Petr0007 Vloženo 12. Květen 2009 Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 Zdravím, mám takový problém. Dneska se mi felda mimo obec dostala do větších otáček a při dojezdu domu začal z motorového prostoru vycházet divný zvuk. Netuším, co to je. Nestalo se to ještě někomu? Díky za radu. Petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 12. Květen 2009 Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 Zkus ten zvuk nějak specifikovat, čemu by jsi ho přirovnal? Ten zvuk to vydávalo i když jsi stál na místě a motor šel na volnoběh nebo jenom když jsi snížil ot. a za jízdy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr0007 Vloženo 12. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 Ten zvuk je docela vysoký a nepříjemný. S autem jsem po chvíli zajížděl do garáže a zvuk začal až po chvíli, co jsem nastartoval, už nebyl tak intenzivní. Je to skoro jako vrzání nějakých kovových částí o sebe, mohl by to být zadřený motor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 12. Květen 2009 Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 Zkus auto znovu nastartovat, co to udělá. Není to spíš takový pískání? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr0007 Vloženo 12. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 i jako pískání by se to dalo nazvat...když znova nastartuju, tak to po chvíli začne znova, ale ne tolik jak předtím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 12. Květen 2009 Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 Nebude to náhodou klínovej řemen? Většinou píská po nastartování a po chvilce přestane. Chtělo by to, když to bude pískat zvednout kapotu a poslechnout si to, odkud to jde. Taky nevim, v jakym stavu máš ten motor a kolik je tam oleje. Pokud je ho tam dost a pravidelně ho měníš, tak by snad přidřenej být neměl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr0007 Vloženo 12. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 já se obávám, že to šlo z motoru a že jsem ho přidřel:-( takže výbrus? A kolik mám počítat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 12. Květen 2009 Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 Takhle na dálku se dá těžko poradit, co s tim je, ale jestli bude přidřenej, tak vůbec netušim, na kolik to přijde. Záleží na tom, co bude v kopru. Ty jsi tam měl málo oleje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr0007 Vloženo 12. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 oleje by tam mělo bejt dost....ale bral jsem CX-7, tak jsem tam měl asi 4500... takže jsem ho dle mého názoru přidřel...:-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr0007 Vloženo 12. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 Takže, situace se vyvinula následovně. Motor vychladnul a když jsem ho nastartoval, znělo to, jako kdyby klíňák sebral kočku a metal tal jí pořád dokola:-( takže přidřeno, že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 12. Květen 2009 Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 a jak vypadá ten klíňák, netrčí z něj cáry? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr0007 Vloženo 12. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 nn, ale vzhledem k tomu, jakej kravál to dělalo, když motor vychladnul a tudíž se zmenšil, tak se obávám toho nejhoršího - tudíž zadřený motor...:-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 12. Květen 2009 Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 ten motor si nemyslím, spíše ten klíňák, popř. vodní čerpadlo, altík, to by so mohlo třeba přidírat. Zkus prvně zkouknout tyto jednodušší zaležitosti ... na generálku motoru je vždycky času dost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr0007 Vloženo 12. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 a když otočím klíčkem do první polohy, něco v motoru začne divně bručet a po chvíli to ustane, nemá to s tím něco společného? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piškot Vloženo 12. Květen 2009 Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 (editace) Jaký motor? Sundej klínový řemen a uvidiš jestli to přestane. Editováno: 12. Květen 2009, autor: piškot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr0007 Vloženo 12. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 je to 1,3 MPI... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 12. Květen 2009 Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 a když otočím klíčkem do první polohy, něco v motoru začne divně bručet a po chvíli to ustane, nemá to s tím něco společného? a jseš si jistý že je to v motoru? Zkus sundat pravý zadní sedák a pokud to uslyšíš hlasitěji, tak je to palivové čerpadlo, které dopravuje k motoru benzín a to vrčení (bzučení) je v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piškot Vloženo 12. Květen 2009 Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 Zkus sundat ten klíňák a nastartovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr0007 Vloženo 12. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 a jseš si jistý že je to v motoru? Zkus sundat pravý zadní sedák a pokud to uslyšíš hlasitěji, tak je to palivové čerpadlo, které dopravuje k motoru benzín a to vrčení (bzučení) je v pořádku. omlouvam se, tim motorem jsem myslel motorový prostor...nevím, co je pravý zadní sedák... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 12. Květen 2009 Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 no to je ta část na které sedí pasažér vpravo vzadu , pod ní je totiž palivová nádrž a na ní upevněno palivové čerpadlo s plovákem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr0007 Vloženo 12. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 ale ten zvuk vychází spíš z motorového prostoru... Klíňák jsem oddělal a zkuk vychází pořád... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piškot Vloženo 12. Květen 2009 Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 Mazání je v pohodě. Tlak? Zkus ručně protočit motor a poslouchat odkud to jde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 12. Květen 2009 Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 to může být opravdu cokoliv, já bych to viděl na nějaké zadřené ložisko, buď motor nebo spojka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr0007 Vloženo 12. Květen 2009 Autor Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 Zítra se mi na to přijede podívat známej mechanik, tak dám vědět, jak to dopadlo. Ale jinak super komunita:-) skvěle poradíte a to i rychle:-) všem moc děkuju za radu:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fritol Vloženo 12. Květen 2009 Sdílet Vloženo 12. Květen 2009 a když otočím klíčkem do první polohy, něco v motoru začne divně bručet a po chvíli to ustane, nemá to s tím něco společného? ten bzukot je normalni . myslim ze MPička maji el.klapku tak to bzucí ona kdyz se nastavuje skrtici klapka..... jinak jak uz nekdo rikal. sundej klinak a nastartuj jestli to prestane vymen klínak a kdyz po vymene to bude delat stale tak zkontroluj ostatní točici veci co pohani Klinak.. jako je treba Altik, servo pokud ho mas ... atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.