frankie24 Vloženo 10. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2011 ked tacho ukazuje takyto rozdiel pri rychlosti, ako mam vediet, ze spravne meria vzdialenost? co ak je aj vzdialenost o 7-12% vacsia v porovnani s realitou (a potom nam vsetkym vychadza nizka spotreba aj ked pocitame podla tankovania do plnej, aj na PP)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sladek Vloženo 10. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2011 tuto otázku jsem si také položil a hned zkoušel.Takže u mé fabči na 14 kolech jedu o 8% pomaleji než ukazuje tacho,což při tacho 50 jedu podle GPS kolem 46 km.Ale ujetá vzdálenost se shoduje podle budíku i podle GPS.Tak nevím,kde ten rozdíl vzniká.Ze začátku jsem přemýšlel o kalibraci,ale pak jsem zjistil že při tacho 60 jedu 55 a to bych se měl vejít do 10% tolerance policajtů.A můžu jet na 4,při 50 tacho už musím na 3.Ale obávám se,že u každého auta to bude trochu jiné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 10. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2011 však to auto ví jak jedeš rychle (v rámci možnstí - různě sjeté pneu) i kolik jsi ujel km, jen tu informaci o rychlosti pro tebe budíky upravují, aby jsi měl rezervu Nastav si tempomat, vynuluj si PP a koukni na průměrnou rychlost, ukáže Ti skutečnou rychlost nikoliv tu, kterou ukazuje rychloměr. S D-Dotem mi ji to i ukazuje pořád Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frankie24 Vloženo 8. leden 2012 Sdílet Vloženo 8. leden 2012 ako je to s roznymi rozmermi pneumatik, vie si s tym tachometer (teraz ani tak nemyslim nepresnu rychlost, ale skor meranie vzdialenosti) poradit? Priklad - rozdiel obutia 165/70 R14 (polomer - 29,47 cm -> obvod - 185,165471) a 185/60 R14 (polomer - 28,88 cm -> obvod - 181,458392) je na obvode 3,707079 cm (oba su na fabii 1 povolene, od urciteho stupna vybavy isli z vyroby so 185/60) . To znamena, pri (realnej) vzdialenosti 10 km sa uzsie koleso otoci 5400,57-krat, zatial co sirsie 5510,91-krat. Za predpokladu, ze tachometer ocakava udaj 1 otocenie = 185,17 cm a realne tam pneu s mensim obvodom (ktore sa teda kruti viac), tak auto "nabeha" viac km ako je realita... napr. ak udaj na tacho 250000 km (auto si mysli, ze najazdilo 250000 km) bol najazdeny na 185, ale auto bolo nastavene na 165, tak v skutocnosti nabehalo iba 244 994 km (ak som sa nesekol a nie je to az 255107 km). Podstatny je rozdiel 5000km pri tak malej zmene obvodu pneumatiky (tzn. rozdiel 10 km pri 500km trase). Ako potom moze chudak pocitac spravne pocitat dlhodobu spotrebu, tachometer ukazovat spravnu rychlost a vzdialenost? Alebo zeby na to v skodovke aspon trochu mysleli a nastavovali tachometer na originalne obutie (cize kym nezmenite rozmer pneu, tak ukazuje dobre)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.