tdikarlos Vloženo 24. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2009 Máte někdo zkušennost s čistěním xenonů-myslím jestli se dá nějak je vyčistit zevnitř? Jestli už to někdo absolvoval, tak hoďte poznatky nebo link. Dík K Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 24. Srpen 2009 Autor Sdílet Vloženo 24. Srpen 2009 Toto jsem našel na netu, ale je to O I. http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavody/XenonyCisteni.htm Tak kdyby to někdo dělal na O II........................... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chadwick Vloženo 25. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2009 Dělal jsem to i na OII. Bohužel to nafoceno nemám, ale jde to. Jen tu čočku dostat ven je jako by jsi dostával ježka z klece Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 25. Srpen 2009 Autor Sdílet Vloženo 25. Srpen 2009 Dělal jsem to i na OII. Bohužel to nafoceno nemám, ale jde to. Jen tu čočku dostat ven je jako by jsi dostával ježka z klece A stál ten výsledek za to? Já jsem teď měnil pravý xenon (za nový) a ten původní je jak kdyby zamlžený proti novému. No a měnit i ten levý se mi zrovna dvakrát nechce. K Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chadwick Vloženo 25. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2009 Bylo to poznat. Na čočkách byl takový ten povlak a ten šel krásně dolů. Do jarové vody a pak vyleštit bavlněným tričkem. Ale poznat to bylo. Když jsem se před tím podíval na tu čočku, když svítil xenon, tak ten povlak už byl vidět. Po vyčištění už ne. Ale je to fakt jako dostat ježka z klece ven. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan.S Vloženo 9. Září 2009 Sdílet Vloženo 9. Září 2009 Zdravim. Vyndat čočku zadem je opravdu dost o nervy. Taky jsem to dělal. Ale chtěl jsem vyčistit i všechno okolo (chromový povrch) a taky jsem tam rovnou montoval Bi-xenon čočky. Takže Jsem se nakonec rozhodl odloupnout sklo abych se tam dostal. (není to teda sklo, ale plast.. ale řikám tomu prostě sklo). Chce to hodně nahřát horkovzduškou a pomalu odlupovat. Na focený to taky bohužel nemám, ale jde to.. Přeju hodně štěstí a pevný nervy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chadwick Vloženo 10. Září 2009 Sdílet Vloženo 10. Září 2009 Zdravim. Vyndat čočku zadem je opravdu dost o nervy. Taky jsem to dělal. Ale chtěl jsem vyčistit i všechno okolo (chromový povrch) a taky jsem tam rovnou montoval Bi-xenon čočky. Takže Jsem se nakonec rozhodl odloupnout sklo abych se tam dostal. (není to teda sklo, ale plast.. ale řikám tomu prostě sklo). Chce to hodně nahřát horkovzduškou a pomalu odlupovat. Na focený to taky bohužel nemám, ale jde to.. Přeju hodně štěstí a pevný nervy A čím jsi to přilepil nazpět aby tam nešla vlhkost ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan.S Vloženo 10. Září 2009 Sdílet Vloženo 10. Září 2009 Klasickym šedivym silikonem. I to jejich původní lepidlo je šedivý.. takže to vypadá pořád stejně. Neteče do toho, nepotí se to.. Je to v klidu. Dělal sem to tak už na několika autech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chadwick Vloženo 10. Září 2009 Sdílet Vloženo 10. Září 2009 Třeba tímto http://www.landsmann.cz/fischer-fr795120-s...ivy_d17423.html ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan.S Vloženo 10. Září 2009 Sdílet Vloženo 10. Září 2009 jj... třeba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nasty Vloženo 14. Září 2009 Sdílet Vloženo 14. Září 2009 Pánové a jak poznám, že mám xenony zralé na vyčištění? Teda krom toho že si někdo řekne že "mu to málo svítí", což třeba už dost dobře nepoznám, protože jejich intenzita vadne postupně a pomalu a nemusí mi to tudíž vůbec dojít :-). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chadwick Vloženo 14. Září 2009 Sdílet Vloženo 14. Září 2009 A když použiješ horkovzdušnou pistoli, tak se neponičí ty plasty okolo, popř. samotné "plastové sklo". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woodbine Vloženo 14. Září 2009 Sdílet Vloženo 14. Září 2009 nasty: Mrkni na ty svoje a na nějaký fungl nový a srovnej to, samozřejmě při vypnutých světlech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan.S Vloženo 14. Září 2009 Sdílet Vloženo 14. Září 2009 Jj. Čočka musí být čirá.. ne taková mléčná. Jinak s tou horkovzduškou samozřejmě opatrně. To je jasný. Ale řekl bych že u OII tam toho lepidla moc neni.. Nedávno sem dělal kámošovi Audi A4 a to byl mazec. Tam to bylo sakra zalepený. Ale jinak OII, FRS,... celkem šli no.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nasty Vloženo 14. Září 2009 Sdílet Vloženo 14. Září 2009 Je to tak jednoduché, až se skoro stydim že mě to nenapadlo samého :-) Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chadwick Vloženo 14. Září 2009 Sdílet Vloženo 14. Září 2009 Tady máš rozdíl mezi starým a vyčištěným. Ale jsou to obyčejné halogeny. Jen jsem zkoušel to rozdělávat, než se pustím do xenonů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nasty Vloženo 14. Září 2009 Sdílet Vloženo 14. Září 2009 Tak to je safra rozdíl. Čím je to uvnitř zamlžený? Jde o nějakej jemnej prach? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chadwick Vloženo 15. Září 2009 Sdílet Vloženo 15. Září 2009 Nejde ani tak o prach. Je to prostě takový povlak, co se vytvoří během užívání. Ale dělá to u většiny aut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tdikarlos Vloženo 15. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 15. Září 2009 Nejde ani tak o prach. Je to prostě takový povlak, co se vytvoří během užívání. Ale dělá to u většiny aut. Tak v sobotu to taky vyzkouším a hodím foto. Dával jsem jedno nový a rozdíl je sakra znát.............. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chadwick Vloženo 16. Září 2009 Sdílet Vloženo 16. Září 2009 Zdravim. Vyndat čočku zadem je opravdu dost o nervy. Taky jsem to dělal. Ale chtěl jsem vyčistit i všechno okolo (chromový povrch) a taky jsem tam rovnou montoval Bi-xenon čočky. Takže Jsem se nakonec rozhodl odloupnout sklo abych se tam dostal. (není to teda sklo, ale plast.. ale řikám tomu prostě sklo). Chce to hodně nahřát horkovzduškou a pomalu odlupovat. Na focený to taky bohužel nemám, ale jde to.. Přeju hodně štěstí a pevný nervy Mám dotaz. Tou pistolí jsi to nahříval zepředu od "skla" nebo zezadu a odkláněl jsi ten kousek krycího plastu pomalu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atletmar Vloženo 25. Duben 2011 Sdílet Vloženo 25. Duben 2011 Ahoj chlapy, tak bych rad vyčistil čočky, co vše se tam musí povolit? Dejte radu aspoň takle písemně. díky moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ukro Vloženo 24. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2011 cim teda cistite ty paraboly bojim se ze tam zustanou po hadriku nejaky mikro skrabanecky.... nekdo pise jarovou vodou nekdo jen nasucho jak to teda je? predem dekuji za odpoved Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 25. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2011 jarovou vodou to odmastis a !jemnym! hadrikem vylestis. Pokud budes opatrny zadny skrabance tam neudelas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlídač Vloženo 9. Únor 2014 Sdílet Vloženo 9. Únor 2014 Teda nevím jak se někomu může podařit vyndat z OII xenonu čočku. Dnes jsem na to koukal, všechny šrouby ven a stejně to tam drží na takové kyvné části, která je tam celkem slušeně zapuštěná. A i kdyby to nakrasně šlo uvolnit tak si nedovedu představit jak se to tím malým otrvorem dá vyndat ven..? Vzhledem k tomu že chci čočky vyčistit tak to vidím na sundání skla (plasu) - takže říkáte nahřát pistoli (kolik stupnu? 200, 300 nebo 500°C? a jak dlouho na nahřívat?) a pak tedy vyčistit, očistit zbytek šedeho lepidla, nanést sanitarni silikon a nalepit zpět. Takto easy? Nebo si na něco dát pozor? Co ta vlhkost a rosení? Díky za postřehy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OctavianusII Vloženo 20. Únor 2014 Sdílet Vloženo 20. Únor 2014 No to by som aj ja chcel vediet ako dat von tu čočku zadom......ak by nejaka dobra dusa dala aspon nejaky ten navod, co kde a ako povolit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.