rorda Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 (editace) Zkoušel jsem tady vyhledat následující informaci, leč neúspěšně ... Dneska jsem si koupil na svoji OII bezpečnostní šrouby McGard na letní originál alukola v Halfords. Prodával mi je maník, kterej si až tak jistej nebyl, leč si informaci ověřil u zkušenýho chlápka a prodal mi šrouby s označenim 28018, M14 x 1,5. Kdo je máte, můžete mi, prosim, potvrdit, jestli jsou to skutečně správný nebo je mam jít vrátit s tim, že mi prodal něco jinýho?!? Jestli jsou správný, jsem si ověřit nemohl, protože tam měli prej starej katalog, kde byla jenom OI a OII ne ... Díky všem. Editováno: 13. Prosinec 2008, autor: rorda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 a zkoušel jsi je zašroubovávat? podle mě záleží na jejich dýlce, závit by měly mít asi všechny šrouby stejný... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Vloženo 13. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 (editace) Nezkoušel, teď tam mam plechový disky. Na netu jsem narazil na tenhle popis, podle toho je délka 26,7 mm. Nebude to málo?!? Part no. - 28018SU Thread size - M14x1.5 Seat - Radius Shaft length - 26.7 mm Hex size 17 mm Editováno: 13. Prosinec 2008, autor: rorda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 porovnával bych to s těma šroubama co tam máš teď. já si nechal bezpečáky od škodovky, protože ted už stačí jedny šrouby na zimní i letní kola... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 To Luke: Všechny šrouby určitě stejný závit nemají. To je jisté. Na velikosti záleží. Standardní šrouby na Octavii II jsou M14x1,5x27. Bezpečnostní M14x1,5x27,5. Takže závit M14x1,5 je správně. Nevím jak velký problém pro tebe je vzít klíč a jeden šroub vyzkoušet. Jestli máš neoriginál kola, tak ti délka nemusí pasovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 jakože forďácký šrouby třeba nemusí pasovat na šáde? myslel jsem, že v tomhle funguje nějaká unifikace Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Vloženo 13. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 Alukola jsou originál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 Nezkoušel, teď tam mam plechový disky.Na netu jsem narazil na tenhle popis, podle toho je délka 26,7 mm. Nebude to málo?!? Part no. - 28018SU Thread size - M14x1.5 Seat - Radius Shaft length - 26.7 mm Hex size 17 mm Šrouby na originál plecháče mají stejný rozměr jako šrouby na originál litá kola. Jaký rozměr potřebuješ na ta svoje neorigo si musíš zjistit nejlépe u výrobce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Vloženo 13. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 Aha, takže jestli to je stejný rozměr ... Díky, zítra vyzkouším a dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 Alukola jsou originál. aha já četl Halfords, tak jsem předpokládal, že je to značka kol... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 rorda- pak nic neřeš, jeden šroub vytoč, porovnej dýlky a jestli jde zašroubovat a nazdar... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Vloženo 13. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 Jojo, přesně to udělam. Díky ještě jednou všem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 (editace) jakože forďácký šrouby třeba nemusí pasovat na šáde? myslel jsem, že v tomhle funguje nějaká unifikace Ještě se používá, co vím, závit M12x1,25 (Favorit, Felicie) a některé značky mají místo šroubů matice (třeba toyota). Editováno: 13. Prosinec 2008, autor: j0ska Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 14. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2008 já to myslel tak, že závit by mohl bejt u všech šroubů stejnej, nevěděl jsem, že se vytáčí různý druhy, je jasný, že dýlka je jiná Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alexas Vloženo 14. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2008 Další věc je dosedací plocha hlavy šroubu. Jsou buď kulové (origo alu Škoda), nebo do kónusu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RaKa Vloženo 6. Březen 2009 Sdílet Vloženo 6. Březen 2009 cus, jdou použít bezp. šrouby z O1 na OII? Resp. má O1 i OII stejný šrouby? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
THORIN Vloženo 6. Březen 2009 Sdílet Vloženo 6. Březen 2009 Všechny v součastnosti vyráběné modely Škoda mají stejné bezpečnostní šrouby kol. Cena asi 500kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guf Vloženo 8. Březen 2009 Sdílet Vloženo 8. Březen 2009 Když jsme u těch šroubů, tak se na něco zeptám. Mám teď 15" (origo) a na léto budu dávat 17" (ze Supa2, jiné ET), musím kupovat nové šrouby s jinou délkou nebo ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guf Vloženo 11. Březen 2009 Sdílet Vloženo 11. Březen 2009 Když jsme u těch šroubů, tak se na něco zeptám. Mám teď 15" (origo) a na léto budu dávat 17" (ze Supa2, jiné ET), musím kupovat nové šrouby s jinou délkou nebo ne? Nikdo neví? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal K. Vloženo 11. Březen 2009 Sdílet Vloženo 11. Březen 2009 Tohle by me taky zajimalo, mam ted origo plechace 15" s ET 47 a na leto davam 18" ze Supa II s ET46. To by asi nemelo mit vliv ne? takovy malinky rozdil... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guf Vloženo 11. Březen 2009 Sdílet Vloženo 11. Březen 2009 Tohle by me taky zajimalo, mam ted origo plechace 15" s ET 47 a na leto davam 18" ze Supa II s ET46. To by asi nemelo mit vliv ne? takovy malinky rozdil... Jake 18" ze Supa2 tam dáváš,prosímtě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrccko Vloženo 11. Březen 2009 Sdílet Vloženo 11. Březen 2009 Guf dáva tam tieto http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...p;#entry1056171 ale celé strieborné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guf Vloženo 11. Březen 2009 Sdílet Vloženo 11. Březen 2009 Guf dáva tam tieto http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...p;#entry1056171 ale celé strieborné Mňam, už se těším n fotečky! Ty kola mají prostě říz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
THORIN Vloženo 12. Březen 2009 Sdílet Vloženo 12. Březen 2009 Doplnění: Všechny v součastnosti vyráběné modely Škoda mají stejné šrouby kol. Takže když použiji jakékoliv origo kolo Škoda, přišroubuji jen origo šrouby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guf Vloženo 12. Březen 2009 Sdílet Vloženo 12. Březen 2009 Doplnění: Všechny v součastnosti vyráběné modely Škoda mají stejné šrouby kol. Takže když použiji jakékoliv origo kolo Škoda, přišroubuji jen origo šrouby. Nazdar, díky přesně toto jsem potřeboval vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.