Přejít na obsah

Jirka21

Uživatel
  • Počet příspěvků

    461
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Jirka21

  • Narozeniny 24.3.1963

Návštěvy profilu

1 687 zobrazení profilu

Oznámení Jirka21

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

3

Popularita

  1. Mohlo by to dělat zlomené péro na př.tlumiči nebo zarezlé ložisko vrchniho uložení tlumiče.
  2. To táhnutí do stran většinou když je vše v pořádku dělá jedna pneumatika.Na vyvážení kol se to nepozná.Při zjišťování která to dělá je třeba měnit jednu po druhé a jezdit se vždy svézt.
  3. Mohl by to být taky utržený výfuk od držáku na středové příčce vozidla(takové skřípání).
  4. Porovnat s jinou octavii postavení motoru(výška,sklon,atd.)Mohl by být ulomený šroub na držáku motoru nebo tak něco.Nedělal ti v poslední době někdo nějakou opravu na autě(chybná montáž)?Chybička se vloudí.
  5. Dělá to za tepla i za studena ale jak kdy a jak komu.Prostě záleží kdo má jakou vůli mezi ložiskem a domečkem a okolních podmínkách(teplota,vlhkost,zátěž jízdou atd).
  6. Jestli to může dělat i při jízdě,tak to nevím ale proč né.Prostě se posune až později a lupne.A kolik to může stát tak to ti nepovím.Záleží kde si to necháš udělat a jaké použiješ ložisko.Cca + - 2 hodiny práce.Škoda servis cca 1100Kč za práci.
  7. Může to dělat jen ložisko na jednom kole.Tuto závadu jsem odstranil již na více autech.Je potřeba vyměnit ložisko(nejde vyndat aby se nepoškodilo)a promáznout domeček ložiska nějakou grafitovou vazelínou(která odolá vlhkosti) aby malý pohyb ložiska byl souvyslý a né nárazový(s lupnutím).
  8. Tak jsem našel to řešení problému z Boleslavy.!!!!!!! Technická produktová informace Číslo případu: 2014617/2 Rušivé hluky přední nápravy při rozjezdu vozidla Datum zveřejnění: 18.3.2008 Vyjádření zákazníka/ zjištění dílny Rušivé hluky přední nápravy při rozjezdu vozidla (4.4-501.3) Technické pozadí Při rozjezdu za současného natočení předních kol se u některých vozů ozývá z oblasti přední nápravy výrazný rušivý hluk. Tento hluk má charakter hlasitého kovového klepnutí a jeho původcem je axiální pohyb ložiska (Č.OBR.014, Poz.3) v hlavě ložiska čepu kola (Poz.1). K nepatrnému axiálnímu pohybu ložiska dochází nejčastěji při rozjezdu vozidla, dokud ještě není ložisko zahřáto na provozní teplotu. Opatření Pro odstranění této závady doporučujeme následující postup : 1. Zjistit, zda uvedené rušivé zvuky vycházejí z levé nebo z pravé strany vozidla. 2. Demontovat ložisko předního kola. 3. Celou vnitřní plochu otvoru v hlavě ložiska čepu kola (Poz.2) pečlivě namazat tukem Optimol VP 317 (výrobce: Optimol Ölwerke Industrie GmbH, Friedenstrasse 10, D-81671 München). 4. Pro zpětnou montáž je nutno použít nové ložisko. Uvedený typ mazacího tuku je nutno aplikovat na vnitřní plochu otvoru v hlavě ložiska čepu kola při každé výměně tohoto ložiska. Informace pro zákazníka Rušivé hluky přední nápravy při rozjezdu vozidla.txt
  9. Je to posunutí ložiska v kole!!!!.Zajištěný ložisko je ale vůle tam nějaká je (cca max 1mm).Ten prudší rozjezd píšu protože u někoho se musí vyvinout větší síla aby se posunulo.Nutné vypozorovat z které strany se to ozývá a na té straně ložisko vyměnit.Byl na to vydán postup opravy přímo z Ml.Boleslavy.Jinak ale tím lupnutím nic nehrozí,jen se ložisko posune a při tom vydá hluk.
  10. To lupnutí je od ložiska kola.Při rozjíždění se posune v domečku.Vyzkoušej prudčejš zacouvat s kolama v rejdu(v tom rejdu při kterém to dělá při vyjíždění).Potom se zase prudčeji rozjed v tom samém rejdu dopředu.V tu dobu by se měla ozvat rána(ložisko se posune zpět,do polohy jízdy v před).
  11. Felda 1,9 ,vysoká spotřeba cca 10L.Startuje perfektně,jede dobře,nekouří,termostat i snímač teploty v pořádku.Vstřiky zkontrolovány.Prostě jízdní vlastnosti jak má být,ale ta spotřeba. Nevíte čím by to mohlo být?
  12. O jakou nacvičenou fintu šlo.Poděl se s náma o své zkušenosti.
  13. A byl jsi ve Škodovce u Horejska (u Kauflandu) a nebo v DC autu(bývalý Basch,ul.Stavební)
  14. Jestli vám dost kmitá napínák řemene a ozývá se hluk,tak je zřejmě zadřená volnoběžka na alternátoru.
  15. Levé zadní kolo nepřibrzďovalo ale může mít trochu větší vůli na ruční brzdě.Takže se malý tlak ve válečku ani neprojevil na přibrzďování.
×
×
  • Vytvořit nový...