vick Vloženo 17. Duben 2009 Sdílet Vloženo 17. Duben 2009 Tak chlapi a mám další dotaz.Nevím jestli to tu už někde není a pokud jo tak se omlouvám,ale jakou brzdovou kapalinu dát do supa?Vím že to někdo nemění vůbec,ale čím dál tím víc čtu,že po dvou letech je doporučena výměna,tak se o to zajímám.Kolik tam vleze kapaliny,jaký druh je nejlepší,popřípadě dá se to nějak změřit,jaký je bod varu brzdovky? Díky moc za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 17. Duben 2009 Sdílet Vloženo 17. Duben 2009 Ahoj Víťo, jak píšeš výměna po 2 letech. A taky vyměnit ve spojce, dost lidí na ni zapomíná. Specifikace je předepsaná DOT4 nebo se dá použít DOT5.1. Ta je mísitelná s DOT3 a 4. A změřit se nechá v servisu, mají na to takovej měřák podobnej refraktometru na nemrzku. A na výměnu ti bude stačit 0,5l lahev. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 17. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 17. Duben 2009 Tak o spojce nevím lautr nic Jardo.Copak my máme nějakou hydrospojku nebo jak se to jmenuje?A i se spojkou stačí 0,5l? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 17. Duben 2009 Sdílet Vloženo 17. Duben 2009 Tu brzdovu kvapalinu si daj vymenit v servise a mas klud. Vymena kazde 2roky. Co neubrzdis to neukecas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 17. Duben 2009 Sdílet Vloženo 17. Duben 2009 Tak o spojce nevím lautr nic Jardo.Copak my máme nějakou hydrospojku nebo jak se to jmenuje?A i se spojkou stačí 0,5l? Jo je taky hydraulická, když měním tak "prošlapu" z každýho kola tak decku takže půl litrovka je akorát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
delfyn Vloženo 17. Duben 2009 Sdílet Vloženo 17. Duben 2009 Ahoj Víto,taky jsem tedka měnil brzdovku a v servise a mužu ti říct,že to byl pěknej mazec nemohli sme to ovzdušnit ani boch,až po pul hodce to šlo trošku,nějak se mu tam asi dostal vzduch a dával jse DOT 4.a vlezlo tam něco přes pul litru,tak at se ti vede Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 17. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 17. Duben 2009 díky za info.Takže zakoupím brzdovku a jdu na to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 22. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2009 Tak brzdovka objednána.Origo ta co se dává v servise.Cena na netu cca.230kč.Na aukru za 70kč.Jinak nemám vůbec představu,ale kolik jste kdo dávali v servise za výměnu?Díky za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 30. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 30. Duben 2009 ahoj bando,dokážete mi někdo poradit jak odvzdušnit tu spojku?K tomu odvzdušňovacímu šroubu se ani za boha nedostanu.Překáží tomu úplně všechno.Nevím jak na jiných motorech,ale ten můj je prostě proti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka21 Vloženo 1. Květen 2009 Sdílet Vloženo 1. Květen 2009 Pořadí: brzdový váleček, brzdový třmen, spojkový váleček .Množství kapaliny, které musí být z brzdového válečku, resp. brzdového třmenu a spojkového válečku vytlačeno: Pravý zadní 0,2 l Levý zadní 0,2 l Pravý přední 0,2 l Levý přední 0,2 l Spojka 0,1l Na odvzduš. spojky na superbu sundavám spodní kryt a pracuji ze spodu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 1. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 1. Květen 2009 ano spodní kryt byl taky sundán,jenže tam kde je umístěn odvzdušňovák,tak tam sotvám vidím,natož abych tam dal ruku.Nebo je na to snad jiný fígl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka21 Vloženo 1. Květen 2009 Sdílet Vloženo 1. Květen 2009 O žádném fíglu nevím.Snaž se uvidíš že to dokážeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 1. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 1. Květen 2009 je to u všech obsahů stejné nebo se to liší podle motorizace?Věř mi že jsem to neodflinknul,nicméně jak říkám,zhora šel vidět dobře(ale byl daleko na to abych se k němu dostal a zespod mi tam vadila převodovka a neprotáhl jsem tam ani ruku natož abych tam umístil hadičkua klíč.Měl jsem u toho i kluka co to běžně dělává a jen ten superb to má snad tak blbě řešené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka21 Vloženo 1. Květen 2009 Sdílet Vloženo 1. Květen 2009 Jestli se to liší to nevím.Asi moc né.Já to dělal jen na naftákách s mech. převodovkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 3. Květen 2009 Sdílet Vloženo 3. Květen 2009 Víťo jde to blbě ale jde. Dělal jsem to na rampě, a ten odvzdušňovák jsem jen viděl a měl k němu nataženou ruku. Fígl na to není, takže 6x zalomit ruku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 4. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 4. Květen 2009 Víťo jde to blbě ale jde. Dělal jsem to na rampě, a ten odvzdušňovák jsem jen viděl a měl k němu nataženou ruku. Fígl na to není, takže 6x zalomit ruku jj Jardo to jsem čekal.No nic nezbývá mi než se obejít bez toho.Nemám rampu a když člověk leží pod autem tak se tam dostane horko těžko.Takže brzdy ok,ale spojka ee Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.