florenc007 Vloženo 4. Duben 2009 Sdílet Vloženo 4. Duben 2009 Dobrý den, mám problém, když dávám buď plné levý nebo pravý rejd tak se ozve takové bouchnutí. Co to je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rada81 Vloženo 4. Duben 2009 Sdílet Vloženo 4. Duben 2009 Často se zadírají ložiska na tlumičích. Když se otáčí volantem je slyšet lupání (bouchání), protože se předepíná pružina a jak povolí, tak to udělá ránu. Když jeden točí na místě volantem, tak druhý zkusí chytit pružinu a pokud se zasekává, je to ono. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarkS Vloženo 22. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2009 (editace) Zdravím, měl jsem stejný problém s lupání při otáčení volantem na místě. Tak jsem vyměníl na obou stranách to gumové uložení horní do ktrých přijde ložisko které se zadírá a uplně stejné lupání je tam pořád. Mohl by jste mi někdo říct kde mám dál hledat závadu. Dík za rady. Editováno: 22. Srpen 2009, autor: MarkS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarkS Vloženo 23. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2009 (editace) Koukal jsem dneska z rána do dokumentace a zdá se že už se v tom někdo vrtal a nějak to tam špatně poskládal. Bylo mi divné že všichni pišou, že potřebovali stahovák a ja to uložení vyměnil bez stahováku. Zjistil jsem že mezi starou a novou modelovou řadou je rozdil teda myslím v tom uložení toho tlumiče. Stará má podle všeho celkem tři kusy matic na tlumičové tyči a od nová už používá jen dvě. Alespoň tak to vypadá podle ETKY. To by bysvětlovalo i to proč jsem nepotřeboval ten stahovak. Ta třetí matice místo aby byla nahoře na ložisku byla pod ním. Editováno: 23. Srpen 2009, autor: MarkS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarkS Vloženo 24. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2009 Tak se mi dneska podařilo přijít na příčinu proč i po výměně uložení a ložiska auto pořád vytávalo takové loupání při točení volantem. Měl jsem přirezlé hliníkové distanční podložky k hřídeli tlumiče. I proto mi pružina nevystřelila když jsem povolil obě horní matky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.