal, ale asi se zase zrušim, protože oni emise a nějakou prohlídku sice udělaj, ale pak auto vezou na ofiko stanici STK a že to trvá celý dopoledne. STK na GIII jsem měl sfouknutou za hodinu, takže si to asi zařídim sám...

Vloženo (editace)

cece mozna aspon emise bych tam udelal, preci jen nejak se mi nepaci ze nejakej manik dupne mymu chrochtackovy na krk a podrzi to na omezovaci tak 5 vterin. Pokud se snima (u prodejce) da domluvit, aby to tocili treba jen do 3000 RPM aby neco normalniho namerili urcite bych do toho sel.

Editováno: , autor: Ol@f
Vloženo (editace)

no to by nemel mit, ale vis jak se meri emise na naftaku ?

Jiný je, oproti benzínovým motorům, také pro mnohé děsivý způsob měření.

"Majitele dieselových motorů trochu děsíme, protože tyto motory se měří v přeběhových otáčkách. Několik sekund tedy motor musí pracovat pod plným plynem v nejvyšších možných otáčkách. Tyto otáčky se také porovnávají s tabulkami, zda jsou ve stanovených hodnotách. Současně se měří zplodiny vycházející z motoru a opět se porovnávají s tabulkami. Vliv na kouřivost vznětových motorů má především čistota vzduchového filtru, protože tato jednoduchá součástka může výsledné hodnoty změnit tím, že motor dostává málo vzduchu, ale hodně paliva, a to špatně hoří."

Editováno: , autor: Ol@f
Vloženo

A jaky je postup pro mereni emisi u benzinoveho motoru? To tam taky nejaky pako zadupne plyn az do omezovace a drzi to po nejakou dobu v omezovaci? Doufam ze ne, bo s takovou bych toho manika vytahl za usi z auta a pekne mu nakopal koule...

Vloženo

nevim ja by zatim je jednou s bejvalou fabkou a borec me rozolutne vykazal ven, nijak jsem to neresil. U technicke jsem si dokonce popojizdel s autem sam. Mam jasno na myho naftacka bude ME u prodejce.

Vloženo

Já byl s tou svou OII někdy v dubnu, technik akorát brblal ohledně rozměru ráfků. Měl jsem tam zimáky na ráfcích ze Superba. Ale jinak to prošlo. Teď už mám plecháče nové a za dva roky půjdu zase přímo na STK. Podle mě je to časová i finanční úspora u těchto aut. Dokonce se starou Feldou jsem byl několikrát na STK naslepo a měl jsem jen jednou drobný problém s nefunfkčím náklonem světel - u Feldy naprostá klasika :rolleyes:

Vloženo

Tak to bych se s nema hadal ze u toho nemuzu byt, kurna bych mu ty koule asi nakopal driv nez by vubec auto slo na mereni emisi... I v mem servisu si auto parkuju na dilnu ja osobne, popripade tedka co byla ta zimni prohlidka tak jsem si s tim jel na zkusebni valce.

Auto, kolo a ženská se NEPUČUJE !!!

Vloženo

jo do dilny mu zajedes, nevim treba to byla praxe jen tam kde jsem byl, nebo technik mel zrovna po tahu a potreboval si grcnout a nechtel predemnou co ja vim. U benzinu me to netankovalo, naftacka si pohlidam ale rozhodne nikomu nebudu kopat do kouli.

Vloženo

marios: voe co bys mu chtěl nakopávat? měření má nějakej postup a pokud se měří pod plným plynem, tak s tim, pokud tam nemáš známýho, nic neuděláš. ten motor to musí vydržet

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...