Přejít na obsah

STK a EM


Luke288

Doporučené příspěvky

cece mozna aspon emise bych tam udelal, preci jen nejak se mi nepaci ze nejakej manik dupne mymu chrochtackovy na krk a podrzi to na omezovaci tak 5 vterin. Pokud se snima (u prodejce) da domluvit, aby to tocili treba jen do 3000 RPM aby neco normalniho namerili urcite bych do toho sel.

Editováno: , autor: Ol@f
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no to by nemel mit, ale vis jak se meri emise na naftaku ?

Jiný je, oproti benzínovým motorům, také pro mnohé děsivý způsob měření.

"Majitele dieselových motorů trochu děsíme, protože tyto motory se měří v přeběhových otáčkách. Několik sekund tedy motor musí pracovat pod plným plynem v nejvyšších možných otáčkách. Tyto otáčky se také porovnávají s tabulkami, zda jsou ve stanovených hodnotách. Současně se měří zplodiny vycházející z motoru a opět se porovnávají s tabulkami. Vliv na kouřivost vznětových motorů má především čistota vzduchového filtru, protože tato jednoduchá součástka může výsledné hodnoty změnit tím, že motor dostává málo vzduchu, ale hodně paliva, a to špatně hoří."

Editováno: , autor: Ol@f
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já byl s tou svou OII někdy v dubnu, technik akorát brblal ohledně rozměru ráfků. Měl jsem tam zimáky na ráfcích ze Superba. Ale jinak to prošlo. Teď už mám plecháče nové a za dva roky půjdu zase přímo na STK. Podle mě je to časová i finanční úspora u těchto aut. Dokonce se starou Feldou jsem byl několikrát na STK naslepo a měl jsem jen jednou drobný problém s nefunfkčím náklonem světel - u Feldy naprostá klasika :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to bych se s nema hadal ze u toho nemuzu byt, kurna bych mu ty koule asi nakopal driv nez by vubec auto slo na mereni emisi... I v mem servisu si auto parkuju na dilnu ja osobne, popripade tedka co byla ta zimni prohlidka tak jsem si s tim jel na zkusebni valce.

Auto, kolo a ženská se NEPUČUJE !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...