Přejít na obsah

Kam woofer a jakej?

Doporučené příspěvky

Mám novou Fabii RS standardně osazenou 8x repro (standardní výbava). K tomu mám klasické rádio (vyměnil jsem si symphony) Kenwood na mp3, klasické výsputy 4x45W (vím reálný výkone je obyč).

Teť bych potřeboval poradit jakej zesilovač (kolika kanálovej) - jestli ten zesilovač má mít víc kanálů abych přes něj hnal i repráky co jsou už v autě nebo jestli by nestačil zesilovač jen méněkanálovej pro subwoofer.

A ten subwoofer vzít jakej? Tubu nebo bednu a kam to do té malé Fabie dát? Prioritou je mi kvalitní zvuk za solidní peníz, ale nechi rozhodně to nejlevnější co se dá sehnat. Měl jsem představu za komplet něco mezi 6-8k. Co myslíte dá se sehnat solidní zvuk za tenhle peníz?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ted vubec netusim, jak to myslis. Pokusim se tedy odpovedet. Standartni repro (to, co je uz vedverch) bych zivil z radia. Sub pres monoblok nebo vlastne cokoli v mustku, co dava alespon 1/3 az 1/2 vykonu repra. Dalsi moznost je zesik 4+1. Moznosti je hodne. zalezi na tom, zda hodlas vymenit ty standartni papirace a pod.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Orig. repro nehraje zle, ale je brzy na hranici svých sil.Dopuručil bxch je vyměnit za středobas, který ale musí být max. 58mm hluboký.To splňuje např. Carpower NEOKICK-165 120W/max se dvěma cívkami a neodymovým magnetem.

Co se týče zesilovače tak i ten obyč. dá vždy více výkonu než rádio.Jako ideální se nabízí nekterý pětikanál.nazabere tolik místa a cenově vyjde jako kdyby jsi koupil zesilovače dva(2ch+4ch)Jako woofer bych upřednostnil box, bud´ uzavřený nebo bassreflex.Pokud oželíš kufr tak dej woofery dva a dva 4ch zesilovače a jeden z nich se použije v zapojení do můstku a druhý pro přední a zadní repro.Tato instalace si ale vyžádá nutnost použití kapacitoru čímž cena mírně naroste, ale vložené investice se vyplatí v podobě kvalitního poslechu, který i při vyšší hlasitosti bude mít dost rezervy a nebude zkreslovat.

Já jsem dal do své Fabče toto...

post-22-1144575641.jpg

Odkaz ke komentáři

Peknej basacek ja cekam ted na novej uz by mel bejt maj to tam uz mesic, co stim paneboze zase delaj :D. Mel sem Helix W12 350RMS a honil sem ho 530w RMS CarPower hral dobre ale proste je to moc silny na nej ten zesik :). Tak sem sel do Hertz HX300 600/1200 WRMS to uz asi bude uplne jinci :). Ohledne toho vykonu repra, davat vyrazne slabsi zesik bych nedoporucil reprak je nedozivenej vyrazne silnejsi taky ne. Pokud mas jako ja 600/1200 je 530W dostacujici a ma to i rezervu takze treba na 350w RMS reprak 300W v mustku nebo monoblok coz je lepsi.

Odkaz ke komentáři

tak tak rozhodne nedavat uplne slabej zesik na silnejsi woofer, slabsim zesikem spis odpalis repro, nez silnejsim !!

Jinak za ty penize co do toho chces dat, tak nejakej 2kanal zmustkovatelnej a a ktomu nejakej box, na vyber je strasna spousta veci, neda se primo neco doporucit, mozna zkus jeste diskuzi na www.autohificlub.cz, je tam dost prodejcu a kazdej rad nabidne svoje zbozi a urcite si vyberes

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...