Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím všechny nad 60 (let) a chtěl bych se zeptat jakou máte zkušenost s tímto předpisem,

tedy "Doklad o zdravotní způsobilosti řidiče" který by měl mít každý řidič nad šedesát let spolu s doklady u sebe.

Dnes jsem si byl vyzvednout formulář u doktora a v čekárně na mne koukali a jeden docela nevěřícně

kroutil hlavou, že prý mu je 67 a o ničem takovém neví.

Co na to říkáte a jakou máte zkušenost ?

Také zdravím. Sice tento doklad zatím nepotřebuji /až koncem roku/. Ale vím, že jej cajti občas vyžadují. Švagr se s tím už setkal. Toto nařízení platí od 1.7.2006. :feve:

Todle nařízení platí dýl než 2 roky. Ale před 2 lety nařídili co všechno musí obsahovat.

Pokud ho nemáš tak to je jako když nemáš platnej řidičák-nejseš zdravotně způsobilej.

Do data, které jsem uvedl nebyla povinnost mít tento doklad u sebe. :)

Turista-tak to ten rádce z čekárny už možná prošvihl tři povinné prohlídky :)

Ale vážně,jak už psal novinář,platná legislativa předepisuje lékařskou prohlídku nejméně půl roku před dovršením 60,65,68 let věku a potom každé dva roky.

Formulář není stanoven,ale doklad by měl obsahovat základní údaje,ze kterých je zřejmý zdravotní stav a případná omezení a identifikační údaje řidiče a zdravotnického zařízení,lékaře a dobu platnosti posudku.

Sankce při silniční kontrole je docela ostrá,5000-10000 tis. a zákaz činnosti 0,5-1 rok.Zapisuje se 5 bodů.Doporučuji si potvrzení obstarat.

Dle zákona si tento typ posudku platí osoba posuzovaná.

mikl:

Špatně. Ta prohlídka může proběhnout nejdříve 6 měsíců před 60, 65, 68 ale nejpozději v den dovršení toho věku. :feve:

novinář

Máš pravdu,mohl jsem to dopsat,ale to je snad samozřejmé.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.