Přejít na obsah

bouchání u otáčení kol

florenc007

Doporučené příspěvky

Často se zadírají ložiska na tlumičích. Když se otáčí volantem je slyšet lupání (bouchání), protože se předepíná pružina a jak povolí, tak to udělá ránu. Když jeden točí na místě volantem, tak druhý zkusí chytit pružinu a pokud se zasekává, je to ono.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 4 měsíce později...

Zdravím, měl jsem stejný problém s lupání při otáčení volantem na místě. Tak jsem vyměníl na obou stranách to gumové uložení horní do ktrých přijde ložisko které se zadírá a uplně stejné lupání je tam pořád. Mohl by jste mi někdo říct kde mám dál hledat závadu. Dík za rady.

Editováno: , autor: MarkS
Odkaz ke komentáři

Koukal jsem dneska z rána do dokumentace a zdá se že už se v tom někdo vrtal a nějak to tam špatně poskládal. Bylo mi divné že všichni pišou, že potřebovali stahovák a ja to uložení vyměnil bez stahováku. Zjistil jsem že mezi starou a novou modelovou řadou je rozdil teda myslím v tom uložení toho tlumiče. Stará má podle všeho celkem tři kusy matic na tlumičové tyči a od nová už používá jen dvě. Alespoň tak to vypadá podle ETKY. To by bysvětlovalo i to proč jsem nepotřeboval ten stahovak. Ta třetí matice místo aby byla nahoře na ložisku byla pod ním.

post-2310-1251007991_thumb.jpg

post-2310-1251008043_thumb.jpg

Editováno: , autor: MarkS
Odkaz ke komentáři

Tak se mi dneska podařilo přijít na příčinu proč i po výměně uložení a ložiska auto pořád vytávalo takové loupání při točení volantem. Měl jsem přirezlé hliníkové distanční podložky k hřídeli tlumiče. I proto mi pružina nevystřelila když jsem povolil obě horní matky.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...