Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím,

přemýšlím o založení e-shopu. Samozřejmě mám vymyšlené, co bych chtěl prodávat, ale co nevím, je co všechno je k tomu potřeba? Přivítal bych rady od někoho, kdo e-shop má, nebo o tom hodně ví. Zvládne to jeden člověk nebo kolik je lidí potřeba?

Jaké jsou základní věci, které musím vědět předtím, než se do založení e-shopu pustím?

Díky moc za rady, nerad bych se pustil do něčeho, co bych potom nezvládl nebo zvrtal jen proto, že jsem si nezjistil dostatek informaci.

Vloženo

Předně, chceš jenom e-shop, nebo budeš mít taky nějaký stránky?!?

Záleží na tom, jakej koncept si hned na začátku zvolíš ...

Existuje speciální software, dokonce zdarma, do kterýho se jen zadávaj jednotlivý výrobky a služby ...

Vloženo
Předně, chceš jenom e-shop, nebo budeš mít taky nějaký stránky?!?

Záleží na tom, jakej koncept si hned na začátku zvolíš ...

Existuje speciální software, dokonce zdarma, do kterýho se jen zadávaj jednotlivý výrobky a služby ...

Měl bych e-shop, který by byl normálně na webu, kde by se dalo přímo objednávat. Jen prostě nevím, jak to chodí, když bych musel uzavřít třeba nějaké smlouvy s dodavatelem, přepravní službou a tak...

Vloženo

Záleží na tom, jaké zboží chceš vlastně prodávat:

Jsou určité specifické skupiny zboží, pro které potřebuješ mít e-shop vytvořený v podstatě téměř "na míru" (jako třeba já u pneumatik) a jiné, kde stačí mít nějakou šablonu, decentně ji upravit podle svých představ (nebo třeba vůbec ne), naplnit ji svým zbožím a můžeš prodávat.

Ať tak či tak, máš většinou možnost si e-shop buď odkoupit rovnou nebo si ho pronajímat, co vychází líp je třeba si promyslet a propočítat.

Určitě doporučuji mít doménu 2.řádu (www.tvujeshop.cz) a pozor na kvalitní SEO optimalizaci kvůli vyhledavačům.

Promysli, kdo vlastně budou většinou tvoji zákazníci, pokud chceš prodávat i firmám, doporučuju stát se plátcem DPH.

Co se týče smluv s dodavateli, je to individuální, prostě buď po tobě budou chtít uzavření smlouvy nebo nebudou. Smlouva s přepravní službou tě ale asi nemine (já mám uzavřeno s poštou, PPL a DPD ale používám v současnosti jen poštu, ostatní prostě zklamaly).

Od toho, co budeš prodávat, se odvíjí například i potřeba reklamy. Může se stát, že máš něco, co nikdo jiný neprodává a placenou reklamu skoro nebudeš potřebovat nebo naopak jdeš do velmi konkurenčního prostředí a připrav si deseti až statisíce ročně, aby se o tvém e-shopu vůbec někdo dozvěděl.

Určitě doporučím toto fórum a samože hledat a pátrat po netu, uvidíš, že najdeš odpovědi na většinu svých otázek.

Samozřejmě, pokud budu moct, taky rád poradím. Hodně zdaru.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...