piencik milan Vloženo 8. leden 2009 Sdílet Vloženo 8. leden 2009 (editace) Mam feliciu1,3 rok 1995. Piskanie vychadzajuce z motora po dvoch troch kilometroch piskanie prestane.Vznika pri pridani plynu pri ubrani prestane. Vymenil som: vodnu pumpu, rozvodovu retaz, osku na remenici rozvodovej retaze, novy alternator, semeringy pod radiacou pakou. Piskanie neprestalo. Prosim vas o radu. Dakujem !!!! Editováno: 8. leden 2009, autor: piencik milan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
choseef Vloženo 29. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2011 Mám podobný problém na Feldě v dieselu. Měl jsem ji u mechanika a ten říkal, že píská plochý řemen v kladce alternátoru. Po nastartování údajně "běhá" několik milimetrů rotor alternátoru v ose a plochý řemen píská, jak se vyosuje a snaží se ho srovnat na střed. Proč je tomu tak, neví...Takž vůle v ložiskách (domečcích) v alternátoru? Zatím ví Bůh... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joppien Vloženo 9. leden 2012 Sdílet Vloženo 9. leden 2012 Tohle mi dělala napínací kladka řemene alternátoru. A po 3-5 km přestala pískat, ptz se provozem zahřála. Neřešil sem to, ptz stejně časem to přestalo pískat úplně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 10. leden 2012 Sdílet Vloženo 10. leden 2012 Namazat řemen suchým mýdlem, přidrženým při běhu po stranách řemenu, aby se do mýdla vybrousila drážka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 19. leden 2012 Sdílet Vloženo 19. leden 2012 A nebo posříkat speciálním sprejem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 21. leden 2012 Sdílet Vloženo 21. leden 2012 Mam feliciu1,3 rok 1995. Piskanie vychadzajuce z motora po dvoch troch kilometroch piskanie prestane.Vznika pri pridani plynu pri ubrani prestane. Vymenil som: vodnu pumpu, rozvodovu retaz, osku na remenici rozvodovej retaze, novy alternator, semeringy pod radiacou pakou. Piskanie neprestalo. Prosim vas o radu. Dakujem !!!! No to taky nemusí být vůbec řemenem. Moje rodiče měli tuto závadu na Felicii taky. Dlouho mi to trvalo než jsem to našel Bylo špatné těsnění mezi hlavou a sacím potrubím. Vyměnil jsem a je klid . Vysvětluji si to tak, že na studeném motoru to přisávalo falešný vzduch-to je to pískání. Po zahřátí dojde roztažení materiálů, dotěsnění a pískání přestane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 21. Únor 2012 Sdílet Vloženo 21. Únor 2012 Mám podobný problém na Feldě v dieselu. Měl jsem ji u mechanika a ten říkal, že píská plochý řemen v kladce alternátoru. Po nastartování údajně "běhá" několik milimetrů rotor alternátoru v ose a plochý řemen píská, jak se vyosuje a snaží se ho srovnat na střed. Proč je tomu tak, neví...Takž vůle v ložiskách (domečcích) v alternátoru? Zatím ví Bůh... Myslím, že toto pískání je u dieselu docela běžnější, některejm to dělá víc některejm vůbec, po přidání se tento zvuk stratí,možná si to pletu s něčím jiným, ale dost to slýchávám u nafty při startu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.