Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Skusal som hladat ale bud tu nic nie je alebo som to prehliadol. Vsimol som si ze mi nefunguje nastavenie sklonu na pravom svetle. Lave reaguje v poriadku na vsetky polohy ale prave je absolutne mrtve. Riesil uz niekto podobny problem? Vdaka

Vloženo

Mas zly motorcek nastavovania svetiel. Vyber motorcek z Praveho predneho svetla. Napoj ho na LAVE predne svetlo. Ak pojde tak je O.K. :) Potom hladaj chybu v kabelazi. Ak nepojde ani tam tak kup NOVE. :) :)

• o 5 měsíců později...
Vloženo

To Dula: děkuji, to je blokové schéma s Dílenské příručky, to mám také. Jde mně o to, jestli při změně polohy světel, je možné řídící logiku zblbnout rychlou opačnou změnou nastavení polohy - opačným otočením potenciometru dříve než logika přestaví světlomety do dané polohy, což nějakou dobu trvá (např. otočím potenciometrem z - na 3 a než motorek přestaví světlomet do požadované polohy, změním polohu potenciometru zpět na 1).

Vloženo (editace)
To Dula: děkuji, to je blokové schéma s Dílenské příručky, to mám také. Jde mně o to, jestli při změně polohy světel, je možné řídící logiku zblbnout rychlou opačnou změnou nastavení polohy - opačným otočením potenciometru dříve než logika přestaví světlomety do dané polohy, což nějakou dobu trvá (např. otočím potenciometrem z - na 3 a než motorek přestaví světlomet do požadované polohy, změním polohu potenciometru zpět na 1).

Tak to není.Motor ovládá sklon světla,a zároven potenciometr.Když se potenciometrem vydělené napětí srovmá s vyděleným z ovládacího potenciometru na palubce tak se teprve zastaví.Je jedno z jaké polohy a je jedno jak jede rychle.Podobný princip je u serva pro RC modely

Editováno: , autor: misumi

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...