Přejít na obsah

Koho by jste volili ?


creck

  

137 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

TomasB Jasně. To že vzdělanější volí pravici je pravda. Jenže rovněž je pravda, že vzdělanější mají větší příjmy a lidi s vyššími příjmy volí více pravici. Takže volí vysokoškoláci pravici kvůli svému vzdělání nebo kvůli svým příjmům?

Takových vzájemně propojených faktorů je víc. A volební orientace bude ovlivněna určitě více než jen jedním z nich. To znamená, že tyto jednoduché statistiky nemohou říct, zda je tam skutečně vztah příčina – následek. A to že existuje takový vztah ještě nestačí, protože je potřeba určit jeho sílu. Každý z těch faktorů vysvětluje jen část „pravicových sklonů“ a ne všechny stejně.

A další věc...mezi náma i pruzkum se dá lehce ovlivnit a nasměrovat tím směrem kterým to zrovna potřebuju...všechno je to o penězich...a hodně špinavých...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono socialni citeni nemeli ve svete jen hlupaci jak si myslite ;)

Všichni víme, že volná hra hospodářských sil, nespořádaný a bezuzdý hon jedinců za majetkem a mocí už sám o sobě nevede ke snesitelnému řešení problému. Je třeba jistého racionálního pořádku ve výrobě statku, v užívání pracovních sil a v rozdělování vyrobeného zboží, abychom zabránili hrozivému vyřazování produktivních sil a ochuzování a zvlčilosti velkých skupin obyvatelstva".

Albert EINSTEIN

hezky clanek o vasem guru http://profesor-klaus.osoba.cz/

Editováno: , autor: creck
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem našel na webu:

Podle tradovaných starých pověstí českých prý vzdělanější volič dává přednost pravicové ODS. Analýzy volebních výsledků STEM z podzimu minulého roku však boří mýty, které průzkumů neznalí dosud trousí v diskusích: Naše voličská aristokracie zásadně změnila preference.

Voliči ODS z podzimu 2008 už vůbec nejsou vzdělanější. Z vysokoškoláků na podzim 2008 volilo ČSSD plných 41 %, ale ODS o celých devět procent méně. To je zásadní změna. Ztráta voličů ODS mezi vysokoškoláky je přímo osudovým masakrem, zmizely jich více než dvě pětiny.

Tvrdí se často, že volební vítězství ČSSD v krajských volbách způsobilo Paroubkovo „demagogické“ tažení proti poplatkům ve zdravotnictví. Zdá se potom, že požadavek zrušení Julínkových poplatků ve zdravotnictví vůbec nejvíc účinkoval na „prostomyslné“ české vysokoškoláky. V žádné jiné skupině totiž nebyl propad voličů ODS tak výrazný.

Není to jediná skupina, která reaguje na údajný populismus. Vždycky se tvrdilo, že studenti nesnáší levici a budou stále volit napravo. No vidíte, a v minulých volbách o tři procenta studentů více už volilo ČSSD než ODS.

Výrazné změny zaznamenaly i další skupiny. Pokud jde o podnikatele, stále jich výrazně víc volí ODS. Nicméně počet voličů v této kategorii klesl ODS o více než třetinu, zatímco u ČSSD vzrostl téměř o polovinu.

ODS zatím zůstala jen většinová podpora u nejbohatších skupin obyvatel. Střední a nižší střední třída volila s převahou ČSSD. ČSSD drtivě vyhrála boj o voliče, kteří se deklarují jako politický střed. A celá desetina těch, kdo v roce 2006 volili ODS, na podzim 2008 dokonce volila ČSSD.

Časy se mění. Určitě ale není žádný důvod zpychnout. Opakuji, že důvodem volebního výsledku byl katastrofální výkon ODS. Topolánkova ODS byla opravdu velice špatná. Pokud chce ovšem ČSSD výsledky udržet, musí být do budoucna mnohem lepší. Výsledky v dlouhé řadě totiž ukazují, že volič ČSSD není až tolik ideologický. Chce výsledky. A trestá ztrátu důvěry

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"národ se prodal za 30kč" je prostě holý nesmysl, lidi ODS nevěří.

Toto je pouze diskreditace, kterou používá ODS na své nevoliče. Každý kdo je proti nim je zdiskreditován.

Když si proti radaru jsi komouš a chceš tu rusáky.

.... Takových věcí je hafec ale argumenty nikde.

ODS je tak zahleděna do sebe, že si chybu ani nepřizná. Říká vládneme dobře jen nás lidi nechápou. Špatně vysvětlujeme své kroky.

Poplatky taky posraly i když mi nevadí, kdyby se to udělalo citelně a promyšleně. Ale takto. Nechápu proč musím platit za položku na receptu.

Pokud mi doktor předepisuje léky zbytečně tak ať vrátí diplom. Jinak pokud by těch 30Kč nešlo lékárnám tak by mi to zas tak nevadilo.

Jinak u doktora mi to nevadí.Tohle byla jen malá domu lékárnám. Pouze lobing za lékárny, kterých je teď jak hub po dešti. Tady na Suchdole po tom co to zavedli fungují dvě hned vedle sebe! Žádné jiné dva stejné obchody nikdy nemůžou dobře fungovat vedle sebe jen lékárny. Je to kšeft jak svině. Ta část zdravotnictví, která si zaslouží peníze živoří a druhá část rejžuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to tu dával v té citaci: volby ČSSD nevyhrála, ale především je prohrála ODS!

Jinými slovy, oblíbené "národ se prodal za 30kč" je prostě holý nesmysl, lidi ODS nevěří.

určitě se národ neprodal za 30 kč, ale myslím, že k volbám přišli nespokojení. kdo byl spokojenej neměl potřebu, kdyby u nás nekandidoval Rath tak jsem taky neměl potřebu jít protože by mě nikdy nenapadlo, že u nás může vyhrát oranžová. A co jsem se bavil se spoustou lidí tak nešli ze stejnýho důvodu, bohužel to byl omyl :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zkus se podivat na nejake diskuze co tam plodi priznivci pravice za nesmysly, kazde druhe slovo je socky,luzo atd.. me to opravdu pripada ze priznivci pravice si mysli ze jsme vsichni nemyslici zivorici chudaci,kteri nemaji co do huby a za 30kacek bychom zaprodali dusi,to ze ODS zacne s populismumem reformatoru kazdeho jiste natesi,ale kdyz pak misto aby se poradne podivali kde se v zdravotnictvi ty prachy ztraceji (a ver mi ze se tam ztraceji neuveritelne prachy uplne zbytecne) zavedou poplatky, jeste k tomu do kapes zajiste velmi chudych doktoru a lekarniku, kdyz se podivam tak u kazdeho obvodaka dnes sedi v cekarne denne max 10 pacosu a to vetsina jde jeste jen pro nejake razitko,to maji doktori platy za 3-4 hodiny denni prace sto a vice mesicne, (tim se nechci dotknout spickovych chirurgu atd.. ti maji urcite prace dost,je to treba posuzovat pripad od pripadu) nechci tu zabredavat do diskuze o zdravotnictvi,jelikoz se priznam ze tomu absolutne nerozumim a pisu jen co vidim , ale jedno vim jiste , s takovyma reformama zdravotnictvi,bojem proti korupci a byrokracii (obrovska prezamestnanost statnich uredniku,nedelajicich skoro nic za obrovske prachy) s tim at jde cela ODS s prominutim doprdele

tohle vam musim napsat :D

,,Bavi se na piskovisti chlapecek s holcickou : Budem si hrat na doktory? Dobre muzeme , tak jo ja budu teda doktor : naval tricet kacek !!!!

Editováno: , autor: creck
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já osobně jsem volič a příznivec ODS a nikdy jsem nenazval voliče jiné strany lůzou a podobně. NAzvu hanlivě Paroubka, Ratha a spol. protože to jsou v mých očích idioti. Zdravotnictví je o něčem jiným, ale o tom se nemá cenu bavit. A ty obrovský platy státních úředníků snad nemyslíš vážně, podívej se jaký jsou tabulky. Nějakou dobu jsem ve státní správě dělal a jako vysokoškolák jsem neměl ani dvacet čistýho což fakt není obrovskej plat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vím tak paroprase s nima není v koalici. A matně si vzpomínám kdo že to vlastně vymyslel a první aplikoval nulovou toleranci lol

bohužel jsou s nima v koalici lidovci a zelení. Každý má pár hlasů, ale bohužel na nich stojí vláda a podle toho se chovají a diktují si. To, že Paroubek z principu nepodpoří i to co je potřeba - viz. mise, které zařídil on, je jiná věc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zabiaku: kdyz tak hanis jak ODS dela vsechno na hovno tak by me zajimalo jestli taky ctes noviny a koukas na televizi a sledujes co CSSD predvadi ted v krajich. Ten rozdil za jaky penize to delala ODS a za jaky penize to ted dela CSSD. Jaky kam dosazuji lidi a za jaky penize. To ze na placeni poplatku dojedeme uplne vsichni v tom kraji kde to tak funguje je taky jasna vec a nechapu jak to muze nekdo podporovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To z poplatkama je napalici, a je to škoda.

Tohle nechápu, voliči ODS si založili obhajobu své strany na hanění jiné strany. Já mluvím o ODS, a to že Rád nebo Paroub je pičus s tím nemá co dělat.

Vadí mi, že po tom co novináři vyštrachali na vládnoucí politiky odposlechy tak vládní strana přišla se zákonem, který je zakazuje zveřejňovat. Dokud se to štrachalo na fotbalové bosy tak to bylo v pořádku. Toto je útok na svobodu sakra. To jsou komunistické praktiky

. Další docela zásadní věc je že tvůj advokát, který tě má hájit na tebe bude muset prášit! Taky dobrý.

Ministr dopravy si zadává zakázky své firmě pohoda. O Langrovi ani nemluvím. Bendl je kamarád a prohrál hejtmana musíme mu něco přihrát. Filipiová sice je to architektka a zdravotnictví nerozumí, ale je to křehká žena ještě k tomu na vozejku tu prudit Rád a ČSSD tolik nebude a ještě nám vylepší image hurá.

Když už jsi u toho krajského vládnutí.

Praha je krásný příklad totalitního vládnutí. Co třeba Blob? Vyhrál výběrové řízení! Jenže UV ODS rozhodlo, že stavba není dost modrá.

Dnes nerozhodují o umění umělci, ale strana? Háček je v tom, že za pár let končí územní rohodnutí, v kterém je napsáno, že na tomto lukrativním místě může stát pouze veřejně prospěšná budova, takže za pár let tam nebude stát knihovna, ale Lidl nebo hotel. lol

Národní třída - taky krásný případ korupce? Z metra se bude vystupovat přímo do obchodu a, aby se člověk dostal ven bude muset projít dvě patra obchoďáku.

Studenti uspořádali demostraci na podporu knihovny, co vládnoucí totalitní strana udělala? Zakázala jim instalaci podia, které tam stálo celé vánoce.

Komunisti v modrém hávu lol

Je to prostě v prdeli, za peníze můžeš vše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To z poplatkama je napalici, a je to škoda.

Tohle nechápu, voliči ODS si založili obhajobu své strany na hanění jiné strany. Já mluvím o ODS, a to že Rád nebo Paroub je pičus s tím nemá co dělat.

Vadí mi, že po tom co novináři vyštrachali na vládnoucí politiky odposlechy tak vládní strana přišla se zákonem, který je zakazuje zveřejňovat. Dokud se to štrachalo na fotbalové bosy tak to bylo v pořádku. Toto je útok na svobodu sakra. To jsou komunistické praktiky

. Další docela zásadní věc je že tvůj advokát, který tě má hájit na tebe bude muset prášit! Taky dobrý.

Ministr dopravy si zadává zakázky své firmě pohoda. O Langrovi ani nemluvím. Bendl je kamarád a prohrál hejtmana musíme mu něco přihrát. Filipiová sice je to architektka a zdravotnictví nerozumí, ale je to křehká žena ještě k tomu na vozejku tu prudit Rád a ČSSD tolik nebude a ještě nám vylepší image hurá.

Když už jsi u toho krajského vládnutí.

Praha je krásný příklad totalitního vládnutí. Co třeba Blob? Vyhrál výběrové řízení! Jenže UV ODS rozhodlo, že stavba není dost modrá.

Dnes nerozhodují o umění umělci, ale strana? Háček je v tom, že za pár let končí územní rohodnutí, v kterém je napsáno, že na tomto lukrativním místě může stát pouze veřejně prospěšná budova, takže za pár let tam nebude stát knihovna, ale Lidl nebo hotel. lol

Národní třída - taky krásný případ korupce? Z metra se bude vystupovat přímo do obchodu a, aby se člověk dostal ven bude muset projít dvě patra obchoďáku.

Studenti uspořádali demostraci na podporu knihovny, co vládnoucí totalitní strana udělala? Zakázala jim instalaci podia, které tam stálo celé vánoce.

Komunisti v modrém hávu lol

Je to prostě v prdeli, za peníze můžeš vše.

A socani a jejich voliči snad fungují jinak, oni přichází s argumenty? Ne jen taky hází špínu. Odposlechy by zakázaný být nemuseli pokud by se šlo po těch co je pustili ven, to jsou věci, který se nemají dostat ze spisu a jestli pustí novináře do trestního spisu aby si dělal výpisky pro reportáž tak je něco špatně u soudu a ten člověk by měl být okamžitě propuštěnej protože nemá ponětí o tom co může a nemůže.

To s tím advokátem si četl v novinách, viď? Nesmíš všemu věřit, oni si dost rádi vymýšlí ;).

Filipiová se kolem zdravotnictví motá už x let a nechápu proč všichni tvrdí, že v čele ministerstva zdravotnictví musí stát doktor, v čele každýho ministerstva musí stát schopný manažér a obklopit se týmem specialistů.

Blob je úplně něco jinýho protože nesplnil podmínky zadání a něměl být připuštěn do souteže a teď se dělá histerie

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne s tím advokátem mi to řekl můj známý advokát, který tomu rozumí a má dlouholetou praxi. ;)

Nesmysl připuštěn byl a soutěž vyhrál tečka. Ve demokratických zemí výsledky soutěže platí ;)

S Filipiovou byl záměr jasný.

Tvoje první věta potvrzuje to co jsem říkal. To je tvoje jediná obhajoba socani to dělají taky :)

Vždy se dá najít horší případ, takhle se nikam nedostaneme

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne s tím advokátem mi to řekl můj známý advokát, který tomu rozumí a má dlouholetou praxi. ;)

Nesmysl připuštěn byl a soutěž vyhrál tečka. Ve demokratických zemí výsledky soutěže platí ;)

S Filipiovou byl záměr jasný.

Tvoje první věta potvrzuje to co jsem říkal. To je tvoje jediná obhajoba socani to dělají taky :)

Vždy se dá najít horší případ, takhle se nikam nedostaneme

já jsem se jen zeptal jestli to jinde funguje jinak, myslím, že argumentů jsem přinesl dost ;)

Taky právům trochu rozumím a takový návrh jsem ještě neviděl a nemám obavy, že by prošel. Ono je trošku něco jinýho o čem se mluví a co skutečně bude.

V demokratických zemích pokud je neregulérní soutěž, což na blob byla ihned zrušena - zjisti si fakta, ten návrh nesplňoval zadání.

Ad. Filipiová - ano měli nechat Julínka, ten člověk byl po dlouhé době ministr, který se snažil se zdravotnictvím něco dělat. Z vlastní zkušenosti vím koli pozitivních změn se za jeho "vlády" na MZ udělalo.

Stále ti příjde, že jenom házím špínu. MYslím, že argumenty spíš docházejí tobě když vidím předchozí příspěvek a navíc máš spoustu dost nepřesných informací

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Petr81 ja ti reknu ze kdyz vidim ty zakony ktere nekdy navrhuje ODS a jeji koalicni partneri,tak dekuji bohu za to ze tu CSSD mame,jelikoz byt oni totalitni strana,tak to by jsme nase prijmy videli jen jako prikazy k uhrade,nebo napriklad takove perly jako zakaz rozvodu,nebo treba ted uz nevim ktery z ODS to byl ,na dotaz jak se bude resit zvyseni odchodu do duchodu na 65 let u horniku a pracujicich v tezkem prumyslu,tak odpovedel nijak,najmeme si ukrajinske delniky ,neustale breceni ze se nesplaci statni dluh,ale hned prijdou s rovnou dani a zmensenim dani - to uz by ani posledni hnup neudelal , ja ti reknu ze tahle strana nedela pro normalni lidi s prumernym platem ani prd a nechapu jak ji muze takovy clovek vubec volit,neustala podpora podnikani je fajn vec,ale kdyz se podivas na dnesni podnikatele ,tak 80% z nich skoro neplati dane,

Editováno: , autor: creck
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to napíšu přesněji. Jde o to, že pokud se advokát dozví o nějaké jeho jiné trestné činnosti, která nesouvisí s obžalobou tak to na něj bude musit naprášit. Jestli to projde nebo ne nevím.

Návrh prostě vyhrál ti co rozhodovali rozhodli. Soutěž zrušena nebyla ;) Tudíž je právoplatná! O tom již rozhodlo několik institucí, že právoplatná JE.

Takže by budova měla být postavena. A dokud neřekl Führer, že stavba stát nebude. Tak nikdo nebyl proti.

Také mě zaráží, že od té doby co je ve vládě Trautenberg tak vyhrávají potomci nacistických vlastizrádců soudy o majetek, který jim byl právoplatně zabaven a o čem již rozhodlo několik soudů. Benešovy dekrety byla chyba. Za vlastizradu smrt!

Německo po 64 letech vyhrávají druhou světovou. lol

Nejhorší je to že tyhle kroky jsou nevratné a nenapravitelné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja si stejne porad lamu hlavu nad tim, kdyz cely svet i velka amerika dluzi,komu to vlastne dluzime :doh jestli jen svetove bance,no tak si vsichni popujcujem co to jde ,postavime za to skoly,infrastrukturu,nemocnice atd.. a zrusime ji ne ? :D

fakt prosta otazka na kterou mi nikdo nedokaze odpovedet :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...