Publikováno Červen 11, 200916 r Na LPG jezdím jíž od roku 1994, tehdy jsem ještě vozil pumpu s sebou. Na normálních autech s karburátory nebyl nikdy žádný problém a porvé jsem si nechal namontrovat sekvenční BRC systém do octavia 1,6 55 kW a od té doby nějak přemýšlím že přejdu na naftu. Největší problém je s trháním motoru a pomůže když vyměním nějaké levnější svíčky a na ty pak ujedu max 5t km (někdy ani to ne ) a pak to začne zase cukat. Také jsem si všiml, že při výměně oleje v motoru, kdy mě tam nalejou trochu nad rysku to pak začne zaké zlobit a cukat. Údajně je kritická zapalovací soustava a jiskra musí být dokonalá kvůli nehomogenitě plynu ve válcích. Mám nové rozvody, lambda sondu, nové čidlo teploty (při špatném čidle teploty mě to samo přepínalo z plynu na benzín počas jízdy a v servisu je to nenapadlo). Měnil jsem také škrtící klapku a mám WAG tak na benzín si mohu udělat kontrolu sám. Existuje to samé na "plynový" počítač? Pokud si pořídím octaviu 1,6 75 kW tak ten plyn bude v pohodě? V současné době mám octávku z roku 2000 a lambda sonda je již upravená (je namontovaná zvrchu). Pokud by jste měl někdo nějaké typy jak na cukání motoru při jízdě na plyn (zpravidla při přechodu otáček motoru kolem 2 tis ot a pak jsou tam časem i další propady) Najel jsem asi 50t km na plyn a měnil již takových 8 obložení svíček to snad nemůže být normální). Jinak jsem měnil také zapalovací kabely a rozdělovač, vše kromě zapalovací cívky. Jinak se mě dvakrát prodřel zapalovací kabel od trafa k rozdělovači o plynový filtr ale to byla celkem banalita, i když poprvé mě to stálo 7000 kč za odtah když jsem zavolal škoda assistance asi to byla na ně moc těžká závada. Spotřeba byla dobrá 8-9 l plynu jako na benzín. Akorát že stále měním svíčky a můžou být stříbrné nebo zlaté a žádná nevydží, spíš se mi zdá jako by byla bohatá směs na plyn ale to by měli v servisu na plyn zjistit. Nejlepší by bylo kdybych měl k dispozici WAG na plynovou řídící jednotku a zjistil to sám. Děkuji za nějaké podněty. Miroosek
Červen 11, 200916 r Napiš o jaký typ BRC jde, nejlépe nějakou fotku ať se mám čeho chytnout, kde ti to montovali, z Oseku od Strakonic? Tam je náš dovozce tohoto zařízení.... Pošli fotky, třeba i na autogas.bartak@iol.cz , mrknu na to a uvidíme...
Červen 13, 200916 r Autor Napiš o jaký typ BRC jde, nejlépe nějakou fotku ať se mám čeho chytnout, kde ti to montovali, z Oseku od Strakonic? Tam je náš dovozce tohoto zařízení.... Pošli fotky, třeba i na autogas.bartak@iol.cz , mrknu na to a uvidíme... Díky, jsem teď mimo a přijedu koncem srpna, jinak to již montují ve Strakonicích. Pak pošlu foto, žena tam byla a doporučili mě vyměnit zapalovací kabely a rozdělovač s tím, že svíčky jsou ještě dobré. Tak tam mám novou zapalovací soustavu, kromě zapalovací cívky a momentálně to již cuká i na benzín tak nejdřím musím vyřešit, aby to jelo jako dřív. Chtěl bych se zeptat, zda je na rozdíl v kvalitě mezi 1,6 55kW a 1,6 75kW , co se týče chování LPG je to opravdu lepší a bezproblémový provoz na LPG jak mě kdysi před lety při montáži říkali v servisu ? Nemohu zde najít žádné doporučení ohledně vhodného motoru, chtěl bych v budoucnu zase Octávku na plyn, ale aby to bylo bezproblémové. Děkuji
Červen 14, 200916 r ona může ta jednotka na LPG blbnout RJ motoru a nebo přímo vstřiky, na které je to zapojené, většinou je LPG nainstalované tak odfláknutě, že začne odcházet kabeláž a pakud jsou RJ na LPG v motrovém prostoru, tak i ty...
Červen 16, 200916 r Jsou to jiné motory, navíc 75tka má elektronicky řízený termostat, já jsem měl 74 kW, na ni najeto přes 400 tisíc, teď mám 75tku, na té 150 tisíc /obě provozuji od 800 km na plyn a bez problémů... jestli ta tvoje cuká na benzín tak na plyn to musí blbnout ještě víc, na plyn musí být zapalovací soustava v perfektním stavu/kabely,svíčky,cívky/,je lepší používat svíčky se stříbrnou, platinovou, iridiovou elektrodou- lepší vodivost, menší zatížení zapalovací soustavy...
Červen 17, 200916 r Na LPG jezdím jíž od roku 1994, tehdy jsem ještě vozil pumpu s sebou. Na normálních autech s karburátory nebyl nikdy žádný problém a porvé jsem si nechal namontrovat sekvenční BRC systém do octavia 1,6 55 kW a od té doby nějak přemýšlím že přejdu na naftu. Největší problém je s trháním motoru a pomůže když vyměním nějaké levnější svíčky a na ty pak ujedu max 5t km (někdy ani to ne ) a pak to začne zase cukat. Také jsem si všiml, že při výměně oleje v motoru, kdy mě tam nalejou trochu nad rysku to pak začne zaké zlobit a cukat. Údajně je kritická zapalovací soustava a jiskra musí být dokonalá kvůli nehomogenitě plynu ve válcích. Mám nové rozvody, lambda sondu, nové čidlo teploty (při špatném čidle teploty mě to samo přepínalo z plynu na benzín počas jízdy a v servisu je to nenapadlo). Měnil jsem také škrtící klapku a mám WAG tak na benzín si mohu udělat kontrolu sám. Existuje to samé na "plynový" počítač? Pokud si pořídím octaviu 1,6 75 kW tak ten plyn bude v pohodě? V současné době mám octávku z roku 2000 a lambda sonda je již upravená (je namontovaná zvrchu). Pokud by jste měl někdo nějaké typy jak na cukání motoru při jízdě na plyn (zpravidla při přechodu otáček motoru kolem 2 tis ot a pak jsou tam časem i další propady) Najel jsem asi 50t km na plyn a měnil již takových 8 obložení svíček to snad nemůže být normální). Jinak jsem měnil také zapalovací kabely a rozdělovač, vše kromě zapalovací cívky. Jinak se mě dvakrát prodřel zapalovací kabel od trafa k rozdělovači o plynový filtr ale to byla celkem banalita, i když poprvé mě to stálo 7000 kč za odtah když jsem zavolal škoda assistance asi to byla na ně moc těžká závada. Spotřeba byla dobrá 8-9 l plynu jako na benzín. Akorát že stále měním svíčky a můžou být stříbrné nebo zlaté a žádná nevydží, spíš se mi zdá jako by byla bohatá směs na plyn ale to by měli v servisu na plyn zjistit. Nejlepší by bylo kdybych měl k dispozici WAG na plynovou řídící jednotku a zjistil to sám. Děkuji za nějaké podněty. Miroosek mam taky octu 1.6 55kw lpg jsem si tam nechal namontovat při 135000 ted mam nalítano 185000 nějakých 5Otis. za dva roky provozu ja mužu řict že jsu spokojen chodím jen na vymenu filtru a ted jsem si vymenil svicky a zas frcim dal.Mam vícebodove střikovani brc
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.