Leden 8, 200916 r a nebylo že pokud jízdní souprava přesahuje 3,5t tak musíč mít C řidičák ? v případě soupravy to určitě nebylo, leda že by tažné vozidlo mělo víc jak 3půl jak je souprava nad 3 a půl tak existuje skupina BE a ta se na to používá, ale BE musíš mít i v případě že přívěs přesáhne okamžitou hmotnost 75okg
Leden 9, 200916 r tak to jsem měl špatné info nikdy jsem to neřešil protože mám vše krom autobusu, ale měl jsem za to že okud souprava přesahuje 3,5 tuny že musí mít řidič C + E
Leden 9, 200916 r se skupinou BE se dá jet se soupravou o hmotnosti až 8 750 kg max hmotnost taženého přívěsu může bejt max 1,5 x větší než okamžitá hmotnost tažného vozidla, samo že v první řadě se musej ddržet max hmotnost na tažnym a podvalníku :-) na tažnym např. 2tuny můžeš mít klidně podvalník s celkovou 2.5tuny, ale jen v případě, že budeš mít okamžitou max 2tuny připrav si 8tis. na dálniční známku
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.