Přejít na obsah

Elekrické vyhřívání motoru

Kopecký

Doporučené příspěvky

Zdravím a mám dotaz, máte někdo zkušenosti s elektrickým vyhříváním motoru,našel jsem systém ,,Calix,,který předehřívá motor a je zabudován přímo v bloku motoru,ohřeje motor zhruba o 50 stupnů C, sníží emise a spotreba klesne na prvních 10 km až o 50%, to jsou reference z letáku a tak ještě jednou, má někdo s tímto zkušenosti a poradí třeba jinou firmu. Jedná se o 1,9 TDI, Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja osobne pouzivam elektricky predohrev od DEFA, u nas (CR/SR) to dodava molpir.

Pouzival som take ja na felde, to som aj v praci mohol zapnut... Je to dobre, rychlejsie sa zahreje motor. Mozno (moj nazor) je dobre to mat chvilu zapnute a zaroven nastartovane, aby sa teplo roznieslo, to sa mi zda, ze sa este trochu rychlejsie zahrieva.

Ma to:

jednu podstatnu nevyhodu - musis mat v blizkosti elektricku zasuvku

jednu drobnu vyhodu - oproti nezavislemu kureniu je to vyrazne lacnejsie pri nakupe... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...