Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Jake se da pouzit nejmensi ET pro O2 4x4 tak aby nic neskrtalo ci nedrelo o blatnik.

Chci koupit AEZ ULTRA 7,5 x 17" s ET nejlepe 35 nebo je delaji i s ET 40.

Viz obrazek.

post-37-1141115159.jpg

Vloženo

U disků je třeba koukat i na šířku v palcích. Škoda dává 17" kola se šířkou 7" ET 54 a 18" se 8" ET 45. Což je rozdíl asi 2 cm ven a 0,5 cm dovnitř.

Na www.e-pneu.cz/tech_podpora.php je výpočet alternativníchrozměrů.

Ale také by mě zajímalo kolik je skutečný limit.

Vloženo

Videl jsem u Jaka na Octavii combi elektrony ze Superba - model Metan. Rozmer 16" sirka 7J s ET 37. Kola byla pekne s autem. Ani utopena ani nevykukovala. ;)

Jinak na svem aute mam:

- Skoda, Apollon 6,5J x 16" ET 50 na leto

- Skoda, Sirius 6,5J x 16" ET 50 na zimu

Vloženo
OK, tak se zeptám jinak jaká ALU kola (značka, rozměr, ET) máte na vaší OII ? 

Pneumatiky na aute boli 15" a nechcel som vyhazovat peniaze za nove pneu(vačšie),tak som kupil aj elektrony 15".Konkretne od Stillauto SR 700 6,5J s ET 44.

Mali v ponuke aj s ET 37,ale chlapik ktory to objednaval si nebol isty ci to nebude uz chytat blatnik.Inac tie AEZ ULTRA vyzeraju super.

Vloženo

Tak jsem objednal AEZ ULTRA 7,5 x 17" s ET 35 az je dam na auto tak sem hodim fotky, vzhledem k tomu ze je 4x4 cca o 2 cm vyssi tak snad skrtat o blatnik kola nebudou.

Vloženo

no to máš docela odvahu, bez vyzkoušení. Myslím, že ET 54 a 35 je přeci jen dost rozdíl. Já mám zimní disky z Audi ET 45 a občas to škrtne. Ale třeba když nebudeš moc jezdit do zatáček, tak to bude dobrý. :D

Vloženo

ale jo, jasně. Jenom říkám, že bych to nejdřív na tvým místě vyzkoušel. Mně taky někdo přesvědčoval, že to musí sedět a nebyla to tak docela pravda. No a pak je to taky trochu o životnosti ložisek (teoreticky). S tím ale myslím mají nejlepší zkušenosti lidi, co si tam dávaj podložky. Ale jinak do toho jdi, protože auto dělaj kola. Na tom se určitě shodnem. -_-

• o 4 týdny později...
Vloženo

Tak jsem dal na vsechny kola AEZ ULTRA 7,5 x 17" s ET35, na zadku je to OK, ale na predku lezou mimo blatnik cca 5-7 mm, na druhou stranu to vypada docela dobre Skoda Allroad 4x4 :)

ET35 je na me moc, tak budu predni menit za ET40.

Vloženo

Já mám na OII Combi Alu kola ze Škoda Superb - Metan 7J x 16" ET 37 a bez problému. Vypadá to slušně a žádný problém. Moc to nevyčnívá.

Vypadá to takto viz foto.

post-37-1144401162.jpg

Vloženo
Tak jsem dal na vsechny kola AEZ ULTRA 7,5 x 17" s ET35, na zadku je to OK, ale na predku lezou mimo blatnik cca 5-7 mm, na druhou stranu to vypada docela dobre Skoda Allroad 4x4 :)

ET35 je na me moc, tak budu predni menit za ET40.

to sathack:Prihod foto (ak mozes),kym mas este tie s ET35

• o 8 měsíců později...
Vloženo

Zdarec, mam elegance na pegasoch so "sportovym" podvozkom. Na okruhu sa to sprava prijatelne aj na dialnici ale zacal som auto mucit v terene a potrebujem vyssiu svetlu vysku. Zakladna otazka znie ako to zvysit?

Celkom by som povedal ze by tam pasovali pruziny z 4x4?? Vie niekto zodpovedne povedat ci staci vymenit za dane pruziny (s doladenim geometrie samozrejme) a aka je ich cena? Resp. nechce niekto moje pruziny :)) na vymenu za vyssie? Mam 2.0 DSG eleg. kombi, ale to asi nema na to vplyv.

--

PS; je tu niekto z Brna a okolia kto ma rad vylety aj nespevnenou cestou a rad skusa extremy v terene? potrebujem niekoho do partie na experimenty.

post-61-1168380504.jpg

Vloženo (editace)

stacily by sehnat tlumice s perama z verze bez sportovniho podvozku. jedny mam navic, ale jednak maj najeto skoro 80tis km a druha vec je, ze si je pro sichr radsi necham...

jinak teda chudak kokta, myslim, ze sis na muceni v terenu vybral blbou verzi auta

Editováno: , autor: Luke288
Vloženo

tak necakal som ze zacnem chodit aj pracovne mimo asfalt cestu a tak som sa zacal zaujimat o SUV a skusat veci atd a celkom sa mi to pozdava. Predtym som mal zopar znizenych aut a frcal okruhy a jazdy na tratiach kde sa jazdia auta dovrchu, tak preto som sa rozhodol pre sport. podvozek. :ph34r:

co teda, pojdu tam tie pruziny z 4x4?? na povodne tlmice? co stoji sada pruzin na verziu 4x4?

;)B)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...