Jump to content

Xenony - jak je vyčistit

tdikarlos
 Share

Recommended Posts

Dělal jsem to i na OII. Bohužel to nafoceno nemám, ale jde to. Jen tu čočku dostat ven je jako by jsi dostával ježka z klece ;)

A stál ten výsledek za to? Já jsem teď měnil pravý xenon (za nový) a ten původní je jak kdyby zamlžený proti novému. No a měnit i ten levý se mi zrovna dvakrát nechce. K

Bylo to poznat. Na čočkách byl takový ten povlak a ten šel krásně dolů. Do jarové vody a pak vyleštit bavlněným tričkem. Ale poznat to bylo. Když jsem se před tím podíval na tu čočku, když svítil xenon, tak ten povlak už byl vidět. Po vyčištění už ne. Ale je to fakt jako dostat ježka z klece ven.

• 3 weeks later...

Zdravim. Vyndat čočku zadem je opravdu dost o nervy. Taky jsem to dělal. Ale chtěl jsem vyčistit i všechno okolo (chromový povrch) a taky jsem tam rovnou montoval Bi-xenon čočky. Takže Jsem se nakonec rozhodl odloupnout sklo abych se tam dostal. (není to teda sklo, ale plast.. ale řikám tomu prostě sklo). Chce to hodně nahřát horkovzduškou a pomalu odlupovat. Na focený to taky bohužel nemám, ale jde to.. Přeju hodně štěstí a pevný nervy :palec2:

Zdravim. Vyndat čočku zadem je opravdu dost o nervy. Taky jsem to dělal. Ale chtěl jsem vyčistit i všechno okolo (chromový povrch) a taky jsem tam rovnou montoval Bi-xenon čočky. Takže Jsem se nakonec rozhodl odloupnout sklo abych se tam dostal. (není to teda sklo, ale plast.. ale řikám tomu prostě sklo). Chce to hodně nahřát horkovzduškou a pomalu odlupovat. Na focený to taky bohužel nemám, ale jde to.. Přeju hodně štěstí a pevný nervy :palec2:

A čím jsi to přilepil nazpět aby tam nešla vlhkost ?

Pánové a jak poznám, že mám xenony zralé na vyčištění? Teda krom toho že si někdo řekne že "mu to málo svítí", což třeba už dost dobře nepoznám, protože jejich intenzita vadne postupně a pomalu a nemusí mi to tudíž vůbec dojít :-).

Jj. Čočka musí být čirá.. ne taková mléčná. Jinak s tou horkovzduškou samozřejmě opatrně. To je jasný. Ale řekl bych že u OII tam toho lepidla moc neni.. Nedávno sem dělal kámošovi Audi A4 a to byl mazec. Tam to bylo sakra zalepený. Ale jinak OII, FRS,... celkem šli no..

Mám dotaz. Tou pistolí jsi to nahříval zepředu od "skla" nebo zezadu a odkláněl jsi ten kousek krycího plastu pomalu ?

• 1 year later...
  • 6 months later...
  • 2 years later...

Teda nevím jak se někomu může podařit vyndat z OII xenonu čočku. Dnes jsem na to koukal, všechny šrouby ven a stejně to tam drží na takové kyvné části, která je tam celkem slušeně zapuštěná. A i kdyby to nakrasně šlo uvolnit tak si nedovedu představit jak se to tím malým otrvorem dá vyndat ven..?

Vzhledem k tomu že chci čočky vyčistit tak to vidím na sundání skla (plasu) - takže říkáte nahřát pistoli (kolik stupnu? 200, 300 nebo 500°C? a jak dlouho na nahřívat?) a pak tedy vyčistit, očistit zbytek šedeho lepidla, nanést sanitarni silikon a nalepit zpět. Takto easy? Nebo si na něco dát pozor? Co ta vlhkost a rosení?

Díky za postřehy :)

• 2 weeks later...